En Ucuz Oğuzlar Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Oğuzlar Varışlı Otobüs Biletleri
Oğuzlar Hakkında
Oğuzlar Çorum'un 3000 nüfuslu bir ilçesidir. Oğuzlar otobüs bileti alınarak bu ilçeye seyahat edilebilir. Laçin ile komşu olan Oğuzlar sınırını Kızılırmak nehri oluşturur. Belediyesi 1965 yılında kurulmuştur. Kente su dağıtım sistemi 1973 yılında gelmiştir.
Oğuzlar ilçesi halkı geçimini tarım ile sağlar. Yetiştirdikleri tarım ürünleri arasında ceviz, pirinç ve tahıl çeşitleri vardır. Hayvancılık alanında da büyük bir üretim olmasa da küçük çapta hayvan besiciliği yapılır.
Arıcılık faaliyetlerinde de gelişmiş bir ilçedir. Sanayi bakımından gelişmemiş olmasından dolayı genç nüfus genellikle göç eder. Oğuzlar halkın ustalık alanları genellikle aşçılık garsonluk inşaat ve toprak sanayisi olduğu görülür. Engebeli bir arazi yapısı olması tarımı güç hale getirmiştir.
Oğuzlar’ın Tarihçesi
Oğuzlar tarihi adı ile Karabörk Divanı olarak bilinir. Önceleri İskilip'e bağlı Karaviran isimli bir köy idi. Daha sonra 1964'te Karaören olarak ismi değiştirildi ve bucak yapıldı. 9 Mayıs 1990'da Oğuzlar ismi ile Çorum'a bağlanan bir ilçe oldu.
Büyük Selçuklular Malazgirt Meydan Savaşı'na kazandıktan sonra Anadolu'ya yerleşmeye başlamıştır. Yerleşme süreci işlerken Oğuzlar Anadolu'da birçok yere konumlandırılmıştır. Geldikleri yerlere isimlerini de vermeye başlamışlardır. Özellikle Çorum çevresine yerleşen Oğuzlar buraları her anlamda etkilemiştir.
Oğuzlar’da Gezilecek Yerler
Çorum'un küçük ilçelerinden biri olan Oğuzlar'da gezilecek çok fazla mekan yoktur. Tarihi anlamda mekanı bulunmayan bu ilçe doğal güzellikleri ile ön plana çıkar. Oğuzlar'da gezilecek yerler genellikle suyun ve doğanın birleştiği arazilerdir. Bu doğal alanları gezmek için Oğuzlar otobüs bileti alınarak gezi düzenlenebilir.
Obruz Barajı Altın Koz: Kızılırmak nehri üzerine yapılan bu baraj 1996 ile 2002 yılları arasında yapılmıştır. Baraj haftası sanayi bölgelerinden uzak bir yapıdadır. Çevrenin doğal yapısının bozulmamasına dikkat edilerek yapılmıştır. İç Anadolu Bölgesi'nin tamamlandığı ve Karadeniz Bölgesi'nin geçişi olduğu bir yerdedir. Baraj haftasının genişliği 700 metre ve uzunluğu 30 kilometredir. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan bu barajda su sporları, yelken, kürek ve balıkçılık yapılabilir.
Ceviz Festivali: Ceviz yetiştiriciliği ile meşhur olan Oğuzlar’da 200 yaş üstünde bulunan birçok ceviz ağacı vardır. Yerli ceviz olan Oğuzlar cevizinin meyvesi dolgun ve içi beyaz renklidir. Kötü depolama koşullarında saklanmasına rağmen kalitesinden bir şey kaybetmeyen bu cevizlerin kabuğu ince ve kolay kırılır yapıdadır. Tadı oldukça güzel olan bu cevizler açık renklidir. Her yıl Ekim ayında yapılan ceviz festivalinde birçok etkinlik yapılır. Sihirbaz gösterileri çocuk oyunları ve halk konserleri ile festival sürdürülür.
Oğuzlar Dağları: Barajın olduğu yere yakın olan dağlar doğa yürüyüşleri yapmak için uygundur. Doğada uzun yürüyüşler yapıldıktan sonra kamp yapma imkanı da vardır.
Oğuzlar’da Ne Yenir?
Oğuzlar'da doğa yürüyüşleri yapıldıktan sonra geleneksel yemekler de yenebilir. Oğuzların meşhur yemekleri içerisinde genellikle et yemekleri vardır. Yaşam tarzları hayvancılık ve kuru bakliyatçılık üzerine olduğu için en çok bu ürünlerden yemekler yapılır.
Cevizli Baklava: Oğuzlar'da en çok tüketilen tatlılardan biri cevizli baklavadır. Tescilli bir lezzet olan Oğuzlar cevizi ile yapılan baklavalar son derece lezzetlidir. Elde hamur açılarak yapılan bu baklavayı yiyenler tadını unutmayacak anlar yaşar.
Pastırmalı Madımak: Bu yemekte soğan ve sarımsak yağda kavrulur ve daha sonra üzerine pastırma eklenerek kavurma işlerine devam edilir. Salça eklenir, madımak, tuz, karabiber ve kimyon ile lezzetlendirilir. Suyu eklendikten sonra en son pirinçte ilave edilir. Düdüklü tencerede kapağı kapalı 30-35 dakika boyunca pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt konularak servis edilir.
Oğuzlar’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Oğuzlar ile Çorum arası 59 kilometredir. Oğuzlar otobüs bileti alınarak ilçeye rahat bir şekilde ulaşılabilir. İl merkezine yakın olması birçok oluşum alternatifi doğurmuştur. Merkezden ilçenin her yerine giden minibüs ve halk otobüsleri vardır.
Sivil dolmuşların da olduğu ilçede ulaşım oldukça rahat yapılır. Özel araçla da seyahat edilebilen bu ilçeye havalimanı ile de gidilebilir. Hava yolunu kullanmak isteyen ziyaretçiler Amasya Merzifon Havalimanı'na bilet almalıdır. Oğuzlar ile Merzifon haber limanı arası yaklaşık olarak 106 kilometredir.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Oğuzlar
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Oğuzlar
Seferli Otobüs Firmaları