En Ucuz Beşiktaş Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Beşiktaş Varışlı Otobüs Biletleri
Beşiktaş Hakkında
Beşiktaş İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir. İstanbul'un en eski semtlerinden olan Beşiktaş 8,5 kilometrelik bir sahil uzunluğuna sahiptir. İstanbul Boğazı'nın Rumeli yakasında yer alır. Beşiktaş'ın komşuları batıda Şişli ve Kağıthane, güneybatı'da Beyoğlu, kuzeyde ise Sarıyer ilçeleridir.
Beşiktaş otobüs bileti ile ilçeye geziler yapılabilir. Yüz ölçümü ve nüfus açısından küçük bir ilçe olmasına rağmen İstanbul'da önemli bağlantı yollarına sahiptir. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile beraber Osmanlı mimarisinin önemli eserlerinden birçok yapıya ev sahipliği yapması ilçenin önemini arttırmıştır.
Üniversiteler ve birçok bölümün fakültelerinin bulunduğu ilçe Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yaptığı araştırmaya göre Türkiye'nin en gelişmiş 3. ilçesi seçilmiştir. Beşiktaş 4 ile 15. yüzyılları arasında önemli kıyılara sahip bir ilçeydi.
Rum, Ermeni, Gürcü ve Hristiyan hacıların ziyaret ettiği önemli bir Hac merkeziydi. Ancak Beşiktaş yerleşime Osmanlı döneminde açılmıştır. Toplam 23 mahallesi olan Beşiktaş'ın köy ve bucağı yoktur. Önceleri Beyoğlu'na bağlıydı. Daha sonra 21. 05. 1930 tarihinde Beyoğlu'ndan ayrılarak ilçe statüsüne kavuşmuştur.
Beşiktaş’ın Tarihçesi
Eskiden Beşiktaş Taş Beşik anlamına gelen Kune Petro ismini taşırdı. Daha sonraki dönemde Barbaros Hayrettin Paşa'nın gemisinin iplerini bağlamak için Beşiktaş sahile 5 tane direk dikmiştir. Bu 5 direkten dolayı Beşiktaş'ın ismi o dönemler BEŞ-TAŞ olarak kullanılmıştır. Bölgenin gelişimi Kanuni Sultan Süleyman dönemi ile başlamıştır.
Bölgede esir pazarlarının kurulması ile asker geçişlerinin uğrak mekanı haline gelmiştir. Cumhuriyet dönemine gelindiğinde ise Atatürk ve annesinin Akaretler Spor Caddesi'ndeki evde ikamet etmesi ve Mustafa Kemal Paşa'nın Dolmabahçe Sarayı'nda hayatını kaybetmesi Beşiktaş'ın önemini arttırmıştır.
Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler
Beşiktaş tarihi ve turistik açıdan önemli bir ilçedir. Beşiktaş otobüs bileti alınarak bu tarihi ilçeye ulaşım sağlanabilir. Beşiktaş'ta gezilecek yerler arasında önemli saraylar ve doğal güzellikler vardır. Beşiktaş canlı ve renkli yaşam tarzı, balık pazarı ve öğrenci çeşitliliği ile kültürel anlamda önemli bir merkezdir.
Deniz Müzesi: Beşiktaş sahiline oldukça yakın bir yerde konumlandırılmıştır. Türkiye'nin denizcilik anlamında kurulan ilk müzesidir. Aynı zamanda koleksiyonundaki parçaları ile dünyadaki sayılı denizcilik müzelerinden biridir. Sultan kayıtları ve Atatürk odası müzenin en ilgi çekici odalarındandır.
Dolmabahçe Sarayı: Kabataş ile Beşiktaş sınırları içerisinde yer alan Dolmabahçe Sarayı Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamını yitirdiği yerdir. İstanbul Boğazı'nın en güzel yerine konumlandırılan bu saray zamanında önemli meselelerin görüşüldüğü bir yer olmuştur.
Yıldız Sarayı: Beşiktaş'ın sırtlarında Yıldız'da konumlandırılan Yıldız Sarayı Boğaz'a egemen bir yerdedir. Yıldız Sarayı 19. Yüzyıla ait köşkleri ve kasırları ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Sultan 3. Selim'in annesi Mihrişah Sultan tarafından yaptırılmıştır. Padişah Abdülhamit döneminde Osmanlı'nın ana binası olarak kullanılmıştır. Osmanlı'nın son sarayı olarak bilinir.
Beşiktaş’ta Ne Yenir?
İstanbul'un en gözde semtlerinden olan Beşiktaş yemek yenecek mekanları ile de göz doldurur. Ülke ve dünya mutfağından birçok lezzetin olduğu bu restoranlarda ister geleneksel isterse de dünya mutfağından birçok lezzet yenebilir. Beşiktaş'ın meşhur yemekleri arasında şunlar vardır:
Tarihi Oktay Kurabiye Fırını: 1934 yılında açılmış olan kurabiye fırını günümüze kadar canlılığını ve hareketliliğini korumuştur. Bu fırının en meşhur ürünü Acıbadem kurabiyesidir. Bu kurabiye ile ünlenen fırın günümüzde hala kahvaltı yapılacak en önemli merkezlerden biridir. Beşiktaş'ı ziyaret eden herkesin bu fırından Acıbadem kurabiyesi alması önerilir.
Kafadaroğlu Baklava ve Börekçilik: 1963 yılında açılan bu mekan Beşiktaş'ta baklava ve börek yemek için en uygun yerlerden biridir. 1963'ten beri lezzetinden ödün vermeyen Kafadaroğlu Baklava ve Börekçilik günümüzde Beşiktaş'ın en sık ziyaret edilen yerlerinden biridir.
Çikolata Mahzeni: İstanbul ve Beşiktaş'ta çikolata dendiğinde akla ilk gelen yerdir. Tatlı krizlerini en iyi bastıran bu yer çikolata ve tatlı çeşitleri ile damaklara hitap eder. Arkadaş ortamındaki buluşmalarda lezzetli anlar yaşanmak istendiğinde mutlaka bu yer ziyaret edilmelidir.
Beşiktaş’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Beşiktaş ulaşımı sıklıkla karayolu ile yapılmaktadır. Karayolu araçları içerisinde ise metrobüs en uygun olan araçtır. Anadolu yakasından Beşiktaş'a gidileceği zaman Beylikdüzü ve Kadıköy hatları ile ulaşım sağlanır.
Özel araç ile gidilmek istediğinde trafik yoğunluğu ve özel aracın park yeri sorun olabileceğinden metrobüs önerilen bir ulaşım yöntemidir. Beşiktaş otobüs bileti ile de ilçeye ulaşım sağlanabilir. Metro ile Beşiktaş'a gitmek isteyenler bulundukları yerlerden önce otobüs ile metro durağına gelmelidir.
Buradan da metro ile Beşiktaş'a seyahat edilebilir. Hemen hemen her ilçeden kalkan otobüs seferleri ile de Beşiktaş'a gidilebilir. Hava yolu ile Beşiktaş'a ulaşım sağlamak isteyenler için ise İstanbul Havalimanı önerilir. İstanbul Havalimanı ile Beşiktaş arası mesafe 48 kilometredir. Havalimanından Beşiktaş'a gitmek için de birçok ulaşım yöntemi vardır.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Beşiktaş
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Beşiktaş
Seferli Otobüs Firmaları