Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Kabataş (Ordu) Hakkında

Kabataş, Ordu ilimize bağlı bir ilçedir. Kabataş ilçesine ulaşmak için Kabataş otobüs bileti alarak ilçeye güvenli ulaşım sağlanabilmektedir. Kabataş ilçesine çeşitli illerden hava yolu ve kara yolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Doğa güzelliği ve bulunduğu konumu nedeniyle birçok gezilecek ve görülecek yere sahip olan bu ilçemiz, konaklama avantajları ile de her yaştan misafirlerimiz için son derece cazip bir yerdir.

Konum: Kabataş ilçesi, Orta Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. İl merkezine 70 km uzaklıkta yer almakta olup doğusunda Gölköy, batısında Korgan ve güneyinde ise Aybastı ilçeleri ile komşudur.

Nüfusu: Kabataş ilçesinin, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre ( 2021) 10.320 olarak belirlenmiştir.

Yeryüzü Şekilleri: Kabataş ilçesi, Orta Karadeniz Bölgesinde bulunan Canik Dağlarının yamacına kurulmuştur. İlçemizin başlıca akarsuları Bolaman ve Armutludur. İlçenin yüzölçümü 142 kilometrekare, rakımı ise 530 metredir.

İklimi: Kabataş ilçesinde, Karadeniz ve karasal iklim hâkimdir. Kışlar soğuk ve kar yağışlı geçmektedir. Her mevsim yağışlıdır ancak kış ayları kıyı kesimlere nazaran daha sert geçmekte hatta kar yağışı görülmektedir.

Ekonomi: Ekonomi tarım, ticaret ve hayvancılık faaliyetlerine dayanmaktadır. Bölgenin başlıca tarım ürünleri fındık, patates ve mısırdır. Hayvancılıkta ise büyükbaş ve küçükbaş yetiştiriciliğinin yanı sıra arıcılıkta yapılmaktadır. 

Kabataş’ın Tarihçesi

Ordu ilinde yer alan Kabataş ilçesi tarih boyunca medeniyetlerin beşiği olmuştur ve birçok eski yerleşim yerleri de bulunmaktadır. Tarihte Hititler başta olmak üzere Frig, Kimmerler, Med, Pers, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Danişmentler, Moğollar, İlhanlılar, Eretna Beyliği ve Osmanlı egemenliğine girmiştir. Önceleri Roma ve Bizans hâkimiyetine giren bölge bir süre sonra 1071 Malazgirt Savaşının kazanılmasının ardından bölgeye çok sayıda Türk yerleşmiştir. Kent Türkleşmeye ve İslamlaşmaya başlamıştır. Kabataş ilçesinin eski adı Karay Köy olarak bilinmektedir. Önceleri Gölköy ve Aybastı ilçelerine bağlı kent 1990 de ilçe olmuş ve faaliyete başlamıştır.

Kabataş’ta Gezilecek Yerler

Ülkemizin Karadeniz Bölgesinde yer alan Kabataş ilçesine hava yolu ve kara yolu ile kolayca ulaşım sağlanabilmektedir.  Bu ilçemize yapılan en kolay ulaşım Kabataş otobüs bileti satın almaktır ve sonrasında bu harika ilçeyi ziyaret edebilirsiniz. Kabataş gezilecek yerler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Şid Abdal Türbesi: Türbe yöreye gelen Şid Abdal’a aittir. Türbede Ejderha başlı bir de asa bulunmaktadır. Bu asaya işlenmiş ejderha motifi ise gücün, bereketin ve bolluğun semboldür.

Taş Arası Şifalı Su: İlçe merkezine sadece 2 km uzaklıkta bulunan bu kaynak mide- kalp- damar-göz rahatsızlıkları, romatizma ve cilt rahatsızlığı gibi daha pek çok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir.

Kabataş’ta Ne Yenir? 

Ülkemizde yer alan tüm ilçelerin kendine özgü birçok geleneksel yemeği bulunmaktadır. Bu yemekler özel günlerde, kutlamalarda ve festivallerde hazırlanmaktadır. Kabataş ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman mutlaka tatmanız gereken Kabataş’ın meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Isırgan Çorbası: Isırgan otu, pırasa, bulgur, soğan, mercimek, barbunya ve olmazsa olmaz mısır unu ile hazırlanan bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla içilen bu çorba sofraların baş tacıdır. 

Hamsi Köftesi: Diğer yörelerde kıymalı ya da tavuklusu yapılırken Karadeniz’in hamsi yönünden zengin olması nedeniyle köfte, hamsiden hazırlanmaktadır. Hamsi balığı, soğan, maydanoz ve baharatlarla hazırlanıp kızgın yağda kızartılıp servis edilmektedir.

Hamsili Ekmek: En çok tüketilen yiyecekler arasında yer almaktadır. Mısır ununa salamura hamsi karıştırılarak hazırlanmaktadır. Oldukça doyurucu ulan bu ekmek günün her saatinde çay eşliğinde tüketilmektedir.

Fındıklı Burma Tatlısı: Türk kültüründe baklavanın önemi çok büyüktür. Hemen hemen her yörede bayramlarda ve misafirlikte ikram edilmektedir. El açması hamur nişasta ile açılır içerisine çekilmiş ceviz eklenir ve yufka büzülerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilmektedir. Diğer yörelerde cevizlisi ya da fıstıklısı yapılan tatlı, bu kentte taze toplanmış fındıklar ile hazırlanmaktadır. Soğuk şerbet dökülerek servis edilmektedir.

Kabataş’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Ordu ilimizin, Kabataş ilçesine hava yolu ve kara yolu ile ulaşım hizmetleri sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile ziyaret edebileceğiniz bu ilçeye Kabataş otobüs bileti satın alarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Ordu il merkezinden Kabataş’a 70 km uzaklıkta yer almaktadır. İlçeye her yönden ulaşım imkânı sağlanmaktadır. İl merkezinden Kabadüz ilçesine günün her saati sefer düzenlenmektedir. Otobüs ile ulaşım sağlandıktan sonra otobüs firmalarının servisleri tercih edilebilir ya da şehir içi otobüsler ve ticari araç imkânları da sağlanmaktadır. Hava yolunu tercih edecek misafirlerimiz, yaklaşık bir buçuk saat uzaklıktaki Ordu Giresun Havalimanından ulaşabilirler. İsteyen misafirlerimiz, iki saat uzaklıkta bulunan Samsun Çarşamba Havalimanını da tercih edebilirler. İlçeye, özel araç ya da toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır. Demiryolu ile ulaşım sağlanamamaktadır ancak demiryolu ulaşımını gerçekleştirmek isteyen ziyaretçilerimiz Samsun Tekkeköy Tren İstasyonundan aktarma yaparak Ordu iline oradan da her saat başı kalkan şehir içi otobüslerini ya da ticari taksileri tercih edebilirler. 

Kabataş (Ordu) Hava Durumu

Sefer Süreleri

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır