Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Alaşehir Hakkında

Alaşehir, Manisa ilimize bağlı bir ilçedir. Alaşehir ilçesine seyahat etmek için Alaşehir farklı illerden kara yolu, hava yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Zengin tarihi ve arkeolojik eserleriyle bu ilçemiz, yerli ve yabancı misafirlerin seyahat yerleri arasındadır. Konaklama, yeme-içme gibi çeşitli avantajlar sağlayarak günün her saatinde 7/24 aktiftir. Bu cazip fırsatlar için bu ilçeyi keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Konum: Alaşehir, İç Ege Bölgesinde yer almaktadır. İlçemiz Manisa il merkezine 113 km uzaklıktadır. 

Nüfusu: Alaşehir, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre toplam nüfus ( 2022) 105.380 olarak belirlenmiştir. 

Yeryüzü Şekilleri: Alaşehir ilçesi, kuzeydoğu yönüne ilerledikçe yükseklik artmakta olup dağlık ve engebeli bir alan üzerine kurulmuştur. İlçede çok sayıda Horst ve Graben oluştuğundan dağlık ve ovalık alanları bir arada görmek mümkün. İlçenin en yüksek dağları arasında Karadağ, Kartal Tepe, Çulha Dağı ve Uysan Dağları yer almaktadır. İlçenin yüzölçümü 977 kilometrekare, rakımı ise 189 metredir. 

İklimi: Alaşehir ilçesi, Akdeniz ikliminden karasal iklime geçiş özelliği gösteren bir iklime sahiptir. Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları soğuk ve kar yağışlıdır. Yağışların büyük çoğunluğu kış aylarında düşmektedir.

Ekonomi: Ekonomisi tarım, sanayi ve hayvancılığa dayanmaktadır. Topraklar tarıma elverişli olduğundan üzüm, pamuk, tütün, tahıl, armut ve zeytin üretimi yapılmaktadır. Hayvancılıkta ise sığır ve koyun yetiştiriciliği yapılmaktadır. Tariş Üzüm Entegre Tesisleri ve Sarıkız Maden Suyu Fabrikası bulanmaktadır.

Alaşehir’in Tarihçesi

Manisa ilinin, Şehzadeler ilçesi en eski yerleşim yerlerinden biridir.  Lidya, Pers, Makedonya, Bergama Krallığı, Roma, Bizans, Anadolu Türk Beylikleri ve Osmanlı egemenliğine girmiştir. Bergama Krallığı zamanında bu bölgeye Filadelfya adı verilmiştir. Ardından Roma hâkimiyetine girince kent gelişmeye başlamış ve aynı isim kullanılmıştır. Hristiyanlığın yaygınlaşmasıyla buraya bir kilise yaptırılmıştır. Bizans döneminde askeri üs olarak kullanılmış ardından Selçuklu egemenliğine girmesiyle Türkmenler yerleştirilmiştir. Türkleşmeye ve İslamlaşmaya başlayan bu yöre zamanla Türk toprağı haline gelmiştir. Yıldırım Bayezid zamanında Osmanlı egemenliğine girmiştir. Osmanlı döneminde en parlak zamanlarını yaşayan kent, İmparatorluğun yıkılış sürecine girerek düşman işgalinde kalmıştır. Bu bölgeyi işgalden kurtarabilmek için yerel direniş cemiyetleri tarafından düşman işgalinden kurtulan bölge sonrasında 1922 yılında Manisa’ya bağlanmıştır.

Alaşehir ’de Gezilecek Yerler

Ülkemizin Manisa ilinde yer alan Alaşehir ilçesine, birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Bu ilçemize en kolay ulaşım için Alaşehir otobüs bileti alabilir ve buradaki muhteşem yerleri ziyaret edebilirsiniz. Alaşehir gezilecek yerler başlıca şu şekilde sıralanabilir;

Alaşehir Surları: Roma İmparatorluğu zamanında inşa edilmiştir.

Philadelphia Antik Kenti Ve Kilisesi: Bergama döneminde yapılmış olup Bizanslılar tarafından askeri üs amaçlı kullanılmıştır. Kilise, tapınak ve antik tiyatro kalıntıları izlerine rastlanılmıştır.

Kurşunlu Han: Osmanlı döneminde inşa edilen bu han yaşanan depremler nedeniyle günümüze kadar devamlılığını sürdürememiştir. Yapıldığı dönemde 3 katlı iken şu anda yalnızca tek katlı kalmıştır.

Yıldırım Bayezid Camii: Osmanlı mimarisini yansıtan, Yıldırım Bayezid döneminde inşası yapılmış bir camidir.

Alaşehir‘de Ne Yenir?

Ülkemizde yer alan tüm ilçelerin kendine has birçok lezzeti bulunmaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçemiz yemek kültürü ile de oldukça zengindir. Yöreye has yemek kültürüyle ziyaretçilerini bekleyen Alaşehir ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman tatmanız gereken Alaşehir‘in meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Fava: Kuru bakladan yapılan bir yemektir. Baklaların haşlanıp püre haline getirilmesi ile hazırlanan yöresel bir yemektir.

Sura: Özellikle Kurban Bayramında yapılan Sura, koyun kaburgasının doldurulması ile hazırlanmaktadır. Kaburganın içine soğan, pirinç, maydanoz ve baharatlar eklenir, ardından kızartılır ve servisi yapılır.

Kapama: Kıyma, soğan, maydanoz ve baharatlar zeytinyağı ile karıştırılır, bekletilir. El açması hamura hazırlanan iç harç koyulur ve üzeri kapatılır ve pişirilir. Et suyu dökülerek daha da lezzetli hale gelen yemek damak zevkine göre soslar ile servis edilmektedir.

Isırgan Otlu Pide:  Isırgan otunun kıyılıp el yapımı hamurun içerisine koyularak hazırlanmaktadır. İsteğe göre limon ve tereyağı da ilave edilir. Sabah kahvaltılarında tüketilebileceği gibi ara öğünlerde de tercih edilmektedir.

Alaşehir’e Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Manisa ilimizin, Alaşehir ilçesine daha çok kara yolu, hava yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile gidebileceğiniz bu ilçeye, Alaşehir otobüs bileti satın alarak da rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Karayolu ile Manisa ilinden Alaşehir ilçesine 113 km uzaklıktadır. İl merkezinden Alaşehir ilçesine günün her saati sefer düzenlenmektedir. Otobüs ile ulaşım sağlandıktan sonra otobüs firmalarının servisleri tercih edilebilir ya da şehir içi otobüsler ve ticari araç imkânları da sağlanmaktadır. 

Manisa, Alaşehir ilçesine ulaşmak için hava yolunu tercih edecek misafirlerimiz, bulundukları şehrin havalimanından İzmir ilinde bulanan Adnan Menderes Havalimanına ulaşabilirler. Havalimanından ilçeye özel araç ya da toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır. Demiryolu ile ulaşımı tercih etmek isteyen misafirlerimiz TCDD seferleri ile Manisa’ya demiryolu üzerinden ulaşabilirler. İzmir Tren Garından Alaşehir’e yaklaşık 3 saat 20 dakika sürmektedir. Demiryolu istasyonundan yine özel araçla ya da toplu taşıma araçlarıyla Alaşehir ilçesine ulaşmak mümkündür. Sağladığı ulaşım imkânı ile en çok tercih edilen ilçeler arasında yer almaktadır.

Alaşehir Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    8 saat
  • İzmir
    2 saat
  • Ankara
    9 saat
  • Bursa
    4 saat
  • Antalya
    6 saat