En Ucuz Alaçam Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Alaçam Varışlı Otobüs Biletleri
Alaçam Hakkında
Alaçam ilçesi, Samsun iline bağlı olan Karadeniz ilçelerinden biridir. Alaçam ilçesini gezmek ve görmek isteyenlerin Alaçam otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlamaları mümkündür. İlçe ekonomisi için tarım, hayvancılık ve balıkçılık oldukça önemlidir. İlçedeki en önemli tarım ürünü tütündür. Tütünün yanı sıra mısır, fındık ve buğday üretimi de yaygındır. Alaçam ilçesinde meyve ve sebze yetiştiriciliği de yapılır. İlçenin belli bölgelerinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ön plana çıkar. İlçe denizden 15 m yükseklikte bulunur. MHP himayesinde olan ilçenin belediye başkanı İlyas Acar, kaymakamı Fikret Zaman’dır. 2022 itibariyle Alaçam ilçesinin nüfusu 24860 olarak belirlenmiştir.
Alaçam'ın Tarihçesi
Eski yerleşim yerlerinden biri olan Alaçam’ın tarihi Orta Tunç Çağı'na kadar uzanır. Milattan önce Frigyalılar, Persler ve Lidyalılar tarafından yönetildiği bilinen Alaçam, daha sonra Pontus Krallığının ve Roma İmparatorluğunun himayesine girmiştir. Bölgede yapılan çalışmalar neticesinde Alaçam’ın birçok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığı tespit edilmiştir. Bir dönem Bizans topraklarından biri haline gelen Alaçam’ın adı “Leontopolis” olmuştur. Bu adın kaynağı Bizans hükümdarlarından olan I. Leo’dur. Türklerin eline geçtikten sonra adı değişen Alaçam’ın şimdiki adı 1385 yılında İlhanlılar tarafından verilmiştir. Alaçam’ın 1944 yılında ilçe statüsüne kavuştuğu bilinir.
Alaçam'da Gezilecek Yerler
Alaçam ilçesini gezmek isteyenler Alaçam otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler.
Alaçam ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;
Alaçam Koyu: Yaz aylarında canlı ve kalabalık hale gelen Alaçam Koyu, yaz aylarında serin suya girerek ferahlamak ve yüzmek isteyenler için oldukça idealdir. Temiz ve göz alıcı bir kumsalı olan koyda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta denizin derinliğidir. Burada yüzmek isteyenlerin dikkatli olmaları önerilir.
Geyikkoşan Plajı ve Mesire Alanı: Alaçam ilçe merkezine yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunur. İlçe merkezinden ulaşımın kolay olduğu bu alanda her yıl Hıdırellez Şenlikleri düzenlenir. Ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesi için uygun bir bölgedir.
Mübadele Müzesi: 19. yüzyılda bir okul olarak yaptırılan bu müze, geçmişte kamu binası olarak hizmet vermiştir. 2010 yılında restore edilen ve 2012 yılında müze olarak halka sunulan Mübadele Müzesi hem mimarisiyle hem de içinde bulunan belgeler dolayısıyla oldukça dikkat çekicidir. Müzede mübadele zamanlarından kalan fotoğraflar, mübadillere verilen yol belgeleri, Kurtuluş Savaşı'na ait olan belgeler ve geçmiş dönemlere ait bazı eserler sergilenir.
Alaçam'da Ne Yenir?
Alaçam'ın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;
Alaçam Pidesi: Alaçam ilçesinin en meşhur pide çeşididir. Alaçam ilçesinde bulunan herhangi bir pidecide tüketilebilen alaçam pidesinin en önemli özelliği bol malzemeyle hazırlanan lezzetli bir pide olmasıdır. Önce hamuru hazırlanan pideye daha sonra soğan, et ve tereyağı kullanılarak iç harç ilave edilir.
Palamut Dolması: Denize kıyısı olan ilçelerde balık çeşitlerinin meşhur olduğu malumdur. Balık restoranlarıyla ünlü olan ilçelerden biri de Alaçam ilçesidir. Bu nedenle ilçedeki balıkçılarda yapılan balık çeşitleri ziyaretçiler tarafından ilgi görür. Alaçam'da meşhur olan palamut dolması soğan, sarımsak, maydanoz, domates ve palamut kullanarak hazırlanır.
Alaçam'a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Alaçam ilçesiyle Samsun il merkezi arasındaki mesafe biraz fazladır. Alaçam il merkezi bağlı olduğu Samsun il merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunur. Samsun il merkezinden şahsi aracıyla Alaçam ilçe merkezine gitmek üzere yola çıkan bir kişinin Alaçam ilçe merkezine tahmini varış süresi 1 saat 23 dakikadır. Samsun il merkezinden Alaçam otobüs bileti alarak yola çıkan bir kişinin Alaçam ilçe merkezine tahmini varış süresi 1 saat 43 dakikadır.
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Alaçam
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Alaçam
Seferli Otobüs Firmaları