En Ucuz Kemalpaşa Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Kemalpaşa Varışlı Otobüs Biletleri
Kemalpaşa Hakkında
Kemalpaşa, İzmir şehrine bağlı ilçelerden biridir. Kemalpaşa’ya otobüs bileti alarak gitmek mümkündür. Kemalpaşa ilçesinin İzmir şehir merkezine uzaklığı 40 km’dir. Kemalpaşa ilçesinin günümüzdeki nüfusu 110.000 kişidir. Kemalpaşa ilçesi tarihi süreçte pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmasından dolayı topraklarında pek çok tarihi yapı ve kültürel izler bulundurmaktadır. 9 Eylül 1922 akşamı Mustafa Kemal Paşa'nın ilçede konaklaması sebebiyle ismi Kemalpaşa olmuştur.
Kemalpaşa Tarihçesi
Kemalpaşa ilçesinin eski adı, Yunanca’da gelin anlamına gelen “Nif”dir. Kemalpaşa ilçesinin tarihi, antik döneme dayanmaktadır. Bölgede ilk yerleşimler, MÖ 3000 yıllarına kadar geri gidebilmektedir. Bölgede Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de yerleşimler oldu. Osmanlı döneminde Kemalpaşa, önemli bir ticaret merkezi olarak öne çıkmıştır. 19. yüzyılda ise ilçe, tarım ve sanayi alanlarında önemli bir gelişme göstermiştir. Günümüzde Kemalpaşa, İzmir'in önemli bir ilçesi olarak, tarım, sanayi ve ticaret alanlarında önemli bir rol oynamaktadır.
Kemalpaşa’da Gezilecek Yerler
Kemalpaşa’ya otobüs bileti alarak ulaşmayı tercih edenler için ziyaret edilmesi tavsiye edilen bazı yerler bulunmaktadır. Atatürk Evi, Çiniliköy, Kemalpaşa Savandağ Gölü, Ümran Baradan Güzel Sanatlar Müzesi, Karabel Anıtı ve Kazak Vadisi (Kımız Çiftliği) gibi tarihi yerlerle birlikte Kemalpaşa’da gezilecek yerler arasında Kız Kulesi veya Laskaris Sarayı, Ulucak Höyüğü ve Nif Kalesi bulunur.
Ulucak Höyüğü: İzmir bölgesinde yer alan ve arkeolojik açıdan önem taşıyan bir höyüktür. Höyük, MÖ 3000 yıllarına kadar geri gidebilen ilk yerleşimlerin yapıldığı alanlardan biridir. Höyükte yapılan arkeolojik kazılar, ilk yerleşimlerle ilgili önemli bilgiler sağlamıştır. Höyük, İzmir bölgesinin tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtmaktadır.
Nif Kalesi: İzmir bölgesinde yer alan ve tarihi ve kültürel açıdan önem taşıyan bir kale. Kale, Osmanlı döneminde inşa edilmiş ve günümüze kadar ulaşmıştır. Osmanlı döneminde savunma amaçlı olarak inşa edilmiştir. Kale, doğal güzellikleri ile ünlüdür. Kale, İzmir bölgesinin panoramik manzarasını izlemek için idealdir.
Kız Kulesi veya Laskaris Sarayı: İzmir şehrinin Kemalpaşa ilçesinde bulunan, Bizans dönemine ait bir yazlık sarayıdır. İmparator I. Theodoros Laskaris (1206-1222) döneminde inşa ettirilen bu sarayın İstanbul dışında yer alan bir imparatorluk sarayı olarak var olması tarihsel açıdan önem taşımaktadır.
Kemalpaşa’da Ne Yenir?
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinin meşhur yemekleri arasında pek çok yöresel lezzet yer almaktadır. Yörenin en bilinen lezzetleri arasında Kar Helvası ve Sura yemeği yer alır.
Sura: Sura, Ege bölgesinde yaygın olarak bilinen, geleneksel bir et yemeğidir. Kuzu ya da oğlak kaburgasından yapılan bu yemek, baharatlı iç pilavının, kuzu kaburganın içine doldurulmasının ardından pişirilerek yapılır. Soslanan et fırına verildikten sonra servise hazır hale gelir. Sura yemeği özellikle özel günlerde sofralarda yerini alır.
Kar Helvası: Kar Helvası, rendelenmiş buz veya temiz karın üzerine eklenen tatlı bir şurup ile yapılan bir tatlı türüdür. Kemalpaşa’nın sevilen lezzetlerinden olan Kar Helvası, sokaklarda satılan, yaz günlerinde sıkça tüketilen bir lezzettir.
Kemalpaşa’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?
İzmir şehrinin ilçelerinden biri olan Kemalpaşa’ya otobüs bileti alarak gitmek mümkündür. Kemalpaşa’ya ulaşmak için en elverişli ulaşım aracı olarak otobüs tercih edilir. Kemalpaşa ilçesine gitmek için farklı şehirlerden giden bir otobüs bileti almak yeterli olacaktır. Ayrıca Kemalpaşa’ya özel araç ile de ulaşılabilir. Kemalpaşa ve İzmir şehir merkezi arası mesafe 40 km’dir. Ayrıca farklı şehirlerden İzmir Havalimanı’na uçakla seyahat edilerek, İzmir’den binilecek otobüs ve minibüsler ile Kemalpaşa’ya ulaşmak mümkündür. Tren yolcuğu yaparak da İzmir’e ulaşarak, şehir merkezinden Kemalpaşa’ya seyahat edilebilir.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Kemalpaşa
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Kemalpaşa
Seferli Otobüs Firmaları