Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Bayrampaşa Hakkında

Bayrampaşa İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan bir ilçesidir. 1978 yılına kadar ismi Sağmalcılar olarak bilinirdi. İstanbul'un en yüksek nüfus yoğunluğuna sahip ilçelerindendir. Nüfus artış hızı her sene yükselerek devam etmektedir.

 Bayrampaşa'nın komşuları kuzeyde Gaziosmanpaşa, doğuda Eyüpsultan, güneyde Zeytinburnu, batıda ise Esenler'dir. 271 bin nüfusa sahip olan Bayrampaşa'nın denize kıyısı yoktur. Bayrampaşa ekonomisi 1970 öncesine kadar tarıma dayalı idi. Ancak sanayi ve ticaretin gelişmesi ile ekonomik sektörler de el değiştirmiştir. İlçede tarımsal alan yoktur.

Bayrampaşa otobüs bileti alınarak ilçeye günübirlik geziler düzenlenebilir. İlçe eski görüntüsünden sıyrılarak modern bir görünüme kavuşma aşamasındadır.  İstanbul'un en büyük ulaşım yeri olan Büyük İstanbul Otogarı da bu ilçededir.

Bayrampaşa’nın Tarihçesi 

1927 yılında Bulgaristan'dan gelen 2 aile Bayrampaşa'nın temelini atmıştır. Günümüzdeki belediye binasının doğusuna yerleşen bu aileler Numunebağ mevkisini imar etmeye başlamışlardır. Burada bağcılık ve hayvancılık ile uğraşan bu aileler bölgeye Sağmalcılar ismini vermiştir. 

Daha sonra Bulgaristan'daki ailelerini de buraya getiren bu iki aile böylece nüfusun artmasını sağlamışlardır. Bayrampaşa'da ilk muhtarlık seçimi ile 1943 yılında yapılmıştır. 1952 yılında vatan Mahallesi olarak bilinen göçmenlerin yaşadığı yerde 26 hane vardı. 1955-1960 döneminde ise endüstri endüstrileşme ve arsa fiyatlarının yükselmesi ile beraber ucuz toprak ihtiyacı doğmuştur.

 Bayrampaşa'da geniş düzlüklerin olması buraya olan göçleri artırmış ve bu dönemlerde büyük bir nüfus patlaması yaşanmıştır. Balkan göçleri döneminde Balkan ailelerin bağlara verdiği önem Bayrampaşa'nın İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri olmasını sağlamıştır. 1994 yılında Bayrampaşa'da hizmete giren Büyük İstanbul Otogarı ulaşım anlamında Bayrampaşa'ya büyük bir önem katmıştır.

Bayrampaşa’da Gezilecek Yerler

Tarihi geçmişi Osmanlı İmparatorluğu'na dayanan Bayrampaşa hızla gelişen ve güzelleşen bir ilçe konumundadır. Her geçen gün gelişmişliği artan Bayrampaşa modern yapıları ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Bayrampaşa otobüs bileti ile ilçeye ulaşım sağlanabilir. Bayrampaşa’da gezilecek yerler listesinde şunlar vardır:

Bayrampaşa Şehir Parkı (Adapark): Bu parkın içerisinde yapay gölet, çocuk oyun alanları, piknik masaları, koşu ve yürüyüş parkurları, binicilik faaliyetleri, çiftlik ve mini hayvanat bahçesi vardır. Çocuklar için lunapark, sergi alanları, kafe ve restaurant seçenekleri ile aile boyu piknik yapmak için uygun bir alandır. 

Forum İstanbul: Türkiye'nin en büyük alışveriş ve eğlence merkezi konumundadır. Forum İstanbul'da 286 tane yerli bir yabancı mağaza ve marka satış yapmaktadır. Alışveriş dışında birçok eğlence mekanına da sahiptir. Sinema salonu akvaryum ve JoyPark gibi eğlence merkezleri de Forum İstanbul'da yer alır. Alışveriş yaptıktan sonra AVM'nin içerisindeki kafe ve restoranlarda yemek yenebilir. Çocuklar için de etkinlik alanları olması ailelerin rahat bir şekilde alışveriş yapmasını sağlar.

Sea Life Akvaryum: Forum İstanbul içerisinde yer alan bu akvaryumda büyük bir canlı çeşitliliği vardır. 15.000 deniz canlısının içerisinde bulunduğu bu akvaryum 83 metre uzunluğundadır. Bu Okyanus tünelinde 15 farklı türden olmak üzere 61 tane köpek balığı ve yüzlerce farklı deniz canlısı vardır. Çocuklar için hem eğitici hem de eğlenceli bir yerdir. Yağmur ormanları bölümü ile Amazon ormanlarındaki balık ve piranaların keşfedilmesine olanak sağlar.

Bayrampaşa’da Ne Yenir?

Bayrampaşa yemekleri İstanbul mutfağı ile beraber incelenir. Hem Türkiye hem de dünya mutfağından alınan birçok yemek Bayrampaşa mutfağında yer alır. Bayrampaşa'nın meşhur yemekleri ve mekanları arasında şunlar bulunur:

Köfteci Mehmet Usta: Kamil Balkan caddesi üzerinde yer alan bu Restoran ızgara çeşitleri ile Doğu mutfağının İstanbul'a en iyi uyarlanmış şeklidir. Geniş ve ferah bir mekanı olan Köfteci Mehmet Usta'da aynı anda birçok kişi hizmet verilebilir. Taze ve güvenilir bir yemek yemek için Bayrampaşa'daki Köfteci Mehmet Usta önerilen yerlerin başında gelir.

Avliya Boşnak Mutfağı: Boşnak kültürünün hakim olduğu İstanbul'da bu kültür mutfağı da büyük bir oranda etkilemiştir. Boşnak mutfağına ait birçok lezzet İstanbul'un farklı yerlerinde misafirlere sunulmaktadır. Boşnak mutfağında sıklıkla yapılan soğan kebabı et yemekleri ve diğer birçok aperatif yemek bu restoranlarda bulunabilir.

Dr. Sofram: Bayrampaşa'da sıklıkla rastlanan et ve kebap restoranlarının yanında ev yemekleri yapan mekanlar da vardır. Gün içerisinde ev yemekleri tüketmek için Bayrampaşa'da bir yer aranıyorsa Dr. Sofram mekanı tercih edilebilir. Uygun fiyat listesi ile dikkatleri çeken bu mekan kuru fasulye, pilav çeşitleri ve sebze yemekleri ile ön plandadır.

Bayrampaşa’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Bayrampaşa ulaşımında en çok tercih edilen seçenek karayoludur. Karayolunda ise metro ve otobüs en sık kullanılan trafik araçlarıdır. Birçok ulaşım alternatifi bulunan Bayrampaşa'ya metrobüs ve vapur hatları kullanılarak da gidilebilir. 

Bayrampaşa otobüs bileti ile İstanbul'un her ilçesinden ilçeye ulaşım sağlamak mümkündür. Karayolu ile Kadıköy'den İstanbul çevre yolu kullanılarak 45 dakikada Bayrampaşa'ya ulaşılabilir. Avrasya tüneli kullanıldığında ise bu süre kısalır ve 32 dakikada ulaşım sağlanır. 

Vapur tercih edildiğinde ise öncelikle İstanbul şehir hatları kullanılarak Eminönü'ne ulaşılmalıdır. Eminönü'ne gelindiğinde Bayrampaşa vapuruna bilet alınarak ilçeye ulaşılabilir. Bayrampaşa'dan İstanbul Havalimanı'na O-7 otoyolu üzerinden 36 dakikada ulaşım sağlanabilir.