En Ucuz Büyükçekmece Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Büyükçekmece Varışlı Otobüs Biletleri
Büyükçekmece Hakkında
Büyükçekmece İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan bir ilçesidir. Marmara Denizi'ne kıyısı olan Büyükçekmece Beylikdüzü, Çatalca, Esenyurt, Silivri ve Arnavutköy ile komşudur. 1987 yılına kadar Çatalca'ya bağlı bir bucak konumunda idi. 247 bin nüfusa sahip olan Büyükçekmece alışveriş merkezleri ve uzun sahil şeridi ile İstanbul'un en güzel ilçelerinden biridir.
Büyükçekmece otobüs bileti alınarak bu şirin ilçe ziyaret edilebilir. Büyükçekmece'de Türkiye'nin 1. Avrupa'nın 3. en yüksek TV kulesi yer alır. Yazlık bir ilçe olan Büyükçekmece'de tarihi eserler, 5 yıldızlı oteller, tiyatro salonları, spor salonları, parklar ve su sporları için su parkları bulunur.
Osmanlı zamanından birçok tarihi esere ev sahipliği yapması önemini arttırmıştır. Büyükçekmece'de dünyanın en büyük 3 festivali olarak gösterilen Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 2000 yılından beri her yıl düzenlenir. 1 ve 7 Temmuz arasında düzenlenen bu Festivali birçok sanatçı ve dansçı katılarak yeteneklerini göstermektedir.
Büyükçekmece’nin Tarihçesi
MÖ. 7. Yüzyılda Büyükçekmece'ye ilk yerleşen uygarlık Helen Uygarlı'ğıdır. Helen Uygarlığı Büyükçekmece'nin kurucuları olarak bilinir. Büyükçekmece Milattan Önce 2. Yüzyılda Bizans'ın egemenliğine girmiştir. O dönemde ilçe Athyra adıyla anılmıştır.
Büyükçekmece'ye birçok uygarlık hükmetmiştir. Bunlar sırasıyla Büyük Hun İmparatorluğu, Avar Türkleri, Bulgarlar ve Peçeneklerdir. Türkler 1357 yılında Bizans deltasına yerleşmişlerdir. Buna rağmen Büyükçekmece uzun bir dönem Bizans egemenliği altında yaşamaya devam etmiştir. 1453 yılında İstanbul'un fethedilmesi ile Büyükçekmece Osmanlı
İmparatorluğu'na bağlanmıştır. 1829 yılında yapılan İslam Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra Büyükçekmece'ye çok sayıda göçmen yerleşmiştir. Büyükçekmece tarih boyunca orduların yolcuların geçiş dinlenme ve konaklama merkezi olmuştur.
Büyükçekmece’de Gezilecek Yerler
Tarihi yapısı ile bilinen Büyükçekmece'de gezilecek birçok tarihi alan bulunur. Büyükçekmece otobüs bileti ile bu tarihi ilçe ziyaret edilebilir. Büyükçekmece'de gezilecek yerler listesinde şunlar bulunur:
Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü: Büyükçekmece Gölü ile Marmara'nın birleştiği noktada yer alan bu köprü günümüze kadar sağlam kalan mimari yapılardan biridir. Zigetvar savasının başlaması ile Kanuni Sultan Süleyman bu köprünün yapılması emrini vermiştir. Ancak Kanuni Sultan Süleyman'ın bu savaşta ölmesi köprünün son halini görmemesine neden olmuştur. Köprü Kanuni'nin oğlu 2. Selim zamanında 1567 yılında tamamlanmıştır.
Sokullu Mehmet Paşa Camii: Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden biridir. 1567 yılında Sokullu Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Bu caminin en büyük özelliği minaresinin dünyada yalnızca bir tane benzerinin olmasıdır. Bu minareyi fare taşın oyulmasıyla inşa edilmiştir. Büyükçekmece'yi ziyaret eden herkesin burayı görmesi de önerilmektedir.
Dünya kostümleri Müzesi: İstanbul ilinin Büyükçekmece'deki mimar Sinan Mahallesi Çarşı sokağında yer alır. 2011 yılında açılan bu müzede Türkiye ve dünyada gelen 500'ün üzerinde orijinal kostüm sergilenir. Kostümler Müzesi kültürlerin tanınması ve bunun gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir işleve sahiptir.
Büyükçekmece’de Ne Yenir?
Denize kıyısı olan Büyükçekmece yemekleri arasında deniz ürünleri büyük bir yer kaplar. Büyükçekmece mutfağı İstanbul mutfağı ile hemen hemen aynı ürünlere sahiptir. Büyükçekmece'nin meşhur yemekleri ve meşhur mekanları arasında şunlar bulunur:
Albatros Balık: Deniz kenarına konumlandırılan bu mekanda deniz manzarası bir gün batımı ile beraber harika bir yemek yenebilir. Geniş ve ferah bir mekana olan albatros balıkta birçok balık ve meze çeşidi bulunur. Uygun fiyatları ve güler yüzlü çalışanları ile sürekli yoğun olan bir mekandır. Oldukça zengin olan menüde tamamı ile balıktan yapılan ürünler vardır. Bunun yanında sıcak ve soğuk mezelerle beraber çeşit çeşit salatalar da ikram edilir.
Mastika Balık Restoran: Büyükçekmece sahilini oldukça yakın bir yerde olan bu mekan çeşit çeşit balık yemekleri ile misafirlerini beklemektedir. Şehrin gürültüsünden kaçmak için oldukça uygun olan bu mekanda et, tavuk ve ızgara çeşitleri de bulunur. Balık restoranı olarak bilinse de balık sevmeyenler için özel menüleri vardır. Huzurlu ve sakin bir akşam yemeği için tercih edilebilecek en önemli yerlerden biridir.
Buket Pide Salonu: Büyükçekmece Metin Oktay Caddesi üzerinde yer alır. Çeşit çeşit ve lezzetli pideleri ile günün her saati sıcak pide yemek mümkündür. Pide ile beraber çıtır çıtır börekler de yapılarak kahvaltı ve öğle yemeği için uygun bir mekan olmuştur. Benim müşteri memnuniyeti adına Adana kebap ve döner çeşitleri de son yıllarda menüye dahil edilmiştir.
Büyükçekmece’ye Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Büyükçekmece ulaşım bakımından oldukça rahat bir ilçedir. Bunun sağlanmasında hem kara hem deniz hem de havayolunun kullanılması büyük ölçüde etkili olmuştur. Büyükçekmece otobüs bileti alınarak ilçeye seyahat edilebilir.
İlçeye ulaşım kişinin mevcut konumunda bağlı olarak değişir. Metro ile rahat bir şekilde birçok ilçeden Büyükçekmece'ye gidilebilir. Büyükçekmece'ye otobüs, minibüs ve ticari taksi ile de gidilebilir.
Vapur kullanacak kişiler için ise doğrudan ulaşım seçeneği yoktur. Bakırköy'e vapurla geldikten sonra aktarmalı olarak devam edilmektedir. Büyükçekmece'ye en yakın havalimanı İstanbul Havalimanı'dır. Bu mesafe yaklaşık olarak 45-50 dakika sürer.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları