En Ucuz Kestel Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Kestel Varışlı Otobüs Biletleri
Kestel Hakkında
Kestel, Bursa iline bağlı olan bir ilçedir. Kestel otobüs bileti satın alarak Bursa ilinde bulunan ilçelerden ya da diğer illerde bulunan yakın ilçelerden Kestel ilçesine kolay bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Kestel ilçesi Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım ve Gürsu ilçeleri ile birlikte Bursa ilinin şehir merkezini oluşturur. Kestel ilçesinin toplam yüzölçümü 280 km² büyülüğündedir. Kestel ilçesinin toplam nüfusu 2020 yılında yapılmış olan sayıma göre 70.865 kişidir. Kestel aynı zamanda İznik çini ve seramik sanatı için çok önemli bir bölgedir. Kestel ilçesinde yaşayan insanların çoğu ticaret, tarım ya da hayvancılık ile gelir elde eden kişilerdir. Buna ek olarak Kestel ilçesinin barajı tüm Bursa ilinin ve yakın çevrenin su ihtiyacını karşılar.
Kestel’in Tarihi
Kestel ilçesinin köklü bir tarihi bulunur. Kestel ilçesinin tarihinin milattan önce 3000 yıllarına dayandığı tahmin edilir. Kestel ilçesinin asıl adı Latince diline göre kale anlamına gelen castle adından gelmiştir. Bölge Dimbos Muharebesi sonrasında Osmanlı hakimiyetine geçince bölgenin castle olan ismi Kestel olarak değiştirilmiştir. Kestel ilçesi, Osmanlı Devleti için ticari açıdan önemli bir merkez haline gelmiştir.
Kestel’de Gezilecek Yerler
Kestel otobüs bileti satın alarak ya da diğer yöntemler ile gerçekleştirdiğiniz Kestel ziyaretlerinde gezebileceğiniz tarihi alanlar ve doğal güzellikler bulunur. Gezi rehberleri tarafından tavsiye edilen Kestel gezilecek yerler listesi başlıca şu şekildedir:
Kürekli Dere Şelalesi: Kestel ilçe merkezine yaklaşık 12 km uzakta bulunan Kürekli Dere Şelalesi görmeniz gereken doğal güzelliklerden bir tanesidir. Kestel ilçe merkezinden Kürekli Dere Şelalesi’ne araç ile yaklaşık 27 dakika içerisinde varmış olursunuz. Kürekli Dere Şelalesi yakınlarında piknik alanları ve restoranlar bulunur. Bu yüzden Kürekli Dere Şelalesi ziyaretlerinizde Bursa ilinin meşhur yemeklerini de tadabilirsiniz.
Vani Mehmet Efendi Camisi: Şeyh Mehmet Vani tarafından yapılmış olan Vani Mehmet Efendi Camisi, 1674 yılında inşa edilmiş olan bir yapıdır.
Kestel Kalesi: Kestel ilinin adının geldiği yer olan Kestel Kalesi, Doğu Roma İmparatorluğu tarafından sınır kalesi olarak inşa edilmiş olan bir yapıdır. Kestel Kalesi, Mehmet Vani Efendi tarafından sınır olmaktan çıkarılıp yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlamıştır.
Kestel’de Ne Yenir?
Kestel’in meşhur yemekleri, Bursa ilinin genelinde meşhur olan yemeklerdir. Kestel ilçesini ziyaret ettiğinizde yiyebileceğiniz meşhur yemekler başlıca şunlardır:
İskender: Bursa ilinden çıkarak tüm Türkiye genelinde meşhur bir lezzet haline gelen iskender yemeği Kestel ziyaretleriniz esnasında yemeniz gereken bir yemektir. Bursa iskender yemeğinin asıl özelliği taze kuzu ya da koyun etinden yapılmış olması ve doğal tereyağı ile servise hazır hale getirilmesidir.
Kestane Şekeri: Bursa denince akla gelen ilk şeylerden biri olan kestane şekeri Bursa’nın her ilçesinde olduğu gibi Kestel ilçesinde de çok meşhur bir tatlıdır. Kestane şekerinin özelliği soyulmuş ve haşlanmış olan kestanelerin uzun süre özel kestane şekeri şerbeti içerisinde bekletilmesidir. Kestel ilçesi ziyaretleriniz esnasında gittiğiniz restoranlarda ya da kuruyemiş dükkanlarında kestane şekerine rastlama ihtimaliniz çok yüksektir.
Kestel’e Nasıl Ulaşım Sağlanır?
Kestel ilçesine, yakın Bursa ilçelerinden ya da diğer illerin komşu ilçelerinden ulaşım sağlamak isterseniz Kestel otobüs bileti satın alabilirsiniz. Kestel, Bursa ilinin merkez ilçelerinden biri olduğu için tercih edeceğiniz ulaşım yöntemlerinin hepsinde Kestel ilçesine kolay bir şekilde varabilirsiniz. Buna ek olarak Kestel ilçe merkezi iki havaalanına da yakın mesafede bulunur. Farklı illerden Kestel ilçesine seyahat etmek isterseniz Bursa uçak bileti satın alarak da Kestel ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz. Kestel ilçe merkezi ile Bursa Yenişehir Havaalanı arasında 38 km yani yaklaşık 30 dakikalık bir mesafe bulunur. Kestel ilçe merkezi ile Yunuseli Havalimanı arasında ise yaklaşık 22 km bulunsa da yol kısıtlamaları yüzünden yaklaşık 45 dakikalık bir mesafe bulunur.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Kestel
Hava Durumu
Sefer Süreleri