Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Babadağ Hakkında

Babadağ Denizli'ye bağlı bir ilçedir. Ülkemizde geçimini tekstil ile sağlayan ilçelerin başında gelir.  Toprak alanları çok az olan Babadağ bu alanda bir yetkinlik gösteremeyince tekstile yönelmiştir. Ege Bölgesi'nde olan bu ilçenin nüfusu 6.000 olarak bilinir. Babadağ ilçesi 1877 yılında belediye olmuştur. 1988 yılında ise 9 köy ile birleşerek ilçeye unvanını almıştır. Günümüzde Babadağ'a bağlı olan 12 mahalle vardır. Buraya gitmek isteyenler Babadağ otobüs bileti alarak yolculuk yapabilir. Attuda Antik Kenti yakınlarında kurulmuştur. Tekstil sektörünün sürekli kriz yaşaması ilçenin yüksek oranda göç vermesine neden olmuştur. Dokumacılık ile uğraşan kişiler yaptıkları ürünleri kendileri satarak geçinir.

Babadağ’ın Tarihçesi

Babadağ 700 yıllık bir tarihi geçmişe dayanır. İlk adı Beşikkaya olarak bilinir. Daha sonra ise Kadıkeriyesi yani Kadıköy ismini almıştır. İlçenin tarihi belgelerde ismi vardır. Kanuni Sultan Süleyman döneminden kalan tapu defterlerinde köy olarak kaydı vardır. 

1528 yılında köy olduğu bilinir. Bir süre sonra Babadağ çevresine demiryolu gelmiştir. Demir yolunun gelmesi ile Sarayköy ilçe Babadağ ise nahiye olur. O dönemde Kadıköy olarak anılması posta işlemlerinde İstanbul'daki Kadıköy ile karıştırılmasına neden olur. Bu karışıklığın giderilmesi için 1935 yılında Babadağ ismini almıştır. Babadağ ismini sırtını yasladığı Babadağ'ından almıştır.

Babadağ’da Gezilecek Yerler

Babadağ dokuması ile ünlü Denizli'nin bir ilçesidir. Gezilecek çok fazla alanı olmayan Babadağ'da gezilecek yerler görmeye değer niteliktedir. Babadağ otobüs bileti alınarak bu görülmeye değer yerler ziyaret edilebilir. 

Trapezopolis Antik Kenti: Babadağ ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıktadır. Bekirler köyü yakınlarında bulunan bu antik kent tarihi dokusuyla ziyaretçilerini şaşırtır. Babadağ dağlık ve kayalık bir alanda olsa da bu Antik kent düzlüğe yapılmıştır. Bu düzlüğün Helen dilindeki karşılığı Trapezopolis'tir. 

Yardan Şelalesi: Yanında Yardan Çayı vardır. Bu çayın şelale şeklinde aktığı yere Yardan Şelalesi denir. Doğal bir güzellik şöleni sunan bu alanda belediye tarafından yapılan mesire alanları da vardır. Bu alanlarda gün boyu piknik veya doğa yürüyüşleri yapılabilir.

Kırcataş Camii: Babadağ'ın merkezinde bulunur. Osmanlı İmparatorluğu mimarisine uygun şekilde imar edilmiştir. Caminin batı tarafında bulunan bir kitabede 1801 ve 1802 tarihleri yazar. Bu camii günümüzde hala ibadet edilen bir camidir.

Babadağ’da Ne Yenir?

Babadağ yemekleri ile dikkatleri üzerine çeken bir ilçedir. Her üründen yapılan lezzetli yemekleri ziyaretçilerinin tekrar gelmesine neden olabilecek kadar başarılıdır. Babadağ'ın meşhur yemekleri içerisinde genellikle et ile yapılan yemekler vardır. Bunlar:

Tandır Kebabı: Babadağ'a gelen herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Doğal ve sağlıklı etler ile yapılan bu yemek uzun süre odun ateşinde tandırda pişer. Besili oğlak etinden yapılır. Tandırın en altına pirinç konur. Etten dökülen yağ ve et suyu ile pirinç pilavı da yapılmış olur. Yeşillikler ile servis edilen bu yemek yörenin en meşhur lezzetidir. 

Tas Kapama: Babadağ'ın meşhur bir diğer lezzeti de tas kapama olarak bilinir. Özellikle kış aylarında yapılır. Kömür ateşinde tencerede ve üzeri tepsi ile kapatılmış şekilde pişirilir. Bu yemeğe su konmaz. Dünyada ters kapatılarak tencerede pişirilen tek yemektir. 

Bulumbaç: Yöreye ait bir diğer lezzet de bulumbaçtır. İç malzemesi kola unu ve şekerdir. Yörede geleneksel olarak yeni doğum yapmış kadınlara yapılır. Soğuk olarak yenen bu tatlının üzerine bol miktarda dövülmüş ceviz konur. Koku vermesi için son olarak üzerine fesleğen tarzı bir bitki konur.

Babadağ’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Babadağ ulaşımı rahat olan ilçelerden biridir. Küçük bir yer olması kolay ulaşılabilirliği sağlamıştır. İlçede seyahat etmek oldukça kolaydır. Babadağ otobüs bileti ile çevre illerden buraya seyahat edilebilir. 

Şehir içi dolmuşlar ile her yere kolay ulaşım sağlanabilir. Bununla beraber çevre iller ve ilçelerden de Babadağ'a sürekli gelen dolmuş ve minibüsler vardır. Babadağ'da hem toplu taşıma, hem demiryolu, hem havayolu hem de özel araçla seyahat imkanı vardır.

 Havayolu tercih edenler için Denizli Çardak Havalimanı önerilir. İki merkez arasındaki mesafe 94 kilometredir. Bu mesafe 1 saat 42 dakikada gidilebilir.