Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Bandırma Hakkında

Bandırma ilçesi, Balıkesir iline bağlı olan ve önemli bir geçmişe sahip olan ilçelerden biridir. Tarihi dokusuyla dikkat çeken Bandırma ilçesini görmek isteyenler Bandırma otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler. Bandırma ilçesi konum olarak Bandırma Körfezi’nin iç kısmında bulunurken Marmara Denizi’nin güneyinde kalır. Türkiye’nin en büyük limanlarından birine sahip olduğu için yalnızca Balıkesir’de değil ülke genelinde oldukça önemli ilçelerin başında gelir. Ekonomik olarak en güçlü ilçelerden biridir. Kültür ve sanat etkinliklerinin yoğun olduğu ilçeye yerli ve yabancı turistler sık sık gelir. CHP himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Tolga Tosun, Kaymakamı Engin Aksakal’dır. 2022 yılı itibariyle Bandırma ilçesinin nüfusu 161894 olarak belirlenmiştir.

Bandırma’nın Tarihçesi 

Geçmişte yaşanan birçok olaya şahit olan Bandırma Bizans öncesi ve sonrası, Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet döneminde adı geçen ilçelerden biridir. İlçede yapılan birçok kazı çalışmasında ilçe tarihinin milattan önce 6 binli yıllara kadar uzandığı ve geçmişte kalkolitik yerleşmelerin olduğu saptanmıştır. Önceleri Misya bölgesinin sınırları içerisinde bulunan Bandırma’nın adı “Panormos” idi. Panormos, güvenilir liman anlamına geliyordu. Geçmişteki adlandırmaları ondan yola çıkarak Bandırma ilçesinin tıpkı şimdi olduğu gibi geçmişte de önemli bir liman kenti olarak kullanıldığı görülebilir. Osmanlı döneminde yaşanan savaşlardan sonra, savaş sırasında Osmanlıların eline geçen Bandırma’da göç sayısı arttı. Zamanla kalabalık bir yerleşim yeri haline gelen Bandırma, Cumhuriyet döneminde Türkiye’nin en önemli ulaşım merkezlerinden biri olarak kaldı.

Bandırma’da Gezilecek Yerler

Bandırma ilçesini gezmek için Balıkesir il merkezinden Bandırma otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlamak yeterlidir.

Bandırma ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;

Bandırma Arkeoloji Müzesi: 2 ana bölümden oluşan müzede ilçede bulunan birçok kalıntı ve tarihi eser sergileniyor. Müzeyi ziyaret etmek isteyenler için giriş ücretsiz oluyor. Müzede Osmanlı, Bizans ve Roma dönemine ait birçok eser bulunuyor.

Bandırma Sahili: Oldukça uzun bir sahil olan Bandırma sahili, deniz havası almak ve deniz kenarında yürümek isteyenler için oldukça ideal bir yerdir. Çevresinde ziyaretçilerin oturup dinlenmesi ve bir şeyler yiyip içmesi için kafelerin yanı sıra bir de deniz feneri bulunuyor. 

Atatürk Parkı: Geniş bir alanda bulunan Atatürk Parkı, Bandırma ilçesini ziyaret edenlerin temiz hava alması ve dinlenmesi için ideal bir yer olarak öne çıkıyor. Kalabalık ve çocuklu ailelerin vakit geçirmesi için oyun alanları, yürüyüş parkurları ve spor sahaları bulunuyor. Parkın bulunduğu bölgede et restoranlarından yemek yemek de mümkün oluyor.

Bandırma’da Ne Yenir?

Bandırma'nın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;

Börülce Yemeği: Biraz katı biraz sulu kıvamda olan börülce yemeği, Bandırma ilçesi başta olmak üzere Balıkesir genelinde sık sık tüketiliyor. Börülce, su, sıvı yağ, tereyağı, domates, salça, tuz ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanıyor. Börülce yemeğinin yanı sıra Börülce salatası da il ve ilçe genelinde sıkça tüketiliyor.

Sütlü Kadayıf Tatlısı: Bandırma ilçesinin en meşhur tatlılarından olan sütlü kadayıf tatlısı tel kadayıf, tereyağı, sıvı yağ, fındık, şeker, su ve süt kullanılarak hazırlanıyor.

Sura: Bandırma ilçesinde meşhur ve etli bir yemek olan sura yapılırken kuzu kaburga, pirinç, soğan, salça, kıyma, tuz, karabiber, kimyon, sıvı yağ ve su kullanılıyor.

Bandırma’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Balıkesir il merkezinden Bandırma ilçe merkezine ulaşmak oldukça kolay oluyor. İlçeye ilk kez gelen ve arabası olmayan ziyaretçiler Bandırma otobüs bileti alarak ilçeye kolaylıkla ulaşım sağlayabiliyor. Bandırma il merkeziyle Balıkesir ilçe merkezi arasında yaklaşık 100 km bulunuyor.

Bandırma Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    5 saat
  • İzmir
    3 saat
  • Ankara
    7 saat
  • Adana
    14 saat
  • Bursa
    1 saat
  • Antalya
    11 saat
  • Trabzon
    19 saat