En Ucuz Hazro Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Hazro Varışlı Otobüs Biletleri
Hazro Hakkında
Hazro, Diyarbakır şehrine bağlı bir ilçedir. Hazro ilçesinin günümüzdeki yaklaşık nüfusu 17.000 kişidir. Hazro ilçesine otobüs bileti alarak ziyaret etmek mümkündür. Hazro ilçesi ve Diyarbakır şehir merkezi arası mesafe 72 km’dir. İlçe topraklarının güneyi ovalık kuzey kısmı ise çok dağlık özelliği taşır. İsmini, Asurlular döneminde bölgede kurulan "HATARO" adlı Tercil Kalesi'nden alan bu ilçe Uzuncaeski dağı eteklerinde kurulmuş ve tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlçe, özellikle pamuk, mısır, buğday, tahıl, narenciye, sebze ve meyve üretimi yapılan önemli bir tarım bölgesidir. Aynı zamanda ilçede hayvancılık da yaygındır.
Hazro Tarihçesi
Diyarbakır'ın Hazro ilçesi, tarihi boyunca birçok medeniyetin yerleşim yeri olarak kabul edilmiştir. İlk yerleşimlerin MÖ 3000 yıllarına kadar uzandığı düşünülmektedir. İlçe, Eski Hitit, Asur, Urartu, Pers, Bizans ve Selçuklu dönemlerinde de önemli bir merkez olmuştur. Hazro, Osmanlı döneminde de önemli bir yerleşim yeri olarak kalmıştır. İlçede Osmanlı döneminden kalma tarihi eserler arasında Hazro Kalesi, Ulu Camii, Hacı İbrahim Paşa Camii, İsmail Ağa Camii, Bahçeşehir Camii, Hacı İbrahim Paşa Kervansarayı gibi yapılar yer almaktadır.
Hazro’da Gezilecek Yerler
Hazro’ya otobüs bileti alarak ulaşmayı tercih edenler için ziyaret edilmesi tavsiye edilen bazı yerler bulunmaktadır. İlçede Osmanlı döneminden kalma tarihi eserler bulunmaktadır, Hazro Kalesi, Ulu Camii, Hacı İbrahim Paşa Camii, İsmail Ağa Camii, Bahçeşehir Camii, Hacı İbrahim Paşa Kervansarayı gibi yapılar yer almaktadır. Hazro’da gezilecek yerler arasında Tercil Kalesi ve Ulu Camii bulunur.
Tercil Kalesi: Harzo’nun yüksek bir tepesinde inşa edilen bu kale. Geçmişte ilçe adına en önemli yapılarından biri olma özelliğini taşımıştır. Tercil Beyleri tarafından Osmanlı döneminde inşa ettirilen bu kale zaman içinde tahribe uğramıştır. Asurlar döneminden kalan bu kale harabe halde olsa da Harzo ziyaretinde görülmesi gereken yerlerden biridir.
Ulu Camii: Harzo ilçesinin bir tepesine inşa edilen bu cami, 13. Yüzyıla Eyyubiler zamanında yaptırılmıştır. Ulu Cami Harzo ilçesi tarihi açısından önemlidir. Harzo topraklarında aynı bölgede bir kilise ve bir medrese kalıntısı da bulunmaktadır.
Hazro’da Ne Yenir?
Diyarbakır'ın Hazro ilçesinin meşhur yemekleri arasında Tandır Kebabı, Mumbar Dolması, Kapama, Çiğ Köfte, Kara Lahana Dolması, Yaprak Sarması, İçli Köfte, Adana Kebabı, Kuzu Tandır, Kavurma, Mumbar Mücveri, İçli Köfte, Dolma, Çorba, Yaprak Sarması gibi yemekler bulunmaktadır. Yörenin en bilinen lezzetleri arasında Hedik ve Sıkma yemeği yer alır.
Hedik: Hedik yemeği, Diyarbakır ve çevresinde yapılan bir tür et yemeğidir. Hedik yemeği genellikle kuzu eti, karışık sebzeler ve baharatlar kullanılarak yapılır. Et, yemeğin hazırlanması için öncelikle birkaç saat boyunca suda bekletilir ve daha sonra tencerede pişirilir. Pişirme sırasında eklenen sebzeler ve baharatlar sayesinde yemeğin lezzeti arttırılır.
Sıkma: Diyarbakır’ın Hazro ilçesinin lezzetlerinden Sıkma; kıyma, un, salça, karabiber, pul biber, limon tuzu malzemeleriyle yapılır. Belirtilen malzemelerle yapılan köfte harcına şekil verdikten sonra unlanmasının ardından kızartılması ile yapılan bu yemek, yörenin sevilen lezzetleri arasındadır.
Hazro’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Diyarbakır’ın ilçelerinden biri olan Hazro’ya otobüs bileti alarak gitmek mümkündür. Hazro’ya ulaşmak için en elverişli ulaşım aracı olarak otobüs tercih edilir. Hazro ilçesine gitmek için farklı şehirlerden Diyarbakır’a giden bir otobüs bileti almak yeterli olacaktır. Ayrıca Hazro’ya özel araç ile de ulaşılabilir. Hazro ile Diyarbakır şehir merkezi arası mesafe 72 km’dir. Ayrıca farklı şehirlerden Diyarbakır Havalimanı’na uçakla seyahat edilerek, Diyarbakır’dan binilecek otobüs ve minibüsler ile Hazro’ya ulaşmak mümkündür.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Hazro
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Hazro
Seferli Otobüs Firmaları