En Ucuz Eskil Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Eskil Varışlı Otobüs Biletleri
Eskil Hakkında
Eskil, Aksaray iline bağlı, eski adı ile ‘’Eski İl’ olarak bilinen bir ilçedir. Eskil’e otobüs bileti alarak, ilçeye dair gezilecek tarihi yerler, yemek kültürü ve daha fazlası ile tanışma imkânı bulunur. İlçeye bağlı bir belde ve 8 köy yerleşkesi mevcuttur. İlçenin yaklaşık nüfusu 28.000’dir. Eskil ilçesinin bulunduğu toprakların tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır.
Eskil Tarihçesi
Eskil ilçesinin tarihinin Eski Tunç çağına kadar uzandığı bilinir. Tarihi Bağdat yolunun taş döşeli alanları Eskil’in bayram düğün yaylası civarına denk gelmektedir. Eskil ilçesi topraklarının kökeni Gavur Ören adı ile tanınan ve Tuz gölüne yakın yerde bulunan alana dayanmaktadır. Anadolu’da Selçuklu hâkimiyeti ile birlikte Sultan II. Kılıçarslan tarafından Eskil ve çevresine Türk boyları yerleştirilerek, bölge Türkleştirilmiştir.
Böğet Köyü, Ortakuyu, Köşk, Hüyüklü, Mutlu, Çulfa, Sağsak ye Tosun Yaylalarında bulunan höyüklerde tarihi kalıntılara rastlanmıştır. Bizans dönemine ait tiyatro kalıntıları, Ortakuyu yaylasında bulunur ve Ulucami olarak bilinen eski yapı da yine Eskil ilçesinde bulunan tarihi yerlerden biri olarak bilinmektedir. Eskil topraklarında egemenlik kuran Anadolu'da Selçuklu devleti ile beraber Sultan II. Kılıçarslan, bu ilçe toprakları ve etrafına Türk boylarını yerleştirdiği için bölgenin Türkleştirilmesi gerçekleşmiştir.
Eskil’de Gezilecek Yerler
Eskil’e otobüs bileti alarak gitmeyi düşünenler için ziyaret edilmesi tavsiye edilen bazı tarihi yerler bulunur. Eskil’de gezilecek yerlerden ikisi, Ulu Cami ve Böget Köyüdür.
Ulu Cami: Eskil ilçesinin Eski Mahallede bulunan bu cami, büyük bir bahçeye sahip olmasıyla tanınır. Caminin Selçuklu zamanından kaldığı söylense de camiye dair tarihi bilgiler eksik kalmıştır. Ahşap sütunlu ve kalem işi süslemeleri olan Ulucami’nin altında su mahzeni bulunmaktadır. İbadete açık olan Ulucami, Eskil’e yolu düşen ziyaretçiler için görülmesi gereken tarihi yerler arasında yer alır.
Böget Köyü: Eskil ilçe merkezine 10 km uzaklıkta olan bu köy, ismini Böget’ten almaktadır. Böget ismi ise su önüne kurulu bent anlamı taşımaktadır. Böget köyü içerisinde mezarlı, höyük ve Hitit barajını barındırır. Köyü tarihi yapan özelliklerden bir diğeri ise antik döneme ait kalıntılardır. Ayrıca, Böget köyü, ziyaretçiler ve yerli halkı tarafından su değirmenleri ile de bilinir.
Eskil’de Ne Yenir?
Aksaray’a bağlı bir ilçe olan Eskil’in meşhur yemekleri oldukça meşhurdur. Eskil ilçesi ziyaretçilerinin ve yerlilerinin yemeyi tercih etti bu lezzetler arasında Sıkma, Matarlı Bulgur Pilavı bulunmaktadır. Eskil’e yolu düşenlerin bu lezzetleri tatması gerektiği yerli halk tarafından tavsiye edilmektedir.
Sıkma: Aksaray ili ve Eskil’de meşhur olan lezzetlerden biri Sıkma, süt ürünleri ile yapılır. Hamurun yufka haline getirilmesinin ardından içerisine çökelek, tereyağ ve peynir konarak dürüm haline gelen bu yemek, yörenin meşhur lezzetleri arasında yer alır ve sıkça tüketilir.
Mantarlı Bulgur Pilavı: Türkiye’nin pek çok yöresinde sevilerek yenen bulgur pilavına mantar katılarak yapılan bu yöresel lezzet, Aksaray ve Eskil’in vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Et suyu ile hazırlanan bu yemeği, Eskil’e yolu düşenlerin mutlaka denemesi tavsiye edilir.
Eskil’e Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Aksaray merkeze 1 saat uzaklıkta olan Eskil’e otobüs bileti alarak pek çok ilden ulaşım mevcuttur. Eskil ilçesine gitmek isteyenler en uygun ulaşım aracı olarak otobüs tavsiye edilir. Eskil’e ulaşım sağlayan seyahat firmaları bulunur. Uçak ile Eskil’e gitmek isteyenler için, öncelikle Kapadokya’ya uçak ile gitmek, ardından Kapadokya’dan Aksaray’a otobüs yolculuğu yapmak gerekir. Eskil ilçesine ulaşım oldukça rahat olduğundan, ilçeyi ziyaret etmek isteyenler için birçok seçenek bulunmaktadır.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Eskil
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Eskil
Seferli Otobüs Firmaları