Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Beydağ Hakkında

Beydağ, İzmir'in küçük ilçelerinden olup yüz ölçümü 142 kilometrekare ve denize kıyısı olmayan ilçelerinden biridir. Beydağ otobüs biletleri, İzmir'in diğer ilçelerine nazaran daha çok ticaret ve kültür amaçlı satın alınıyor. Çok eski bir tarihi olan ilçeyi Sivas'ın Beydağı ile karıştırmamak gereklidir. 

Akdeniz iklimi hâkim olan topraklarda tarım ve hayvancılık gelişmiş toprağın verimli yapısı ile birlikte yılda 2 ya da 3 kez hasat yapılabilmiştir. Tarımda model makinelerin kullanımı hayvancılıkta da makineleşmenin görüldüğü dikkat çekiyor. 

Sanayi alanında en dikkat çeken alan zincir fabrikalarıdır. Yerli halka istihdam kaynağı olan tesislerde hayvan, kar, inşaat inciri ve çivi üretimi yapılıyor.

Beydağ'ın Tarihçesi

Antik dönemde Lidyalılar, Romalılar ve Bizanslılar tarafından yönetilmiş ve ilk adı Palaipolis olan kentte tarih öncesi ve sonrasına ait sayısız eser ve tarihi yapı bulunmuştur. 

Malazgirt zaferinden sonra yavaş yavaş Türkleşmeye başlayan Anadolu'nun en Batı yakası olan Beydağ yöresi de Türklerin eline geçmiştir. 

1919 yılında Yunanlıların işgaline uğrayan Irmak 1922 yılında işgalden kurtularak normal hayatına dönmeye çalışmıştır. 1926 yılına kadar adı Bayrambolu olan kent Beydağ adını almıştır.  Azalmasından dolayı bir süre nahiye sınıfına düşen Beydağ, 1964 yılında tekrar belde olmuş ve 1988 yılında ise ilçe niteliği kazanmıştır.

Beydağ'da Gezilecek Yerler

Doğal ve tarihi güzelliği ile dolu dolu deneyimler sunan Beydağ’da gezilecek yerler festival zamanları dışında çok kalabalık olmuyor. Haziran, Eylül ve Ağustos aylarında düzenlenen festivaller dolayısıyla Beydağ otobüs biletini bulmak da zorlaşabiliyor.

Beydağ Barajı: Huzurlu, doğa ile baş başa ve ailenizle sakin zaman geçirebileceğiniz bir mekân olan Beydağ Barajı yemyeşil yakası ve yakınlarında bulunan kır lokantalarıyla misafirlerini kucaklıyor.

Beydağ Kalesi ve Kaya Mezarları: 13. yüzyılda inşa edildiği düşünülen çift surlu kale 1988'de anıt eser unvanı kazanmıştır. 2008 yılında koruma alanı ilan edildikten sonra 2017'de de restorasyon çalışmaları başlamıştır. İnceleme çalışmaları hala devan ederken elde edilen eserler Ödemiş Müze Müdürlüğü tarafından koruma altına alınıyor. 

Beydağ'da Ne Yenir?

İzmir'in bütün ilçelerinde olduğu gibi kumru, midye ve diğer sokak lezzetlerinden vaktiniz kalırsa Beydağ meşhur yemeklerini de kesinlikle denemelisiniz.

Enginar Dolması: Enginar yıkanıp ayıklanır ve çiçeğini en yakın kısmından kesilir. Enginar'ı yan tutarak tepe kısmında ortalama 2 parmak kadarı kesilir ve en ortasından başlanarak birkaç sıra yapraklar koparılır. Ortasında kalan tüylü alan bir kaşık yardımıyla kazınır ve bir çanak görünümü elde edilir. Yarım limonun üzerine tuz dökülerek enginarın içi ve yaprakları limonla ovulur, bu kararmaması için gereklidir. Bir kapta pirinç, soğan, zeytinyağı, baharatlar karıştırılarak enginarların içine doldurulur ve üzerine su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişirilip ocaktan alınır, ılık servis edilir.

Lorlu Kurabiye: Lor peyniri ve toz şeker iyice yoğrularak adeta yoğurulur üzerine bir yumurta eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Ayçiçeği, un, kabartma tozu ve vanilya azar azar ilave edilerek ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır önce yumurta kına sonra toz şekere batırılarak tepsiye dizilir. Kurabiyeler kızarıncaya kadar ortalama 25 dakika pişirilir.

Beydağ'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Beydağ ilçesi İzmir'in il merkezine 140 kilometre uzaklıktadır. İzmir Selçuk Efes havalimanı ve Adnan Menderes Havalimanı'na uzaklığı ortalama 1 saat 40 dakika olan ilçede daha çok Beydağı otobüs bileti alınarak seyahat tercih ediliyor. 

Şehir içi ulaşımında tüm gün halk otobüsleri ve minibüsler aktif olarak çalışıyor.