Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Datça Hakkında

Datça, Muğla ilimize bağlı bir ilçedir. Datça ilçesine seyahat etmek için Datça otobüs bileti satın alarak, rahatlıkla ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Datça ilçesine farklı illerden kara yolu, hava yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Muğla’yı ziyaret etmeyi planlayanlar varsa Datça ilçesine uğramadan ayrılmasınlar. Gezilip görülmesi gereken pek çok harika yerlere sahip olan bu ilçemiz yerli ziyaretçiler başta olmak üzere yabancı ziyaretçilerimize ve ev sahipliği yapan eşsiz doğasıyla herkesin uğrak noktasıdır. Konaklama, yeme-içme gibi çeşitli avantajlar sağlayarak günün her saatinde hizmet vermektedir. Yıl boyunca aktif hizmet veren bu turistik ilçeyi keşfedebilirsiniz.

Konum: Datça ilçesi, Ege Bölgesinde yer almaktadır. İlçemiz Muğla il merkezine 120 km uzaklıktadır. 

Nüfusu: Datça ilçesi, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre toplam nüfus ( 2021) 24.519 olarak belirlenmiştir. 

Yeryüzü Şekilleri: Datça ilçesi, yeryüzü şekilleri bakımından dağlık ve engebelidir. İç kesimleri ovalık, kıyıları girintili ve çıkıntılı, toprak yapısı nedeniyle de çok fazla kalkerli yapı bulunmaktadır. Engebeli bir arazi olduğundan tarım alanları azdır. Datça yarımadasının en yüksek noktalarından biri ise Bozdağ’dır. İlçenin yüzölçümü 476 kilometrekare, rakımı ise 15 metredir. 

İklimi: Datça ilçesinde, tipik Akdeniz iklimi hâkimdir. Yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağışlı geçmektedir. Üç tarafı denizlerle çevrili yarımadada yazın oldukça serindir.

Ekonomi: Ekonomi büyük ölçüde turizm ve tarım faaliyetlerine dayanmaktadır. Tarımda kayısı ve erik başta olmak üzere domates, narenciye ve baklagiller yetiştirilmektedir. Turizm’de ise Ege adalarından gelen tekne ve yatlar oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

Datça’nın Tarihçesi

Muğla ilinin, Datça ilçesinin tarihi Cilalı Taş Devrine kadar uzanmaktadır. Sırasıyla Leleg, Karia, Lidya, Pers, Dor, Helen, Roma, Bizans ve ardından Osmanlı İmparatorluğu egemenliğine girmiştir. Tarih öncesi devirlerden beri yerleşim alanı olan kentte pek çok arkeolojik kalıntı bulunmuştur. Çok sayıda tapınak ve Afrodit heykeli bulunmuştur. Ticari amaçlı bir liman kenti olarak faaliyetini sürdürmüştür. Yarımada 13.yy da Menteşe Beyliğine bağlanmış ardından Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına dâhil edilmiş ve adı Datça olmuştur. Osmanlı Padişahlarından Sultan Reşat ise Datça ismini Reşadiye ismini almış ardından Cumhuriyet döneminde Datça ismi ile anılmaya başlamıştır. 1928 tarihinde ise ilçe olmuştur.

Datça’da Gezilecek Yerler

Ülkemizin Muğla ilinde yer alan Datça ilçesine, birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Bu ilçemize en kolay ulaşım için Datça otobüs bileti alabilir ve buradaki muazzam yerleri ziyaret edebilirsiniz. Datça gezilecek yerler başlıca şu şekilde sıralanabilir;

Knidos Antik Kenti: İlçe merkezine 35 km uzaklıkta yer almaktadır. Antik kentte pek çok tarihi eser bulunmuş ve antik kentin kurulduğu alan ticaret, sanat ve kültür merkezi olarak kullanılmıştır.

Datça Kaleleri: Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Datça’da saysız kale yer almaktadır. Bölgeye gelindiği zaman mutlaka gezilmesi gerek yerlerin başında gelmektedir.

Knidos Feneri: İlçe merkezine 35 km mesafede bulunan yapı Yazı Köy ’de bulunmaktadır. 1931 yılında yapımı tamamlanan kale, Akdeniz ve Ege Denizine bakmaktadır. Girişler tamamen ücretsiz olup ziyaretçiler yeşil alanların ve manzaranın tadını çıkarabilirler. 

Datça’da Ne Yenir?

Ülkemizde yer alan tüm ilçelerin kendine özgü birçok lezzeti bulunmaktadır. Yöreye has yemek kültürüyle ziyaretçilerini bekleyen Datça ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman tatmanız gereken Datça’nın meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Könger: Diken otu olarak da bilinen Könger Datça’da sıklıkla tüketilmektedir. Zeytinyağında damak zevkine göre soğanlı ya da salçalısı da yapılan yemek ana öğünlerde tüketilmektedir.

Dallampa: Datça dağlarında yetişen iri papatyaların yeşil kısımları ile hazırlanan bir yemektir. Otlar haşlanır, zeytinyağında kavrulan un, salça ve sarımsak üstüne eklenerek servi edilmektedir.

Badem Pilavı: Pirinç, badem ve tavuktan yapılan yöresel bir yemektir. Bayramlarda ve festivallerde sıklıkla hazırlanmaktadır.

Bademli İncir Tatlısı: Kurutulmuş incir üzerine badem eklenir ardından şerbet dökülerek servis edilmektedir.

Datça’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Muğla ilimizin, Datça ilçesine daha çok kara yolu, hava yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile gidebileceğiniz bu ilçeye, Datça otobüs bileti satın alarak da rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Karayolu ile Muğla ilinden Datça ilçesine 120 km uzaklıktadır. İl merkezinden Datça ilçesine günün her saati sefer düzenlenmektedir. Otobüs ile ulaşım sağlandıktan sonra otobüs firmalarının servisleri tercih edilebilir ya da şehir içi otobüsler ve ticari araç imkânları da sağlanmaktadır. 

Muğla, Datça ilçesine ulaşmak için hava yolunu tercih edecek misafirlerimiz, bulundukları şehrin havalimanından, 97 km uzaklıktaki Dalaman Havalimanından ulaşabilirler. İlçeye, özel araç ya da toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır. Demiryolu ile ulaşımı tercih etmek isteyen misafirlerimiz TCDD seferleri ile demiryolu üzerinden ulaşabilirler. Sağladığı ulaşım imkânı ile en çok tercih edilen ilçeler arasında yer almaktadır.

Datça Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    13 saat
  • İzmir
    5 saat
  • Ankara
    11 saat
  • Adana
    18 saat
  • Bursa
    9 saat
  • Antalya
    5 saat

Datça Seferli Otobüs Firmaları

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır