En Ucuz Kavak Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Kavak Varışlı Otobüs Biletleri
Kavak Hakkında
Kavak ilçesi, Samsun iline bağlı olan ve Karadeniz bölgesinde yer alan bir ilçedir. Kavak ilçesini gezmek ve görmek isteyenlerin Kavak otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlamaları mümkündür. Konumu itibariyle ilçenin batısında Havza, doğusunda Asarcık, güneyinde Ladik, kuzeyinde İlkadım ve Bafra ilçesi bulunur. İlçenin denizden yüksekliği 600 metredir. Üzerinde bulunduğu arazi dolayısıyla engebeli olduğu söylenebilir. İlçenin bitki örtüsünü oluşturan orman sayısı fazladır. Kavak ilçesine bağlı olan ormanlarda kara meşe, gürgen, ak meşe, kayın, yabani fındık, yabani erik gibi birçok ağaç çeşidi bulunur. AK Parti himayesinde olan ilçenin belediye başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, kaymakamı Ömer Saygılı’dır. 2022 itibariyle Kavak ilçesinin nüfusu 21260 olarak belirlenmiştir.
Kavak'ın Tarihçesi
Kavak ilçesinin hangi tarihte kimler tarafından keşfedildiği bilinmemekle birlikte ilçe tarihinin milattan önce 2000 ila 3000’li yıllara dayandığı anlaşılmıştır. Kavak ilçesinin bulunduğu bölgede yapılan araştırmalar neticesinde bu tarihlere ait kalıntılar bulunduğu için ilçe tarihiyle alakalı somut kanıtlar mevcuttur. Yapılan birçok araştırma neticesinde Kavak ilçesinin Erken Tunç Çağından beri yerleşim yeri olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Geçmişte Hititlerin, Friglerin, Selçukluların, Bizanslıların ve Roma İmparatorluğu'nun bölgeye hakim olduğu bilinir. Türk topraklarından biri haline gelince çeşitli değişikliklere uğrayan Kavak, 1934 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur.
Kavak'ta Gezilecek Yerler
Kavak ilçesini gezmek isteyenler Kavak otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler.
Kavak ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;
Çakallı Han: 13. yüzyılda inşa edildiği tespit edilen Çakallı Han, Kavak ilçesinde en çok ilgi gören yerlerden biridir. Büyük bir avlu içinde bulunan Çakallı Han, Selçuklu döneminde inşa edildiği anlaşılan oldukça önemli bir tarihi yapıdır.
Bekdemir Köyü Ahşap Cami: Kavak ilçesine bağlı köylerde bulunan ahşap camilerden biri de Bekdemir Köyü Ahşap Camidir. 1873 yılında inşa edildiği tespit edilmiştir. Ahşaptan yapılan caminin kapısındaki bitki motifleri de oldukça ilgi çekicidir. Günümüze kadar sağlam şekilde ulaşan cami avlusundaki çeşme de ziyaretçilerin ilgisini çeker.
Dere Cami: Bulunduğu bölgeye yakın olan 7 köy tarafından ortak kullanılan bu cami, Kavak ilçesi için oldukça önemlidir. 1805 yılında inşa edildiği tespit edilmiştir. Caminin en önemli özelliği ahşap bir cami olması ve dikkat çekmesidir. Kavak ilçesine gelen ziyaretçilerin en çok beğendikleri ve ziyaret ettikleri camilerin başında gelir.
Kavak'ta Ne Yenir?
Kavak'ın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;
Nokul: Kavak ilçesi de dahil olmak üzere Samsun'a bağlı tüm ilçelerde meşhur olan ve sevilerek tüketilen nokul, Samsun ilçelerini ziyaret edenler tarafından da sevilerek tüketilir. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su, sirke, karbonat, maya, toz şeker, un, ceviz, tarçın ve kuru üzüm kullanılarak hazırlanır. İç harcı ayrı hazırlandığı için zaman ve el becerisi gerektirdiği söylenebilir.
Mantarlı Pilav: Samsun yöresinin en meşhur pilav çeşitlerinden olan mantarlı pilav, Samsun'a dışarıdan gelenler tarafından da oldukça ilgi görür. Besleyici, lezzetli ve faydalı olan bu pilav çeşidi Samsun il merkezinde ve Samsun'a bağlı ilçelerde kolaylıkla bulunabilir. Pirinç, zeytinyağı, tereyağı, mantar, tuz, karabiber ve dereotu kullanarak hazırlanır.
Kavak’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Kavak ilçe merkezinin bağlı olduğu Samsun il merkezine kısmen yakın olduğu söylenebilir. Kavak ilçe merkeziyle Samsun il merkezi arasında yaklaşık 47 kilometre mesafe bulunur. Kavak ilçesine gitmek üzere Samsun il merkezinden şahsi aracıyla yola çıkan bir kişinin ilçe merkezine tahmini varış süresi 40 dakikadır. Samsun il merkezinden Kavak otobüs bileti alarak toplu taşımayla yola çıkan bir kişinin ilçe merkezine tahmini varış süresi bir saati aşar.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Kavak
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Kavak
Seferli Otobüs Firmaları