Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

 En Ucuz Kaman Kalkışlı Otobüs Biletleri

 En Ucuz Kaman Varışlı Otobüs Biletleri

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Kaman Hakkında

Kaman, Kırşehir ilimize bağlı bir ilçedir. Kaman ilçesine seyahat etmek için Kaman otobüs bileti alınarak, rahatlıkla ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Kaman ilçesine farklı illerden kara yolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Konaklama, yeme-içme gibi çeşitli avantajlar sağlayarak günün her saatinde aktiftir. Bu cazip fırsatlar için bu ilçeyi keşfetmeye başlayabilirsiniz. Doğal güzellikleri ve tarihi ile Anadolu’nun incisi Kaman, çocuklu aileler için de oldukça uygun bir yer olup, tatil planlarına dâhil edilebilir.

Konum: Kaman, İç Anadolu bölgesinin orta Kızılırmak bölümünde bulunmaktadır. Kuzeyinde Keskin, doğusunda Akpınar ve batısında Çelebi ilçeleri ile çevrilidir. İlçemiz Kırşehir il merkezine 52 km uzaklıkta olup tarihi İpek Yolu üzerinden de geçmektedir.

Nüfusu: Kaman ilçesinin, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre toplam nüfus ( 2021) 34.626 olarak belirlenmiştir.

Yeryüzü Şekilleri: Kaman ilçesi toprakları daha çok dağlık ve engebeli platolar üzerine kurulmuştur. Bölgenin yapısından dolayı çok sayıda akarsu ve çaylar bulunmaktadır. İlçenin yüz ölçümü 1.365 kilometrekare, rakımı ise 1.075 metre olarak bilinmektedir.

İklimi: Kaman, karasal iklime sahiptir. Kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları sıcak ve kurak geçen karasal iklim sahiptir. Bitki örtüsü bozkır olan bu ilçe yaz aylarında yeşeren meyve ağaçlarıyla dikkat çekmektedir.

Ekonomi: Bölgede ekonomisi dokumacılık, tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Başlıca tarımsal ürünler; buğday, çavdar, yem bitkileri ve cevizdir. Kaman cevizi yurt içinde ünlü olduğu kadar yurt dışına da ihraç edilmektedir. Hayvancılık sektöründe ise; arıcılık, balıkçılık ve deve kuşu yetiştiriciliği yapılmaktadır. 

Kaman’ın Tarihçesi

Kırşehir ilinin, Kaman ilçesi pek çok medeniyetin yaşam alanı olmuştur. Hititler, Frigler, Persler, Makedonyalılar, Romalılar, Bizanslar, Mengücekoğulları, Eretna, Karamanoğulları, Dulkadiroğluları, Selçuklu ve son olarak da Osmanlı imparatorluğu egemenliğinde kalmıştır. Kaman adını Roma ve Bizans döneminde bölgeye yerleşen CHNAMANE adının Türkler tarafından Kaman olarak kullanmasından almıştır. Bölgeye pek çok milletin yerleşmesiyle kilimler, seramik parçaları, kabartmalar, kale kalıntıları izlerine rastlanmaktadır. 1944 yılında ilçe statüsü kazanmıştır.

Kaman’da Gezilecek Yerler

Ülkemizin Kırşehir ilinde yer alan Kaman ilçesine, kara yolu ulaşım seçeneğini tercih ederek ulaşabilirsiniz. Bu ilçemize en kolay ulaşım için Kaman otobüs bileti alabilir ve tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Kaman gezilecek yerler başlıca şu şekilde sıralanabilir;

Kuş Kalesi: İlçe merkezine sadece 3 km uzaklıktadır. Hitit döneminde inşa edilen bu kale Bizans döneminde onarılmış ve kullanılmıştır. 

Ömerhacılı Kalesi: Kaman ilçesine yaklaşık 12 km uzaklıkta olan bu kale sarp ve dik yamaçlar üzerine inşa edilmiştir. Hangi dönemde ve kim tarafından yapıldığı bilinmese de Roma ya da Bizans’tan kalma olduğu düşünülmektedir.

Kalehöyük: İlçe merkezine 3 km uzaklıkta olması nedeniyle en çok ziyaret edilen yerler arasındadır. Höyüğün bulunduğu tepe 16 metre yüksekliğindedir.

Kaman’da Ne Yenir?

Ülkemizde yer alan tüm ilçelerin kendine özgü birçok lezzeti bulunmaktadır. Yöreye has yemek kültürüyle ziyaretçilerini bekleyen Kaman ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman denemiz gereken Kaman’ın meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Et Yahnisi: Kuşbaşı kesilen etlerin, isteğe göre soğan ve sebzelerle yağda kavrulmasıyla yapılmaktadır. Pilav eşliğinde sıcak servis edilmektedir.

Keşkef: Keşkek yemeğinin ismi yöreden yöreye değişmektedir. Kırşehir ilinde ise keşkek, Keşkef adını almıştır. Buğday ve tavuk etleriyle hazırlanan pratik bir yemektir. Sıklıkla evlerde pişen bu yemek düğünlerde ve bayramlarda da eve gelen misafirlere ikram edilmektedir. 

Sündürme: Karadeniz yöresinde yapılan kuymağa benzeyen Sündürme özellikle kahvaltılarda tüketilmektedir. Peynir, tereyağı ve yumurta ile hazırlanmaktadır. 

Kaman’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kırşehir ilimizin, Kaman ilçesine daha çok kara yolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile gidebileceğiniz bu ilçeye, Kaman otobüs bileti satın alarak da rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kırşehir ilinden Kaman ilçesine 52 km uzaklıktadır. Yöreye yakın olması sebebiyle Ankara, Nevşehir, Yozgat ve Aksaray illerinden pek çok ziyaretçi gelmektedir. Otobüs ile ulaşım sağlandıktan sonra otobüs firmalarının servisleri tercih edilebilir ya da şehir içi otobüsler ve ticari araç imkânlarından yararlanmak mümkündür.  Hava yoluna ulaşım yoktur. Demiryolu ile ulaşımı tercih etmek isteyen misafirlerimiz TCDD seferleri ile Kırşehir’e demiryolu üzerinden ulaşabilirler. Kırşehir demiryolu istasyonlarından yine özel araçla ya da toplu taşıma araçlarıyla Kaman ilçesine kolayca ulaşım sağlanmaktadır.

Kaman Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    9 saat
  • Ankara
    2 saat

Kaman Seferli Otobüs Firmaları