Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Akseki (Antalya) Hakkında

Akseki, Antalya iline bağlı Batı Torosların güneyinde kurulmuş bir ilçedir. Akseki otobüs bileti satın alarak ilçeyi ziyaret edebilirsiniz. Akseki ilçesinin doğusunda Gündoğmuş ve Bozkır, batısında Manavgat ve İbradı, kuzeyinde Beyşehir, Seydişehir, güneyinde ise Manavgat ve Gündoğmuş ilçeleri yer almaktadır. Karasal iklime sahip olan Akseki, yaz ve kış aylarında sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikler ile birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Akseki’nin Tarihçesi

Akseki ilçesinin tarihi, Roma İmparatorluğu Dönemi’ne kadar uzanmaktadır. Marla olarak bilinen Akseki, 1872 yılına kadar Alanya’ya bağlı bulunmakta idi. Romalılardan sonra ilçede Selçuklular ve Osmanlılar hakimiyet kurmuştur. Malazgirt Savaşı’nın ardından ilçede Türklerin varlığı artmıştır. Bu dönemden sonra ilçede Afşar boyuna ait Türkmenler yaşamaya başlamıştır.

Akseki’de Gezilecek Yerler

Akseki otobüs bileti satın alarak ilçeyi ziyaret edebilir ve unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Tatiliniz sırasında Akseki gezilecek yerler listenizde yer alması gereken bazı önemli noktalar şu şekilde sıralanabilir,

Akseki Etnografya Müzesi: Müze, Türkiye’nin ilk ve tek folklor müzesi olma önemine sahiptir. 2016 yılında ziyarete acılan müzede; eski radyolar, ahşap oyma tavan ve kapılar, mutfak aletleri, müzik aletleri, silahlar, tarım aletleri ve el dokuması birçok ürün sergilenmektedir. Yaklaşık olarak beş bin adet tarihi objeye ev sahipliği yapan müze, ilçe ziyaretlerinde mutlaka gezilmelidir.

Düdencik Mağarası: Cevizli Köyü’ne yakın bir konumda olan bu mağara, Türkiye’nin en derin mağarası olma özelliğine sahiptir.

Kartallı Mağara: Bu mağara, ilçeye bağlı olan Kuyucak Beldesi’nde yer almaktadır. Roma ve Bizans Döneminden kaldığı düşünülen mağaranın girişinde, Roma dönemine ait yazılar yer almaktadır. 91 metre uzunluğundaki mağara, 5 ile 9 metre arasında değişen bir genişliğe ve 3 ila 8 metre arasında değişen bir yüksekliğe sahiptir.

Dipsiz Göl: Sülek Yaylası’nın içerisinde yer alan göl, 72 metre derinliğe sahiptir. Özellikle bahar aylarında göl etrafında yer alan çiçekler ve göl üzerindeki nilüferler ile muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olan bu alan, doğa ile baş başa bir gün geçirmek için tercih edilebilir.

Göktepe Yaylası: İlçe merkezine 32 km mesafede olan yaylaya, toprak bir yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Yayla sahip olduğu florası ile özellikle doğa tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Akseki’de Ne Yenir?

Akseki ilçesinde iştah açan, bol oksijenli doğal güzellikler gezildikten sonra mutlaka Akseki’nin meşhur yemekleri de tadılmalıdır.

Demir Tatlısı: Yoğurt, un ve yumurta gibi malzemeler ile hazırlanan bu tatlı, kızartılıp üzerine şerbet eklenerek servis edilmektedir. Demir kalıpların ısıtılması ile hamurlara şekil verilerek yapılan bu tatlı, ismine de yapım şeklinden almaktadır.

Filizli Pilavı: Piyazlık doğranan soğanlar ve soya filizi ile hazırlanan bu pilavın farklı lezzeti, ilçe ziyaretlerinde mutlaka denenmelidir.

Ekşi Tarhana: Soğuk suda bekletilen ekşi tarhanadan yapılan bu çorba, üzerine kızarmış ekmek parçaları eklenerek servis edilmektedir.

Akseki’ye Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Akseki otobüs bileti satın alarak ilçeye kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Akseki ilçesi, Antalya’ya yaklaşık olarak 155 km’lik bir mesafede yer almaktadır. Antalya otogarından ilçeye her saat otobüs bulunmaktadır. Aynı zamanda, tercih edilen otobüs firmalarının özel ücretsiz servisleri ile de ilçeye ulaşım sağlanabilir. Hava yolu ile Akseki ilçesine ulaşmak için Antalya Havalimanı’nda yer alan özel servisler ya da belirli saatler olan halk otobüsleri tercih edilebilir. Ayrıca, özel araç kiralama şirketlerinden de araç kiralanarak, ilçeye ulaşım sağlanabilir.