Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Emirdağ Hakkında

Emirdağ, Afyonkarahisar’ın kuzeybatı köşesinde bulunur ve uç ilçelerindendir.  En yakın uluslararası havaalanına 186 kilometre uzaklıkta ve demir yollarına da alnı şekilde ters istikamette bulunduğundan ulaşım için en uygun seçenek Emirdağ otobüs bileti alarak ulaşım sağlamaktır. Ekonomisinin büyük kısmını hayvancılık oluşturan halk, yazları yaylalarda konaklayarak çok kaliteli süt ürünleri ve et ürettiklerinden Afyon sucuğu ve kaymağının lezzetinden sual olmadığını tadınca anlayabilirsiniz.

Emirdağ’ın Tarihçesi

Tarihte uzun süre Firigler’in hakimiyetinde olan Emirdağ’da Milattan Önce 3000’li yıllara dair tarihi kalıntılar bulunsa da en belirgin kalıntılar olan Orkistüs, Neo Kome, Lalandos, İspeloniya, Appolenoi, Abbo, Abasiom, Abrostola gibi yerleşim yerleri Firiglere ait eski köylerdir. Helenistik Dönem’de bu topraklara hâkim olan devlet dolayısıyla Galatya Salutaris olarak adlandırılmıştır. 

Emirdağ’ın nahiye oluşuyla alakalı çok net bir belge bulunamasa da birçok tarihi eser ve siyasi yazışmada nahiye statüsünde olduğu anlaşılıyor. 1864 yılında Sultan Abdulaziz’in çıkardığı velayet kanunu dolayısıyla eyalet sistemi bitirilmiş ve 1867 yılında ilçe statüsünü kazanmıştır.

Emirdağ’da Gezilecek Yerler

Her tonda gezilecek yerlerin bulunduğu hem tarih hem spor temalı gezilerin yapılabileceği bir alan arıyorsanız hemen Emirdağ otobüs bileti alarak vakit kaybetmeden aradığınız yerde olabilirsiniz. 

Emirdağ Yaylaları: Emirdağ yaylasındaki yılkı atları ve özellikle yaz aylarındaki serin hava hem yerli hem de yabancı turistin ilgisini çekiyor. Havasındaki huzur ve yabani hayatta serbest yaşayan atları gözlemlemek şehir hayatından kopup hiç geri dönmemeye karar vermenizi sağlayabilir.

Balcam Mağarası: 1800’lü yıllarda ibadethane olarak kullanıldığı bilinse de Balcam Mağarası’nın nasıl oluştuğu hakkında net bir bilgi yoktur. 2000’li yıllardan sonra dikkatleri üstüne toplayan bu mağara asla el değmemiş yapısıyla hem merak topluyor hem de ziyaretçilerinin duygusal bağ kurmasına neden oluyor.

Amorium Antik Kenti: Kazılar sırasında elde edilen sikkelerde bulunan tarihlere göre Milattan Önce 1. yüzyıl civarında yerleşim alanı olarak kullanıldığı düşünülen bu alan Romalıların yaşadıkları dönemde en parlak zamanlarını yaşamıştır. Sadece Romalılar değil Bizanslılara ve İslam çağlarına dair izler de bulunmuştur. 

Dandindere Tabiat Koruma Alanı: 250 hektardan fazla alana yayılmış olan çok çeşitli ağaç türünün ve minik hayvanların barındığı yemyeşil bir mekân hayal edin. Kuş sesleri ve böcek cırıltılarıyla harika bir hafta sonu ya da piknik günü geçirmek için mükemmel bir seçim olabilir. 

Emirdağ’da Ne Yenir?

Tutmaç Aşı: Yeşil mercimek haşlandıktan sonra ev eriştesiyle birlikte tekrar haşlanır ve açılan süzme yoğurt açılarak mercimek ve eriştenin üzerine eklenir. Suyun eksik kaldığı durumda üzerine katı malzemeleri bir parmak geçecek şekilde sıcak su eklenir. Isıtılan yağda nane kavrularak çorbanın üzerine eklenir.

Dolgulu Köfte: Kuyruk yağı haşlanarak minik minik doğranır. Soğan kavrularak içerisine haşlanan kuyruk yağları, maydanoz ve baharatlar eklenerek karıştırılır ve soğuması için beklenir. Köftenin dış harcı içli köfte gibi yağsız kıymayla çok iyi olacak şekilde yoğrulur. Geri kalanı içile köfte gibi açılarak doldurulur. Hazırlanan dolgulu köfteler kuyrukların haşlandığı suda haşlanarak servis edilir. 

Yumurtalı Oymaç: Bol tereyağı rengi koyulaşıncaya kadar kızartılır. İçerisine yağla orantılı yumurta kırılarak göz kararı tuz atılır. Yumurtalar tamamen pişmeden daha önceden küçük küçük doğranan yufkalar atılır karıştırılarak 5 dakika kadar pişirilip altı kapatılır. 

Emirdağ’da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

İl merkezine uzaklığı 69 kilometre olan Emirdağ’a ulaşımda toplu taşıma yöntemleri kullanılacaksa en mantıklı olan Emirdağ otobüs bileti almak olacaktır. Demir yolları ilin diğer tarafından geçtiğinden trenle ulaşım da pek akıllıca olmayacaktır. Şehir içi ve ilçeler arasında her saat bulunabilecek minibüslerle ulaşım sağlamak da mümkün olduğundan Emirdağ’ı gezmek için özel araca pek ihtiyaç duyulmayacaktır.

Emirdağ Hava Durumu

Sefer Süreleri

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır