En Ucuz Narlıdere Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Narlıdere Varışlı Otobüs Biletleri
Narlıdere Hakkında
Narlıdere, İzmir'in denize kıyısı olan ilçelerinden lan ve İzmir Körfezi’nin en temiz berrak sularını topraklarında deneyimleyebileceğiniz bir ilçedir. Barındırdığı çam ormanları ve temiz havası ile dinlendirici bir tatil planı yapmak için öncelikle Narlıdere otobüs bileti almanız gerisini Narlıdere'nin aurasına bırakmanız yeterli olacaktır.
Ekonomisinin büyük kısmını narenciye ve çiçekçilik üzerinden sağlayan ilçe seracılıkta da büyük gelişme sağlamıştır. 50 kilometre kare olan yüz ölçümü dolayısıyla sanayi alanlarına çok fazla yer verememiş gelişimini kültür, eğitim, spor ve doğal alanlar üzerine sağlamayı hedeflemiştir.
Kapladığı alan küçük olmasına rağmen tarihine bakıldığında kabarık bir geçmişi bulunan Narlıdere, birçok tarihi meselede ve tarih kitabında adıyla karşılaşabileceğimiz merkezlerdendir.
Narlıdere’nin Tarihçesi
Narlıdere'nin yerleşim yeri olarak kullanımına ne zaman başladığı ile ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor. İzmir'in tarihi ile birlikte değerlendirildiğinde milattan önce 2000'lerde kullanılmaya başladığı görülebiliyor.
Tarih içerisinde Lidyalılar, Persler, Bizanslılar, Yunanlar, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorlukları en belirgin hâkimiyet kuran medeniyetlerdir. Romalılar tarafından su geçidi, boğaz anlamına gelen Akhiellon adıyla anılmış olduğu biliniyor.
Milattan sonra 665 yılı itibariyle Türk ve Müslümanlarla tanışan bölge 1071 yılında Çaka Bey'in ele geçirmesiyle Selçuklu egemenliğine dahil olmuştur. 1425 yılında II Murat tarafından Osmanlı topraklarına alınmış Venediklerin yaptığı saldırılar sonrası büyük ölçüde hasar görmüştür.
Osmanlı hakimiyetinde iken Sancakkale diye adlandırılmış olsa da daha sonra etrafında bulunan nar ağaçlarından esinlenerek Narlıdere isminin kullanıldığı düşünülüyor. Önceleri İzmir merkez ilçesine bağlı bir muhtarlıkken 1960 yılında kaza haline gelmiştir. Zaman içerisinde gelişmeye ve büyümeye devam eden Narlıdere 3 Haziran 1992'de ilçe niteliği kazanmıştır.
Narlıdere’de Gezilecek Yerler
Kültür, sanat ve doğal güzellikler açısından kendini geliştiren ve bu yönde oluşturulmuş Narlıdere'de gezecek yerler dolayısıyla her yıl ve yılın her zamanı yerli ve yabancı turistler Narlıdere otobüs bileti alarak ya da hava yollarını, demir yolunu ve çok nadir deniz yolunu kullanarak ilçeye akın ediyorlar.
Narlıdere Kültür Evi: 1874 yılında yapılmış Tarihi Cemevi olarak da bilinen Narlıdere Kültür Evi, yıllar boyunca aktif olarak kullanılmış 2007 yılında restore edilerek kültür sanat merkezi haline gelmiştir. Müze niteliği de bulunan kültür evi 9 odadan oluşmakta ve onlarca heykel sergilemektedir.
Atatürk Kültür Merkezi: Mithatpaşa Caddesi’nde yer alan Atatürk Kültür merkezi gösteriler Birgül konserler, eğitimler ve birçok sosyal etkinliğin yapıldığı en bilindik alanlardandır. Olduğu bölgenin en büyük Kültür ve sanat merkezi niteliğini taşıyan Atatürk Kültür merkezi İnciraltı sahilinde bulunuyor
Narlıdere’de Ne Yenir?
Her yere gibi Narlıdere’nin meşhur yemekleri de bulunmakla birlikte oraya gidenlere verilen ilk tavsiye doya doya mandalina yemeleridir bu eşsiz lezzeti çok az yerde bulabileceğiniz için karnınızı tam olarak doyurmadan mandalinalara yer ayırmalısınız.
Etli Ekmek Dolması: Ekmek dolması için özel olarak satılan ekmekler alınarak üzerinden kapak açılıp içleri tamamen boşaltılır. Bu aşamada ekmeği delmemeye dikkat etmelisiniz. Kavrulmuş soğan sarımsak domates salçası domates ve kuşbaşı etle hazırlanacak iç harç iyice pişirdikten sonra fazla suyu kalmayacak şekilde alınıp ekmeklerin içerisine doldurulur. Buharla pişirme işlemi sağlayabilen herhangi bir aparatla buğulama usulü dolmalar pişirmeye başlanır ve 20 dakika sonra servis edilebilir.
Narlıdere’de Ulaşım Nasıl Sağlanır?
İl merkezine uzaklığı 17 kilometre olan Narlıdere’de havayolu ulaşımı için sadece 20 dakika uzaklıkta olan Adnan Menderes havalimanı kullanılabilir. Hem Selçuk Efes havalimanı hem de Adnan Menderes havalimanı olmasına rağmen hala Narlıdere otobüs biletleri daha çok tercih ediliyor. Şehir içi ulaşımda halk otobüsleri, metro, tramvay ve İzban hattı aktif olarak hizmet veriyor.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Narlıdere
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Narlıdere
Seferli Otobüs Firmaları