En Ucuz Ceylanpınar Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Ceylanpınar Varışlı Otobüs Biletleri
Ceylanpınar Hakkında
Ceylanpınar, Şanlıurfa'nın Suriye'ye sınırı olan ilçelerinden biridir. Sanayi açısından pek gelişmese de bünyesinde bulunan sınır kapısı nedeniyle ülkenin hemen hemen her yerinden Ceylanpınar otobüs bileti alınarak ilçeye geliniyor. Sanayi açısından gelişmemesinin sebebi ise hem hammadde kaynaklarına hem de pazarlara uzak olmasıyla maliyetin artmasıdır.
Tarım ve hayvancılık alanında oldukça gelişen ilçede Türkiye'nin en büyük tarım İşletmesi bulunuyor. İşletmede sıradan tarım ve hayvancılığın dışında nesli tükenmekte olan Ceylan üretimi de yapılıyor.
Güneydoğu Anadolu'da hüküm süren karasal iklimin aksine ilçede Akdeniz iklimi özellikleri de görülebiliyor. En çok hasat alınan ürünler ise buğday, arpa, soya, kanola, pamuk, mercimek, fi ve münavebedir.
Ceylanpınar'ın Tarihçesi
Şanlıurfa'nın hemen hemen bütün ilçeleri gibi Ceylanpınar'da tarihi çok geçmişe dayandığı bilinen ve tahminen milattan önce 5000'li yıllara tekabül eden bu geçmiş Asurlular, Hititler, Bizanslar, Abbasiler, Selçuklular ve Osmanlı devletlerini ağırlamıştır. Suriye ile tam olarak sınır kesiminde olduğundan birçok kez el değiştirmiş ve son olarak Atatürk önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrasında işgalden kurtarılmıştır
Yakın tarihte Ceylanpınar’ın yerleşim yeri olmasına demiryolu istasyonu ve çalışanları tarafından yapılan yerleşim alanları neden olmuştur.
1937'de nahiye sınıfını geçen Ceylanpınar, Tarım İşletmesi Müdürlüğü dolayısıyla göç almış ve artan nüfusuyla 1960 yılında belediye, 1982 yılında ise ilçe niteliği kazanmıştır.
Ceylanpınar'da Gezilecek Yerler
Ülkenin en uç kısımlarından birinde olan Ceylanpınar'da gezilecek yerler maalesef çok fazla eğlence sektörüne yönelik değildir. Gezilecek yerler çok gelişmese de Ceylanpınar otobüs bileti alarak gelip buradaki lezzetleri tattığınızda pişman olmayacaksınız.
Ceylanpınar Çiftliği: 1 milyon 700 bin dekarlık büyüklüğü ile dünyanın neredeyse en büyük çiftliklerinden biri olan ve 1937'de Atatürk tarafından kurulan çiftlikte üretim ve yetiştirmenin yanında nesli tükenmeye yüz tutan ceylanların çoğaltılması ile ilgili de çalışmalar yapılıyor.
Ceylanpınar Ulu Cami: 1960 yılında ibadet etmeye açılan ve yıllar boyunca aktif bir şekilde kullanılan camide hasarların oluştuğu görüldüğünden onarım için 2017 yılında tadilata başlanmış ve tekrar faaliyete başlamıştır.
Ceylanpınar'da Ne Yenir?
Gezilecek mekanların azlığını sanki lezzeti ile kapatmaya çalışan Ceylanpınar’ın meşhur yemekleri sizi ruhen muhteşem bir gezintiye çıkaracaktır. Tariflerin çoğunda et kullanılması ve bulgurun ön planda olması dikkat çekiyor.
Kazan Kebabı: İç harç için kıyma, soğan, salça ve baharatlar pişirilip soğuması için bekletilir. Kalın ya da Bostan patlıcanlar yıkandıktan sonra enine kopmayacak şekilde derin kesikler atılır nokta soğuyan ilk şarj bu kesiklerin içerisine kaşık yardımıyla bolca doldurulur. İşlemi iri domatesler içinde tekrarlayabilirsiniz. Geniş bir tencerenin içerisine hazırlanan patlıcanlar ve kemikler dizilerek çok az su ile birlikte ağzı kapalı şekilde pişirilir ve sıcak servis edilir.
Lahmacun: Diğer yörelerin lahmacun tariflerinden biraz farklı olarak içerisinde bol soğan sarımsak, isot, pul biber ve bol salça bulunan bir lahmacun harcı hazırlanır. Ev şartlarında yapılacaksa sıradan bir ekmek hamuru hazırlanarak incecik açılıp üzerine harç serildikten sonra tava veya fırında pişirilir. Ceylanpınar'da lahmacunlar mahalle fırınlarına gönderilerek orada pişirtilir
Ceylanpınar'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Ceylanpınar'da ulaşım en çok karayollarından sağlanıyor. 2 saat 10 dakikada Şanlıurfa havalimanına, 1 saat 23 dakikada Mardin havalimanına gidilerek havayolu taşımacılığı da kullanılabilse de genellikle Ceylanpınar otobüs biletleri tercih ediliyor. İl merkezine uzaklığı 140 kilometre olan ilçede sosyal şartlar pek gelişmemiş olsa da günlük ihtiyaçları karşılayabilecek her türlü imkân mevcuttur.
Şehir içi ulaşımında halk otobüsü ve minibüslerin yanında ticari taksiler de hizmet veriyor.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları