Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Karakoçan Hakkında

Karakoçan, kendini neredeyse her konuda geliştirmiş, ilçe olmasına rağmen bazı illerden daha fazla adından söz edilir. Sosyal yaşam, kültür, doğal yaşam, sanat temalı birçok festival ve etkinliğin düzenlendiği yaz aylarında hem Karakoçan otobüs bileti hem Elâzığ uçak bileti hızla tükeniyor. Normal şartlarda diğerleri kadar tercih edilmese de tren seferleri de bu dönemde yoğun talep görüyor.

Karakoçan ekonomisi daha çok tarım ve hayvancılık üzerine kurulu görünse de hem düzenlenen Bal, Sarıcan Kültür ve Sanat, Peri Suyu festivalleri hem de gurbetçi halkın ziyaretlerinde yapılan alışverişler dolayısıyla ticaretten de ciddiye alınabilecek kazanımları sağlanıyor.

Karakoçan’ın Tarihçesi

Cumhuriyet dönemindeki idari yapılanmalar dolayısıyla çevre köylerin birleştirilmesi ile oluşan ve 1936 yılında belediye niteliği kazanan Karakoçan, hız kesmeden gelişmiş ve gelişmeye devam ediyor.  İlçe merkezinde kayıtlara geçebilecek bir tarih alan olmasa da merkezden biraz uzaklaşınca ziyaret edilebilecek mekanlar mevcut. 

1960 yılından itibaren tüm Türkiye'de yaşanan yurt dışı göçleri sonrası nüfus azalsa da ekonomi açısından bu durum döviz kaynağı olarak iyi anlamda etki etmiştir.

Karakoçan'da Gezilecek Yerler

Yeni oluşan ilçeler arasında ve küçük yüzölçümlü olmasına rağmen Karakoçan gezilecek yerler listesi tahmin edilenden çok daha uzundur. İlçede herkes için ilgi çekecek bir etkinlik ve konu bulunabiliyor. Kış aylarında daha çok tercih edilen kaplıcaları dolayısıyla Karakoçan otobüs biletleri yaz aylarındaki popülerliğini kışın da koruyabiliyor. 

Bağin Kalesi: Konum dolayısıyla Malazgirt ilçesine bağlı olsa da Karakoçan'a daha yakın mesafede olmasıyla karakaçan misafirlerinin daha çok ziyaret ettiği Bağin Kalesi, tarihi kesin olarak bilinmeyen eserlerdendir. Kale bünyesinde Urartu kralı Menuas'a ait yazı bulunmuş ve Harput Müzesi'nde sergilenmiştir. 

Hırsız Çesmesi: Hamurkesen Köyü civarında bulunan ve mesire alanı olarak kullanılan Hırsız Çeşmesi'nin çevresinde tarih öncesi devirlerde yaşam alanı olması için şekillendirilen mağaralar bulunuyor. 

Golan Kaplıcaları: sağlık turizmi açısından Elâzığ’ın sayılı merkezlerinden olan Golan Kaplıcaları küçük bir cennete benziyor. Kaplıca suyunun romatizma, nevrit, kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarına iyi geldi düşünülüyor.

Karakoçan'da Ne Yenir?

Doğu Kültüründeki çoğu yörenin yemeği gibi Karakoçan meşhur yemekleri de meşakkatli ve batı kültürüne ağır gelebilecek tariflerden oluşuyor. Yemek isimlerinin çoğu yöre halkı dışındakilerin anlayamayacağı kelimelerden oluşuyor.

Lortek: Yumuşak kıvamlı bir ekmek hamuru hazırlanır. Arası için çökelek soğan maydanoz ve birçok doğranmış yeşillik yoğururcasına karıştırılarak açılan hamurun yarısına serilir. Boşta kalan hamur iç harcın üzerine kapatılarak böreğin kenarları kapatılıp saçta iki taraflı pişirilir. Doğranarak servis tabağına alınan böreğin üzerine kavrulmuş tereyağı dökülerek servis edilir.

Keldas: Soğan, kavurma, yağ ve salça kavrulur. Soğanlar soğuduktan sonra karışımın üzerine kurut ayranı dökülüp kaynayana kadar karıştırılır. Tercihe göre yufka ekmek ya da fetir ekmeği doğranarak servis tabağına alınıp pişirilen malzemeler üzerine dökülür. Tercihe göre nane veya kavrulup üzeri süslenebilir.

Karakoçan'da Ulaşım Nasıl Sağlanır? 

Karakoçan konumu bakımından birçok önemli yerleşim merkezine komşu olduğu için ulaşım kanalları da oldukça zengindir. Elâzığ sınırlarında bulunmasına rağmen Bingöl havaalanına daha yakın olan ilçede her iki havaalanı da kullanılıyor. Demiryoluna uzaklığı 25 kilometre olan ilçede zaman ve kolaylık açısından tren yolculuğu pek tercih edilmiyor. Özellikle çevre illerden gelenler Karakoçan otobüs bileti alarak ya da özel araçlarla kara yolu ulaşımını kullanıyorlar.

Şehir içi ulaşımında halk otobüsleri ve taksiler kullanılırken bazı turistik yerleri ziyaret etmek için baraj üzerinden sal ya da teknelerle devam edilmesi gerekiyor.

Karakoçan Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    19 saat
  • İzmir
    22 saat
  • Ankara
    12 saat
  • Adana
    10 saat
  • Bursa
    18 saat
  • Antalya
    20 saat
  • Trabzon
    8 saat
SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır