Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Kahraman Kazan Hakkında

Kahramankazan ilçesi, Ankara’nın kuzey batısında yer alan Akıncı Ovası’nın üzerine kurulmuştur. Oldukça hızlı bir şekilde gelişme gösteren bu ilçeyi, Kahramankazan otobüs bileti satın alarak ziyaret edebilirsiniz. Planlı bir gelişime sahip olan ilçede yer alan sanayi kuruluşları, ülke ekonomisi açısından büyük bir öneme sahiptir. Tarihi açıdan oldukça zengin bir ilçe olan Kahramankazan, turizm açısından da birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. İlçenin genel olarak geçim kaynakları arasında sanayinin yanı sıra, tarım ve hayvancılıkta yer almaktadır. 

Kahramankazan’ın Tarihçesi

Kahramankazan ilçesinin tarihinin, Akıncı Ovası üzerinde yer alan Bitik Köyü’nde gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalar ile Bakır Çağı’na kadar dayandığı belirlenmiştir. Bu alanda yapılan çalışmalarda dokuz adet yerleşim katına ulaşılmıştır. Bunlar; Bakır Çağı, Hitit Dönemi, Firig Dönemi ve sonrasındaki dönemler ile Klasik Dönemi kapsayan kalıntıların bulunması ile tespit edilmiştir. İlçenin ismi, 1402 yılında gerçekleşen Ankara Savaşı sırasında, Osmanlı Ordusu’nun ağırlıklarını bırakmak zorunda kalması ile birçok kazanın bölgede kalmasından gelmektedir. Kazan olarak bilinen ilçe, 2016 yılında Kahramankazan olarak değiştirilmiştir.

Kahramankazan’da Gezilecek Yerler

Kahramankazan otobüs bileti satın alarak ilçe ziyaretinizi gerçekleştirmeden önce, Kahramankazan gezilecek yerler listesi yapmanız, tüm güzellikleri görebilmenize imkan sunacaktır.

Asarkaya: İlçeye 10 km uzaklıkla yer alan Asarkaya, tarih öncesi döneme dayanan bir alandır. Roma Tapınağına ve tarihi bir Galat kenti olan Mariegordus’a sahip olan bu köy, Roma İmparatorluğu Dönemi’nde Anadolu’dan kuzey batıya gidiş yolu üzerinde yer almaktadır. Bu durum da alanın hem tarihi hem de stratejik bir öneme sahip olmasını sağlamaktadır.

Bitik Köy: İlçe merkezine 12 km mesafede yer alan bu alan, ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir. Bu alanda yer alan en önemli tarihi eser ise, Bitik Vazosu’dur.

Satı Kadın Müzesi: İlk kadın milletvekili olan Satı Çırpan’ın ismine sahip olan bu müze, daha öncesinde Satı Çırpan’ın yaşamış olduğu evdir. Cumhuriyet tarihinde önemli bir yere sahip olan Satı Çırpan’a ait birçok eşya, ücretsiz olarak sergilenmektedir.

Kazan Köy Pazarı: Çiftçi ve tüketicinin bir araya geldiği bu pazarda, tamamen organik ürünlerin satışı gerçekleştirilmektedir. Cumartesi günleri kurulan bu pazarı ziyaret ederek, birçok organik ve ev yapımı ürünü satın alabilirsiniz. 

Kahramankazan’da Ne Yenir?

İlçe ziyaretleriniz sırasında küçük molalar vererek, Kahramankazan’ın meşhur yemekleri ile kendinize ziyafet çekebilirsiniz.

Kazan Kavurması: Kahramankazan’ın tescilli yemeği olan kazan kavurması, dana eti, soğan ve tuz ile harılanmaktadır. Yemeğe lezzetini veren en önemli unsur ise, pişirme sırasında kullanılan özel tencerelerdir.

Höşmerim: Bir çeşit irmik helvası olan höşmerim, birçok yörede yapılmaktadır. İrmik yerine un kullanımının da tercih edilebildiği bu tatlıyı, Kahramankazan’da denemelisiniz.

Katı Haside: Bir pekmez tatlısı olan katı haside, üzüm pekmezi, un ve sudan yapılmaktadır.

Kahramankazan’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kahramankazan otobüs bileti satın alarak, Ankara’nın merkezine 50 km mesafede olan bu ilçeyi ziyaret edebilirsiniz. Otobüs ile terminale ulaştıktan sonra tercih ettiğiniz otobüs firmalarının ücretsiz servisleri ile ilçeye ulaşabileceğiniz gibi halk otobüsü ya da taksi kullanımı ile de ilçeye ulaşabilirsiniz. Hava yolu ve demir yolu ile de Kahramankazan’a ulaşım sağlanabilmektedir. Demir yolu ile şehre geldikten sonra gar civarında yer alan halk otobüsleri, minibüsler ya da taksi seçenekleri ile ilçeye kolaylıkla ulaşılabilir. Esenboğa Havalimanı’ndan ilçeye ulaşmak için özel servisleri kullanabileceğiniz gibi halk otobüslerini de tercih edebilirsiniz.