Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Battalgazi Hakkında

Battalgazi, Malatya'nın en gelişmiş ilçelerinden biridir. Hem turistik hem de tarihi anlamda birçok imkân sağlanabilen ilçeye Battalgazi otobüs bileti alarak kısa sürede ulaşmak mümkündür. Tercih edilecek olursa hava yolları ile de şehre ulaşabilir. Bu huzuru deneyimleyebilirsiniz. 

Daha çok tarım ve hayvancılık alanında gelecek gelirini buradan sağlayan Battalgazi sakinleri geniş ve düz ova halinde bulunan tarım alanlarından hasat alırken çok zorlanmadıklarından daha verimli ve daha kolay üretim sağlanabiliyor. Karasal iklimin hâkim olduğu bölgede yazları sıcak ve kurak kışları ise bol kar yağışlı geçiyor. Yıl boyunca en çok yağışı bahar aylarında alan ilçe yağışlar konusunda tedbirli olup çok fazla sıkıntı yaşamıyor

Battalgazi'nin Tarihçesi

Malatya'nın ilk kuruluş yerlerinden biri olan bugünkü bahçe başı kasabası ve Arslantepe Köyü tarihe ışık tutuyor. Milattan önce 19 ve 20. yüzyıllarda ticaret yollarının kesiştiği Bir bölüm olarak sıkça ziyaret edilen bu topraklar birçok defa farklı isimlerle anılmış ve değiştirilmiştir.

Romalılar, Bizanslılar, Asurlular ve daha birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu topraklar 1399 yılında Osmanlı eline geçmiş ve maalesef 2 yıl sonra yağmalanmıştır. Cumhuriyet Dönemi’nde hızla gelişmeye ve büyümeye devam eden ilçe 1928 yılında belediye, 1932'de ise nahiye sıfatı kazanmıştır. 1987 yılında kanunlara uygun şekilde ilçe olduğu ilan edilen Battalgazi hala gelişimini devam ettiriyor ve büyüyor

Battalgazi'de Gezilecek Yerler

Malatya'nın göz bebeklerinden olan ilçeden gezilecek görülecek ve sevilecek birçok mekân bulunuyor. Battalgazi gezilecek yerlere bakıldığında daha çok tarihi ve dini özellikli noktalar olduğu görülüyor. Bu büyüleyici auradan mahrum kalmamak için Battalgazi otobüs bileti alarak güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Sevsedek Han: Selçuklu döneminden kalmış olan bu Han ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta olup hala ziyaretçilerini karşılayabilecek durumdadır.

Arslantepe Höyüğü: Milattan binlerce yıl önce yapılan ve bünyesinde birçok kazı yapılıp önemli kalıntıların bulunduğu şu anda UNESCO geçici listesinde yer alan bir tarihi alandır. Tahminen milattan önce 5000'li yıllarda yapılan höyükte ilk kazı 1930 yılında yapılmıştır

Ak Minare Camii: Zaim Yusuf oğlu Himmet Paşa tarafından 1572'de inşa ettirilen tipik bir Osmanlı camidir. Yapımında kesme taşlar kullanılmış ve son olarak 2007 yılında restore edilmiştir

Battalgazi'de Ne Yenir?

Battalgazi meşhur yemekleri, bol etti ve bol yağlı taleplerden oluşuyor. İlçeye gittiğinizde ilk varış ve son ayrılış noktalarınızın yemek yiyebileceğiniz noktalar olması şaşırtıcı olmayacaktır.

Tiritli Yemek: Kuşbaşından daha iri etler düdüklü tencereye alıp 2 su bardağı su ile iyice pişmesi için ocağa koyulur. Tahminen 45 dakikada pişecek etler didiklenir ve küp küp doğranmış pidelerin üzerine suyu ile birlikte dökülür. En üstte iyice kavrulmuş tereyağı ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.

Sumaklı Çorba: Sumak tohumları yeterli su miktarıyla yaklaşık 40 dakika pişirilip soğumaya bırakılır bir nokta öte yandan yağ ve soğan tencerede kavrulduktan sonra üzerine baharatlar ve pirinç eklenerek kavurmaya devam edilir. Tavuk suyu ve doğranan yeşillikler soğanların üzerine eklenir daha sonra sumak suyu da dökülerek karıştırılır. Ortalama 20 dakika bu şekilde piştikten sonra tavuk etleri ile birlikte 5 dakika daha pişirilir ve sarımsaklı sosla sıcak servis edilir.

Battalgazi'de Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Battalgazi, Yeşilyurt ile birlikte Malatya merkez ilçelerinden biridir. Diğer şehirlerden Battalgazi'ye ulaşım Malatya Havalimanı ile birlikte 25 dakika olsa da daha çok Battalgazi otobüs biletleri tercih ediliyor. Malatya Havalimanı’nın kullanılamadığı durumlarda Adıyaman Havalimanı ve Elâzığ Havalimanı da ortalama 1,5 saat uzaklıkta olduğundan kullanılabiliyor.