Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Korkuteli Hakkında

Korkuteli ilçesi, Antalya’ya bağlı olan ve 58 mahalleden oluşan bir ilçedir. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin sık ziyaret ettiği Korkuteli ilçesine ulaşım için Korkuteli otobüs bileti alınabilir. İlçede karasal iklim hakim olduğundan kış ayları soğuk geçer. Kış aylarında -5 derece olan hava sıcaklığı, yaz aylarında ortalama 25 derecedir. MHP himayesinde olan Korkuteli ilçesinin belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek, kaymakamı ise Ömer Çimşit’dir. 2022 yılı itibariyle Korkuteli ilçesinin nüfusu 55883 olarak belirlenmiştir. Tarihi dokusuyla da dikkat çeken ilçenin gezilecek birçok yeri vardır.

Korkuteli’nin Tarihçesi 

Korkuteli ilçesinin eski zamanlarda adının “İsinda” olduğu bilinir. İsinda kenti antik çağda yerleşim yeri haline gelmiş ve İyon kökenli insanların kenti olmuştur. Ancak zamanla el değiştiren kent,  İsaurialıların kenti ele geçirmek için yaptıkları kuşatma sonrasında zarar görmüştür. Bir süre sonra Kral Leon I tarafından ele geçirilen kent, Türklerin eline geçene kadar birçok değişikliğe uğramıştır. Pisidya yakınlarında bulunan Korkuteli ilçesi, Osmanlı döneminde Türklerin eline geçinde adı değişmiştir. Romalıların İsinda  olarak adlandırdıkları kent için Osmanlı döneminde “İstanoz” adı geçerli olmuştur. Her ne kadar bu isim İsinda isminden türemiş olsa da zamanla gelişip değişen kentin adı tamamen değişmiştir. 1915 yılında Şehzade Korkut anısına adı değişen kent, son ismi olan “Korkuteli” ismini almıştır. 

Korkuteli’nde Gezilecek Yerler

İlçeyi gezmek için Korkuteli otobüs bileti almanın yanı sıra birçok ulaşım seçeneği bulunur.

Korkuteli ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;

Korkuteli Barajı: Balık tutmak ve piknik yapmak isteyen ziyaretçilerin uğrak noktası olan Korkuteli barajı gün doğumu ve gün batımının izlendiği, güzel manzaralı ve büyük bir barajdır. 

Güllük Dağı Milli Parkı: Tapınak, hamam ve tiyatro gibi eski zamanlardan kalan birçok kalıntının bulunduğu Gülük Dağı Milli Parkı, Korkuteli ilçesinin en çok ziyaret edilen ve ilgi gören yerlerinden biridir. Ziyaretçilerin Güllük Dağı Milli Parkına girmesi için müze kart alması ve dağa giden yolun bir kısmında araç kullandıktan sonra yürümesi gereklidir. 

Alaaddin Keykubat Medresesi: Medresenin kapısı kilitli olsa da ziyaretçilere açık bir alanda bulunur. Mimarisi ve manzarası ile dikkat çeken bu medrese, birçok ziyaretçinin merak ettiği eserlerin başında gelir. Yakınında bulunan baraj ve piknik alanı dolayısıyla kalabalık ve çocuklu ziyaretçilerin de uğrak noktasıdır.

Korkuteli’nde Ne Yenir?

Korkuteli’nin meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;

Darhane Çorbası: Tarhana çorbası olarak da bilinen darhane çorbası toz tarhana, su, isteğe göre salça, yağ, tuz ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılıyor. Kaynar suya ilave edilen yağ ve toz tarhana, su kaynayıp çorba kıvamına gelene kadar pişiriliyor.

Kölle: Dirgit ve Göce olarak da bilinen kölle yemeği, Korkuteli ilçesinde meşhur olan yemeklerden biridir. Buğday, fasulye, mısır, nohut, zeytinyağı, su, tuz ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanan kölle turşu, nar ekşisi, fındık ve fıstık ilavesiyle tüketiliyor.

Höşmerim Tatlısı: Korkuteli ilçesinde yemeklerden sonra sık sık tüketilen tatlılardan biri olan Höşmerim tatlısı süt, irmik, peynir mayası, toz şeker ve yumurta kullanılarak hazırlanıyor. Kaymak ilavesiyle oldukça lezzetli hale gelen höşmerim, Antalya’da çok sevilen tatlıların başında geliyor.

Korkuteli’ne Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Korkuteli ilçesine ulaşım için çoğunlukla toplu taşıma araçları kullanılıyor. Ziyaretçilerin çoğu Korkuteli otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlarken şahsi aracıyla ya da taksiyle ilçeye ulaşanlar da oluyor. Antalya şehir merkezine yaklaşık 68 kilometre uzaklıkta bulunan Korkuteli ilçesi, Antalya’ya yakın ve şehir merkezinden ulaşımın kolay olduğu ilçelerden biridir.