Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Dereli Hakkında

Dereli ilçesi, Giresun iline bağlı olan ilçelerden biridir. Giresun il merkezinin güneyinde bulunan dereli ilçesini görmek isteyenler Dereli otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler. Şebinkarahisar yoluna 32 km mesafede ve Aksu Vadisi üzerinde bulunan bu ilçe, eğitim düzeyi yüksek olan ilçelerden biridir. İlçe yerlilerinin neredeyse tamamı okuma yazma bilir. İlçede bir ortaokul, bir ilkokul ve 3 lise olmak üzere toplam 5 eğitim kurumu bulunur. İlçede iç turizm gelişmiş olmakla beraber yayla ve doğa turizmi ön plana çıkar. Dereli ilçesindeki yerel halk örf ve adetlerine düşkündür. AK Parti himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu, kaymakamı Okan Yenidünya’dır. 2022 yılı itibariyle Dereli ilçesinin nüfusu 18993 olarak belirlenmiştir.

Dereli'nin Tarihçesi 

Dereli ilçesinin tam olarak hangi tarihte kimler tarafından keşfedildiği ve ilk kez hangi tarihte yerleşim yeri olarak kullanıldığı bilinmese de ilçe tarihinin 1500’lü yıllara kadar dayandığı tahmin edilir. Eski bir yerleşim yeri olduğu bilinen dereli ilçesi, 1397 yılında Emiroğlu Süleyman Bey tarafından keşfedilmiş ve fethedilmiştir. Geçmişte Dereli ilçesinin bulunduğu bölgenin Süleyman Bey tarafından fethedilmesiyle birlikte bu bölge Türk topraklarından biri haline gelmiştir. Kısa sürede bölgeye Türk nüfusu yerleşmiş ve bölge Türk topraklarından biri olarak kalmıştır.

Dereli'de Gezilecek Yerler

Dereli ilçesinde gezmek isteyenlerin Dereli otobüs bileti almaları yeterlidir.

Dereli ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;

Dereli Buzul Gölleri: Dereli ilçesinin sınırlarında bulunan toplam 7 adet buzul gölü vardır. Bu göller ilçede turizm açısından oldukça önemlidir. Zira bu gölleri görmek için Türkiye'nin farklı yerlerinden birçok insan ilçe merkezine ulaşım sağlar. Bu göllerin en önemli özelliği yılın belli zamanlarında oldukça hoş bir manzaraya sahip olmalarıdır.

Bektaş Yaylası: Dereli ilçesinin yaylaları oldukça meşhurdur. Meşhur olan yaylalardan biri de Bektaş Yaylasıdır. Dereli ilçesini ziyaret edenlerin sık sık uğradıkları bu yayla gerek temiz havasıyla gerek sakinleştirici etkisi dolayısıyla insanları mest eder.

Aymaç Yaylası: Dereli ilçesinde meşhur olan yaylalardan bir diğeri de Ayraç Yaylasıdır. Bu yaylanın en önemli özelliği insanların temiz hava almak ve dinlenmek için sık sık uğradıkları bir yayla olmasıdır. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında hoş manzaralara sahip olan bu yayla, Dereli ilçesinde temiz hava almak ve dinlenmek isteyenler için uygundur.

Dereli'de Ne Yenir?

Dereli'nin meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;

Isırgan Yağlaşı: Yalnızca Giresun yöresinde değil Ordu ilinde de meşhur olanı ısırgan yağlaşı, Karadeniz'e özgü yöresel lezzetlerden biridir. Isırgan otu, sıvı yağ, mısır unu, süt ve nane kullanılarak hazırlanır

Burma Tatlısı: Dereli ilçesinde en meşhur tatlı çeşitlerinden biri olan burma tatlısı, bazı yörelerde burma baklava olarak da bilinir. Yumurta, sıvı yağ, ılık süt, kabartma tozu, tuz, sirke, yoğurt, un, ceviz, fındık, nişasta, tereyağı, toz şeker, su ve limon kullanılarak hazırlanır.

Dereli'ye Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Dereli ilçesinin bağlı olduğu Giresun il merkezine uzaklığı yaklaşık 28 kilometredir. Giresun il merkezinden dereli ilçe merkezine ulaşmak kolaydır. Giresun il merkezine gelen ve buradan dereli ilçesine ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler için birden fazla seçenek mevcuttur. İl merkezine gelen ziyaretçilerin birçoğu ilçe merkezine ulaşım sağlamak için Dereli otobüs bileti almayı tercih eder. Ancak bazı ziyaretçiler il merkezinden taksi tutarak ya da araç kiralayarak ilçe merkezine ulaşım sağlayabilir. İl merkezinden ilçe merkezine şahsi araçla ya da araç kiralayarak yola çıkan ziyaretçilerin tahmini varış süresi yarım saattir.

Dereli Hava Durumu

Sefer Süreleri