Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

İznik Hakkında

İznik, Bursa iline bağlı olan bir ilçedir. İznik otobüs bileti satın alarak Bursa ilçelerinden ve diğer yakın illerden İznik ilçesine direkt olarak seyahat edebilirsiniz. İznik ilçesinin toplam yüzölçümü toplam olarak 753 km² büyüklüğündedir. İznik ilçesinin nüfusu 2020 yılında elde edilmiş olan verilere göre 44.102 kişidir. İznik ilçesinde yaşayan insanların çoğu tarım ve ticaret faaliyetlerinden gelir elde eden kişilerdir. Bu durumun sebebi İznik ilçesinin tarım faaliyetlerine çok elverişli olan bir bölgede bulunuyor olmasıdır. İznik çinisi Türkiye başta olmak üzere dünya genelinde ünlü olan bir sanat çeşididir. İznik çinisi sanatı uzun yıllardan beri yapılan bir sanattır. İznik ilçesi Bursa’nın Yenişehir ve Orhangazi ilçeleri ile komşu olan bir ilçedir. Buna ek olarak İznik ilçesi Yalova, Kocaeli ve Sakarya illeri ile de komşudur. 

İznik’in Tarihçesi

İznik ilçesinin bulunduğu bölgenin köklü bir tarihi bulunur. İznik ilçesinin bulunduğu bölge Osmanlı Devleti dönemlerinin ilk başlarında başkent olarak kullanılmıştır. İznik çinilerinin tarihi 15. yüzyıla kadar uzanır ve 16. yüzyılda İznik, seramik üretiminde sanatsal ve teknik başarısının zirvesine ulaşmıştır. Bu dönemde üretilen seramikler, Osmanlı çini işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilir ve İznik seramikleri sayesinde Osmanlı Devleti hakimiyeti altında olan İznik ilçesinden dünya geneline ticaret yapılmıştır. Bu sebeplerden dolayı İznik ilçesi 15. Yüzyıldan itibaren önemli ticaret merkezi olmuştur. 

İznik’te Gezilecek Yerler

İznik otobüs bileti satın alarak ya da diğer yöntemleri kullanarak yaptığınız İznik ziyaretlerinizde gezebileceğiniz birden fazla yer bulunur. Gezi rehberleri tarafından tavsiye edilen İznik gezilecek yerler listesi başlıca şu şekildedir:

İznik Gölü: 32 km uzunluğunda ve 10 km genişliğinde olan İznik Gölü, İznik ilçesi ziyaretlerinizde gezmeniz gereken yerler listesinin ilk sıralarında yer alır. Doğal bir güzellik olan İznik Gölü’nün en fazla derinliği 80 km olarak belirlenmiş durumdadır. İznik Gölü son yıllarda kirlenme ve kuraklık tehlikeleri ile karşı karşıya kalmış olsa da hala ziyarete açıktır. İznik Gölü çevresinde bulunan restoranlar sayesinde İznik Gölü ziyaretleriniz esnasında İznik ilçesinin meşhur yemeklerini de tadabilirsiniz. İznik ilçe merkezinden İznik Gölü’ne araç ile yaklaşık olarak 20 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. 

İznik Kalesi: Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş olan İznik Kalesi, tarihi açıdan çok önemli bir yapıdır. İznik Kalesi zaman içerisinde çeşitli tahribatlara uğramış olsa da günümüze kadar yıkılmamayı başarmış durumdadır. İznik Kalesi’ne İznik ilçe merkezinden yürüyerek 10 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. 

İznik’te Ne Yenir?

İznik’in meşhur yemekleri genel olarak Bursa şehrinde meşhur olan yemeklerden oluşur. İznik ilçesinde yiyebileceğiniz meşhur yemekler başlıca şunlardır:

Balık Çorbası: İznik ilçesinin meşhur yemeklerinden biri olan balık çorbası çok zengin içerikli bir yemektir. Balık çorbası içinde haşlanmış balık, balık suyu, sarımsak, havuç, kereviz, patates, zeytinyağı, karabiber ve limon suyu bulunur. 

Kerevit: Tatlı su ıstakozu olarak bilinen kerevit hayvanının etinden yapılan kerevit yemeği nadir bulunan bir lezzettir. Kerevit yemeğinin içerisinde herhangi bir baharat bulunmaz yalnızca kerevit, acı biber, sıvı yağ ve tereyağı bulunur.

İznik’e Ulaşım Nasıl Sağlanır?

İznik ilçesine Bursa ilçelerinden ya da yakın olan diğer şehirlerin ilçelerinden ulaşım sağlamak istiyorsanız İznik otobüs bileti satın alarak direkt bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. İznik ilçesi ile Bursa şehir merkezi arasında yaklaşık olarak 100 km mesafe bulunur. İznik ilçesine uzak bir ilden ulaşım sağlayacaksanız öncelikle otobüs ya da uçak ile Bursa şehir merkezine gitmeniz gerekir.  

İznik Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    2 saat
  • İzmir
    5 saat
  • Adana
    12 saat