En Ucuz Manyas Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Manyas Varışlı Otobüs Biletleri
Manyas Hakkında
Manyas ilçesi, Balıkesir iline bağlı olan ve Marmara bölgesinde bulunan bir ilçedir. Manyas ilçesini ziyaret etmek isteyenler Manyas otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler. Manyas ilçesinin güneydoğusunda Susurluk, güneybatısında Balya ilçeleri, güneyinde Balıkesir il merkezi, batı ve kuzey batısında Gönen, kuzeyinde Bandırma bulunur. Manyas ilçesine bağlı köylerde ve Balıkesir il merkezinde Kafkas göçmenlerinin sayısı fazladır. Kafkas göçmenlerinin yanı sıra ilçede Balkan göçmenleri ve Arnavut göçmenleri de vardır. CHP himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Tancan Barçın, kaymakamı İbrahim Gencer’dir. 2022 yılı itibariyle Manyas ilçesinin nüfusu 18279 olarak belirlenmiştir.
Manyas’ın Tarihçesi
Yunan coğrafyacı, tarihçi ve filozof olan Strabon, Manyas ilçesinde yaşayan en eski halkın Dolion halkı olduğunu savunur. Antik çağda da keşfedilmiş bir yer olduğu bilinen Manyas ilçesi için antik çağda “Poimanenon” adı kullanılıyordu. İlçede yapılan arkeolojik kazı sırasında doğu Yunan’a ait kalıntılar bulunmuştur. Bu durum Yunan halkının ilçede tesiri olduğunu kanıtlar niteliktedir. Özellikle Doğu Yunanlılara ait seramik parçaları, ilçe tarihi hakkında birçok çarpıcı bilginin edinilmesi açısından mühimdir.
Manyas’ta Gezilecek Yerler
Manyas ilçesini gezmek için Manyas otobüs bileti almak yeterlidir.
Manyas ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;
Manyas Kuş Gölü: kuşların yoğun olduğu bir alanda bulunan göl, ilçeyi ziyaret eden herkes tarafından dikkat çekecek kadar güzeldir. Her yıl belirli zamanlarda ziyaretçileri olan Manyas Kuş Gölü, Manyas ilçesinin en popüler yerlerinden biridir.
Manyas Kalesi: Manyas ilçesinde bulunan en önemli tarihi yapıdır. Bizans döneminden günümüze ulaşan kalede dikkat çeken birçok ayrıntı bulunur. Günümüze sağlam şekilde oluşan yapılardan biri olan Manyas Kalesinin 3 kule köşesi ve bu kuleleri birbirine bağlayan surları oldukça dikkat çekicidir.
Ketenlik Deresi: Piknik alanı olarak bilinen ve ziyaretçiler tarafından bu şekilde değerlendirilen Keten Deresi, ilkbahar ve yaz aylarında kalabalık hale gelen bir deredir. Yemyeşil bir alanda bulunan dere dinlenmek, temiz hava almak ve piknik yapmak için oldukça uygundur.
Manyas’ta Ne Yenir?
Manyas’ın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;
Hamur Çorbası: Manyas ilçesinde oldukça meşhur olan hamur çorbası, katı kıvamlı bir çorba çeşididir. Yoğurtlu hamur olarak da bilinir. Manyas ilçesinde yaşayanlar tarafından birçok yemekle birlikte tüketilebilir. Önceden hazırlanmış hamur, su, yoğurt, zeytinyağı, tereyağı, sarımsak, tuz ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanır.
Arpa Şehriye Çorbası: Manyas ilçesinde en çok tüketilen çorba çeşitlerinden olan arpa şehriye çorbası, ilçeye dışarıdan gelenler tarafından da sevilerek tüketilir. Sıvı yağ, domates salçası, pul biber, nane, tuz, sıcak su ve arpa şehriye kullanılarak hazırlanır.
Acı Filiz: “Yumurtalı acı ot kavurması” ya da “sarmaşık otu kavurması” olarak da bilinir. Oldukça faydalı ve besleyici bir sebze yemeğidir. Acı ot, kuru soğan, yumurta, sıvı yağ, tuz, pul biber ve karabiber kullanılarak hazırlanır. Et yemeyenler için ideal bir tercihtir.
Manyas’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Balıkesir il merkezinden Manyas ilçesine gitmek zor değildir. Balıkesir il merkezinden birçok ilçeye olduğu gibi Manyas ilçesine de düzenli toplu taşıma seferleri yapılır. İlçeye ilk defa gidenler Manyas otobüs bileti alarak sorunsuz bir yolculuk geçirebilir. Aksi takdirde ilçeye ilk kez giden biri özel aracını kullanarak il merkezinden ilçe merkezine ulaşmaya çalışırsa yolculuk sırasında çeşitli sorunlar yaşayabilir. Balıkesir il merkezi ile Manyas ilçe merkezi arasında yaklaşık 80 km mesafe bulur. Özel aracıyla yola çıkan, taksi tutmayı ya da araç kiralamayı tercih eden ziyaretçiler il merkezinden ilçe merkezine yaklaşık bir saat 15 dakika içinde varırken, toplu taşıma kullanmayı tercih eden ziyaretçiler 1,5 saat içinde il merkezinden ilçeye varabilir.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları