En Ucuz Burdur Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Burdur Varışlı Otobüs Biletleri
Burdur Hakkında
Burdur, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Burdur otobüs bileti satın alarak, şehre rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Havaalanı bulunmayan ilde, tek ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır. Şehir; 11 ilçe, 127 mahalle ve 193 köyden oluşmaktadır. Şehrin doğal yapısı oldukça engebeli bir araziye sahiptir. Toprak yapısı ise genellikle killi ve kireçlidir. Burdur, çok sayıda göl ve akarsulara sahip olması ile ülkemiz adına önemli bir ilimizdir.
Burdur’un Tarihi
Yapılan araştırmalar doğrultusunda ilin tarihi varlığı Klasik Grek Çağı’na dayanmaktadır. Klasik Grek Çağı’nda Psidya olarak adlandırılmıştır. Günümüzde Burdur sınırlarında bulunan topraklar, Anadolu Selçuklu Devleti egemenliğinde ve daha sonrasında ise Hatimoğulları Beyliğinin egemenliğinde bulunmuştur. 1391 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına dahil edilmiştir. 1852 yılında Burdur Sancağı olmuştur. Günümüzde ise toplam 11 ilçeden oluşmaktadır.
Burdur’da Gezilecek Yerler:
Bir Burdur otobüs bileti alarak şehre yapacağınız ziyarette pek çok tarihi yeri gezebilirsiniz. Burdur gezilecek yerler listemizin başında ise doğal güzelliği ile Salda Gölü gelmektedir.
Salda Gölü: Burdur’un Yeşilova ilçesinde, Burdur merkeze 75 km. uzaklıktaki bu göl dünyada Mars yüzey özellikleri ile benzer özellikler taşıyan iki yerden birisidir ve “Türkiye’nin Maldivleri” olarak adlandırılmaktadır. Beyaz kumları ve turkuaz rengi sularıyla eşsiz güzellikteki bu göl aynı zamanda birçok kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Gölde yelken, kano, rüzgar sörfü, dalış gibi birçok spor da yapabilirsiniz.
Lavanta Tarlaları: Burdur merkeze bağlı Karakent köyündeki “Lisinia Doğa Projesi” alanında kurulmuş olan lavanta deresi, Türkiye’ni en büyük lavanta tarlasıdır. Haziran sonu, Temmuz başı aralığında ziyaret etmenizi öneririz.
Burdur Arkeoloji Müzesi: 60bin parçalık koleksiyona sahip bu müzede Burdur ve çevresinde yapılan arkeolojik kazılardan çıkan eserler sergilenmektedir.
Sagalassos Antik Kenti: Ağlasun ilçesinde denizden 1700 metre yükseklikte, Akdağ yamaçlarında kurulmuş olan şehir, Roma İmparatorluk Dönemi’nin en önemli şehirlerindendir.
Burdur’da Ne Yenir?
Burdur’un meşhur yemekleri denilince akla ilk geleni şiş köftedir.
Burdur Şiş: Baharatsız olarak, kuyruk yağı ile hazırlanan şiş köfteler pide üzerinde, yanında közlenmiş biber ve pilav eşliğinde servis edilir.
Burdur Usulü Testi Kebabı: Testilerin içine koyulan koyun etinden kaburgaların kömür ateşnde pişmesi ile hazırlanır.
Peynirli Pide: Elde açılmış hamurların üzerine peynirli ve maydanozlu harç eklenerek yapılan bu pide, odun ateşinde pişmesi ile daha da lezzetli bir hal almaktadır.
Burdur Muhallebisi: Pirinç, nişasta ve dövülmüş damla sakızı ile hazırlanan muhallebi soğuduktan sonra bir de üzerine şerbet eklenir. Çoğu zaman yanında reçel ile servis edilmektedir.
Ceviz Helvası: Un, şeker ve pekmez kullanılarak hazırlanan, bol cevizli bu tatlıyı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.
Ceviz Ezmesi: Baklava dilimleri şeklinde üzerinde pudra şekeri ile servis edilen bu tatlı, irmik, ceviz ve şeker kullanılarak hazırlanmaktadır.
Kabak Helvası: Burdur’da yetiştirilen sakız kabağından yapılan bu helva üzerine badem dökülerek servis edilmektedir.
Otogarlar
Burdur ilçeleri
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Sıkça
Sorulan Sorular
Burdur’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Burdur yolculuğu otobüsle kaç saat sürüyor?
Burdur
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Burdur
Seferli Otobüs Firmaları