Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Gömeç Hakkında

Gömeç ilçesi, Balıkesir iline bağlıdır ve Balıkesir’in en küçük ilçesidir. Gömeç ilçesinde bulunan doğal güzellikleri ve tarihi yapıları görmek isteyenler Gömeç otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler. İlçe konum olarak Ege Denizi’nin kıyısında bulunur. Güneydoğusunda Bergama ilçesi, güneyinde Ayvalık, kuzeybatısında Edremit körfezi, batısında ve kuzeyinde Burhaniye ilçesi bulunur. İlçede en önemli geçim kaynağı zeytin ve zeytinyağıdır. Zeytinyağı yetiştiriciliği ve koyun sütünden yapılan lezzetli yoğurdu, ilçe için oldukça mühimdir. CHP himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Mehmet İrem Himam, kaymakamı Ahmet Soley’dir. 2022 yılı itibariyle Gömeç ilçesinin nüfusu 16217 olarak belirlenmiştir.

Gömeç’in Tarihçesi 

Gömeç ilçesinde yapılan araştırmalara göre ilçenin tarihi milattan önce 1200’lü yıllara kadar dayanır. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ve geçmişte yerleşim yeri olarak kullanılan gömeç ilçesi için geçmişte farklı isimler de kullanılmıştır. İlçenin geçmişte “Passawanda” ve “Kisthene” Olarak adlandırıldığı bilinir. Gömeç ilçesinin deniz kıyısında bulunan bölgede Erken Tunç Çağı itibariyle yerleşimin olduğu Kızçiftliği Höyüğü bulunur. İlçeye dair bilgiler edinmek için en çok bu bölgede araştırma yapılmıştır. Bölgede bulunan seramik malzemeler, geçmişte Batı Ege kıyıları ve Ege adaları arasında ticari ilişkiler olduğunu kanıtlar niteliktedir. I. Dünya Savaşı’nda Yunan işgaline uğrayan ve Yunanlıların eline geçen Gömeç ilçesi, daha sonra işgalden kurtulmuş ve Türk topraklarından biri haline gelmiştir.

Gömeç’te Gezilecek Yerler

Gömeç ilçesini gezmek için gelenlerin birçoğu Gömeç otobüs bileti alıp toplu taşımayla seyahat etmeyi tercih eder. Ancak ilçeyi ziyaret etmek için toplu taşıma dışında seçenekler de vardır.

Gömeç ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;

Koca Çınar: 850 yıllık bir ağaç olan Koca Çınar, gömeç ilçesini ziyaret edenlerin en çok ilgisini çeken ayrıntılardan biridir. Gömeç ilçesine bağlı olan Ulubey köyünde bulunan Koca Çınar, yeşil ve küçük ağaçlarla bezeli bir alanda bulunuyor.

Kaz Dağı Milli Parkı: Yalnızca Balıkesir ili ve Gömeç ilçesi için değil, Türkiye genelinde en önemli doğal miraslarından biri olarak gösterilen Kaz Dağı Milli Parkı, adeta cennetten bir köşe gibi göründüğünden ziyaretçilerin hayran kaldığı yerlerden biridir.

Keremköy: Kalabalık ortamları sevmeyen ve yaz aylarında sakin bir yer arayanlar için Keremköy en ideal seçenek olarak gösterilebilir. Denize kıyısı olan Keremköy’ün yaklaşık 3 km aşağısında oldukça hoş bir sahili bulunuyor.

Gömeç’te Ne Yenir?

Gömeç’in meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;

Rabisa: Gömeç ilçesine özgü yemeklerden biri olan rabisa, ziyaretçiler tarafından beğenilen ve sevilerek tüketilen bir yemek çeşididir. Hamur yemeği olan rabisa, çoğunlukla yoğurt ile birlikte ikram edilir.

Elmalı Tatlı: gömeç ilçesinde en çok tüketilen tatlı çeşidi olan elmalı tatlı, yerli ve yabancı turistler tarafından da oldukça beğenilir. Oldukça hafif olan elmalı tatlı, pudra şekeri ve kaymak ilavesiyle daha lezzetli hale gelir.

Kabak Çiçeği Dolması: Oldukça besleyici ve lezzetli yemeklerden biri olan kabak çiçeği dolması, gömeç ilçesinin meşhur yemeklerinden biridir. Kuş üzümü, çam fıstığı ve zeytinyağı ile hazırlanan o kabak çiçeği dolması, ziyaretçilerin de sevdiği yemek çeşitlerinden biridir.

Gömeç’e Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Balıkesir il merkezinden Gömeç ilçesine varmak için özel aracınızı kullanabilir, taksi kiralayabilir ya da toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Gömeç otobüs bileti alarak Balıkesir il merkezinden Gömeç ilçesine aktarmasız ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel aracınızla ya da taksi tutarak ilçeye gitmeyi düşünüyorsanız yaklaşık bir buçuk saat içinde il merkezinden ilçeye varabilirsiniz. Balıkesir il merkeziyle Gömeç ilçe merkezi arasında yaklaşık 113 km mesafe bulunur.