Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Silifke Hakkında

Silifke, Mersin ilimize bağlı bir ilçedir. Silifke ilçesine seyahat etmek için Silifke otobüs bileti satın alarak, rahatlıkla ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Silifke ilçesine farklı illerden kara yolu, hava yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Mersin’i ziyaret etmeyi planlayanlar varsa Silifke’ye uğramadan ayrılmasınlar. Gezilip görülmesi gereken pek çok harika yerlere sahip olan bu ilçemiz yerli ziyaretçiler başta olmak üzere yabancı ziyaretçilerimize de ev sahipliği yapan eşsiz doğasıyla herkesin uğrak noktasıdır. Yıl boyunca, özellikle de bahar ve yaz sezonlarında uygun konaklama ve cazip fırsatlarla bu sezon da ziyaretçilerini bekliyor.

Konum: Silifke ilçesi, Akdeniz Bölgesinde yer almaktadır. İlçemiz Mersin il merkezine 85 km uzaklıktadır. Batısında Erdemli, doğusunda Gülnar, batısında ise Mut ilçeleri ile çevrilidir.

Nüfusu: Silifke, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre toplam nüfus ( 2021) 127.849olarak belirlenmiştir. 

Yeryüzü Şekilleri: Silifke ilçesi, büyük bir kısmı oldukça yüksek ve engebeli bir arazi üzerine kuruludur. İlçede çok sayıda ova, yayla, akarsu ve göl bulunmaktadır. Dağlık ve engebeli arazilerin yanı sıra tarım yapmaya elverişlidir. Göksü Irmağı, Silifke ilçesini ortadan ikiye ayırmaktadır. Irmağın denize ulaştığı yerlerde deltalar ve lagünler oluşmuştur. En sulak alanlardan biri olduğu için de çok sayıda kuş türüne rastlanmaktadır. İlçenin yüzölçümü 2.590 kilometrekare, rakımı ise 30 metredir. 

İklimi: Anamur ilçesinde, Akdeniz iklimi hâkimdir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Sahilden iç kısımlara doğru ilerledikçe iklim değişmeye başlar. Yazlar serin, kışlar soğuk ve kar yağışlı geçmektedir.

Ekonomi: Ekonomisi tarım, hayvancılık ve turizm ’e dayanmaktadır. Silifke Ovası alüvyonlu bir ova olduğu için toprak oldukça verimlidir. Seracılığın yaygın olması nedeniyle domates, salatalık, çilek, kabak, yeşil fasulye ve çeltik yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bunların yanı sıra mandalina, nar, şeftali, erik, zeytin ve üzüm de yetişmektedir. Hayvancılık sektöründe, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Tatlı ve tuzlu sularında balık çiftlikleri kurulmuştur. Çok sayıda levrek ve çipura yetiştirilmektedir. Turizm sektöründe ise mağaraları ve kanyonları ile ünlüdür.

Silifke’nin Tarihçesi

Mersin ilinin, Anamur ilçesinin tarihi Cilalı Taş Devrine kadar uzanmaktadır. Sırasıyla Hitit, Frig, Asur, Pers, Makedonyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Karamanoğulları ve ardından Osmanlı İmparatorluğu egemenliğine girmiştir. Tarih öncesi devirlerden beri yerleşim alanı olan kentte pek çok arkeolojik kalıntı bulunmuştur. Roma ve Bizans egemenliğine girmiş ardından Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı hâkimiyetine girmiştir. Osmanlı döneminde bu bölgenin Türkleşmesi ve İslamlaşması için Türkmenler yerleştirilmiştir. Kırsal kesimlerde ve merkez de yaşayan göçebe Yörük Türkler ise bugün hala burada yaşamlarını sürdürmektedir. Osmanlının giderek zayıflaması ve I. Dünya savaşına girmesiyle İtilaf Devletleri işgali altında kalan kent Milli Mücadele ile tekrar Türk hâkimiyetine girmiştir. Bu bölgeye mübadeleler gerçekleştirilmiştir. Bizans döneminde Selefkos olarak isimlendirilmiş bu ilçe Silifke ismini almıştır. 1933 tarihinde ise Mersin iline bağlı ilçe olmuştur.

