Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Kırkağaç Hakkında

Kırkağaç, Manisa ilimize bağlı bir ilçedir. Kırkağaç ilçesine ulaşmak için Kırkağaç otobüs bileti satın alarak, rahatlıkla ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Kırkağaç ilçesine farklı illerden kara yolu, hava yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Doğa güzelliği ve bulunduğu konumu nedeniyle birçok gezilecek ve görülecek yere sahip olan bu ilçemiz, konaklama avantajları ile de her yaştan misafirlerimiz için son derece uygun bir yerdir. Çocuklu aileler için de oldukça cazip bir yer olan ilçemiz ziyaretçilerini bekliyor.

Konum: Kırkağaç, Ege Bölgesinde yer almaktadır. İlçemiz Manisa il merkezine 79 km uzaklıktadır. Doğusunda Akhisar ilçesi, batısında ise Soma ilçesi bulunmaktadır.

Nüfusu: Kırkağaç, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre toplam nüfus ( 2021) 37.699 olarak belirlenmiştir. 

Yeryüzü Şekilleri: Kırkağaç ilçesi, III. jeolojik zamanda oluştuğundan çevresinde pek çok volkanik arazi bulunmaktadır. Akdeniz iklimi görülmesi sebebiyle Alüyval topraklarda bulunmaktadır. Volkanik arazilerin yanı sıra dağlar, ovalar, akarsular ve çaylarda bulunmaktadır. Bölgede yer alan en yüksek dağ Çamlıca Dağıdır. İlçenin yüzölçümü 543kilometrekare, rakımı ise 180 metredir. 

İklimi: Kırkağaç ilçesinde, Akdeniz iklimi görülmektedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Ova kısımlarında havalar kışın ılık, yazın sıcak geçmektedir. Kışın yükselti sebebiyle dağlık alanlar soğuk, sert ve karlı geçerken yazın daha serin olmaktadır.

Ekonomi: Kırkağaç ilçesi, tarımsal ve turizm alanda faaliyet göstermektedir. Kavun ilçenin en önemli tarım ürünüdür. Bu topraklarda yetişen kavunlar yerli ve yabancı piyasada büyük rağbet görmektedir.

Kırkağaç’ın Tarihçesi

Manisa ilinin, Kırkağaç ilçesinin tarihi Cilalı Taş Devrine kadar uzanmaktadır. Lidya, Pers, Makedonya, Bergama, Roma, Bizans, Karesi Beyliği (Anadolu Türk Beyliği) ve Osmanlı egemenliğine girmiştir. 1071 Malazgirt Savaşının ardında bölge Türk hâkimiyetine girmiş, bölge hızla Türkleşmeye ve İslamlaşmaya başlamıştır. Beylikler döneminde karesi Beyliğine bağlı olan ilçe Osmanlı İmparatorluğunun güçlenmesiyle Osmanlı himayesine girmiştir. Osmanlı İmparatorluğunun zayıflaması, dış devletlerin birbirleri ile olan rekabeti sonucunda I. Dünya savaşının meydana gelmesi ile Yunan ve İngilizlerin işgali altında kalmıştır. Ardından Kurtuluş Savaşı mücadelesi verilerek işgalden kurtarılmıştır. Cumhuriyetin ilanı ile gerçekleştirilen Nüfus Mübadelesi ile Yunanistan’dan gelen çok sayıda Türk’ün yerleşmesiyle kalabalıklaşmaya başlamış ve Manisa iline bağlı ilçe olmuştur.

Kırkağaç’ta Gezilecek Yerler

Ülkemizin Manisa ilinde yer alan Kırkağaç ilçesine, birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Bu ilçemize en kolay ulaşım için Kırkağaç otobüs bileti alabilir ve buradaki tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Kırkağaç gezilecek yerler başlıca şu şekilde sıralanabilir;

Tibbe Antik Kenti: Kırkağaç ilçesine bağlı İlyaslar köyünde yer alan bu antik köyün ne zaman ve kim tarafından yapıldığı belli değildir. Pek çok mimari parçalar, sütun parçaları ve lahitler bulunmaktadır.

Kaya Mezarları: İlçe merkezine 7 km uzaklıktaki bu mezarlar kayaların içleri oyularak yapılmıştır. 

Çamlık: İlçe merkezine sadece 4 km mesafede bulunan Kırkağaç- Soma karayolu üzerinde yer almaktadır. Çam ağaçları ile çevrili bu alan daha çok piknik ve yürüyüş yapmak için oldukça elverişlidir. Aynı zamanda doğaseverler bahar ve yaz aylarında burada piknik de yapabilir.

Kırkağaç’ta Ne Yenir?

Ülkemizde yer alan tüm ilçelerin kendine özgü birçok lezzeti bulunmaktadır. Yöreye has geleneksel yemek kültürüyle ziyaretçilerini bekleyen Kırkağaç ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman denemeniz gereken Kırkağaç’ın meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Pideli Paça:  Haşlanan kellenin suyu ile ıslatılan pidenin üzerine kelle, dil gibi et parçaları görülmektedir. Öğle ve akşam yemeklerinde tüketildiği gibi sabah saatlerinde de tüketilmektedir. Sağlığa faydalı olduğu için yöre halkının sofralarından eksik etmediği yöresel bir yemektir.

Sura: Özellikle Kurban Bayramında yapılan Sura, koyun kaburgasının doldurulması ile hazırlanmaktadır. Kaburganın içine soğan, pirinç, maydanoz ve baharatlar eklenir, ardından kızartılır ve servisi yapılır.

Lalanga: Süt, un, yoğurt ve yumurtalı bir harç hazırlanıp pişirilir. Damak tadına göre kaşar peynirlisi de yapılmaktadır. Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bu enfes tat günün her saatinde afiyetle yenilebilir.

Saşta Helvası: Manisa ilinin, Kırkağaç ilçesine özgü olan bu tatlının yapımı kolay ve pratiktir. Buğday nişastası, sıvı yağ, su ve şekerle yapılan bu tatlı üzerine ceviz koyularak servis edilmektedir. 

Kırkağaç’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Manisa ilimizin, Kırkağaç ilçesine daha çok kara yolu, hava yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile gidebileceğiniz bu ilçeye, Kırkağaç otobüs bileti satın alarak da rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Karayolu ile Manisa ilinden Kırkağaç ilçesine 79 km uzaklıktadır. İl merkezinden Kırkağaç ilçesine günün her saati sefer düzenlenmektedir. Otobüs ile ulaşım sağlandıktan sonra otobüs firmalarının servisleri tercih edilebilir ya da şehir içi otobüsler ve ticari araç imkânları da sağlanmaktadır. 

Manisa, Kırkağaç ilçesine ulaşmak için hava yolunu tercih edecek misafirlerimiz, bulundukları şehrin havalimanından 142 km uzaklıktaki İzmir ilinde bulanan Adnan Menderes Havalimanına ulaşabilirler. Havalimanından ilçeye özel araç ya da toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır. Demiryolu ile ulaşımı tercih etmek isteyen misafirlerimiz TCDD seferleri ile demiryolu üzerinden ulaşabilirler. Manisa’nın kuzeybatısında İzmir- Bandırma demiryolu üzerinde yer almaktadır. Havalimanından ve demiryolu istasyonundan ilçeye özel araç ya da toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır.

Kırkağaç Hava Durumu

Sefer Süreleri

Kırkağaç Seferli Otobüs Firmaları