Silifke’de Gezilecek Yerler

Ülkemizin Mersin ilinde yer alan Silifke ilçesine, birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Bu ilçemize en kolay ulaşım için Silifke otobüs bileti alabilir ve buradaki muazzam yerleri ziyaret edebilirsiniz. Silifke gezilecek yerler başlıca şu şekilde sıralanabilir;

Silifke Kalesi: Roma dönemine ait kale onarımlardan sonra Orta Çağ kalesi görünümünde sahiptir. Bir tepe üzerine inşa edilen kalede pek çok su sarnıcı ve depo kalıntıları bulunmaktadır. Tarihi ile ziyaretçilerini etkileyen bu eşsiz kale mutlaka ziyaret edilmeye değer yerlerdendir.

Yapraklı Koyu: Turkuaz renkli berrak suyu ve sıcacık kumsalı ile hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin güzel vakit geçirebileceği bir yer. Hafta sonları oldukça kalabalık olan bu koy pek çok ziyaretçi ağırlamaktadır.

Cennet Cehennem Mağarası: Silifke ilçe merkezine yaklaşık 25 km mesafede yer almaktadır. Yer altı sularının yıllar boyu kireç tabakasının erimesi ile oluşmuştur. Oldukça etkileyici bir mağara olması sebebiyle görenleri etkisi altına alıyor.

Boğsak Adası: Kilikya, Roma ve Bizans mirası bu ada berrak denizi ve kumsalı ile dikkat çekmektedir. Doğal bir liman özelliği taşıyan bu adada Caretta Carettalar da bulunmaktadır. Sığ denizi ve ince taneli kumsalı ile çocuklu ailelerin daha çok tercih ettiği bir yerdir. Bunların yanı sıra tarihi evler ve mezarlar da bulunmaktadır. 

Tisan Yarımadası: Gizli cennet olarak da adlandırılan yarım adanın etrafı yeşillik ve turkuaz denizi ile dikkat çekmektedir. Milattan önce 7.yy’da Yunan Kolonisine ev sahipliği yapmış ve birçok antik kent kalıntılarına rastlamak da mümkündür.

Silifke’de Ne Yenir?

Ülkemizde yer alan tüm ilçelerin kendine özgü birçok lezzeti bulunmaktadır. Yöreye has yemek kültürüyle ziyaretçilerini bekleyen Silifke ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman tatmanız gereken Silifke’nin meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Yüksük Çorbası: Nohut, kıyma ve el açması hamur ile hazırlanan çorba sıcak servis edilen yöresel bir çorbadır.

Tantuni: Biftek, soğan, maydanoz ve baharatlarla lezzetlendirilen tantuni lavaşa sarılarak servis edilmektedir.

Batırık: Bir çeşit sulu salatadır. Yapımı kısır gibidir ancak kısırdan farklı olarak içerisine tahin ilave edilmektedir.

Mekik Tatlısı: El yapımı yufka nişasta ile açılıp pile şekli yapılır, ortada toplanır ardından içerisine irmik ve cevizli iç harç eklenir. Mekik şeklinde yapılır ve fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine şerbet dökülerek soğuk servis edilmektedir.

Silifke Yoğurdu: Koyu kıvamlı kendine has lezzeti ile öne çıkan Silifke yoğurdu sevilerek tüketilmektedir. Toroslar yaylasında beslenen keçilerden elde edilen yoğurt oldukça sağlıklı ve enerji vericidir. 

Silifke Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    15 saat
  • İzmir
    14 saat
  • Ankara
    8 saat
  • Adana
    3 saat
  • Bursa
    13 saat
  • Antalya
    8 saat
  • Trabzon
    20 saat
SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır