Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

 En Ucuz Pınarbaşı (Kastamonu) Kalkışlı Otobüs Biletleri

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Pınarbaşı (Kastamonu) Hakkında

Pınarbaşı, Kastamonu ilimize bağlı bir ilçedir. Pınarbaşı ilçesine seyahat etmek için Pınarbaşı otobüs bileti satın alarak ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Pınarbaşı ilçesine çeşitli illerden havayolu ve karayolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Zengin tarihi ve köklü kültüründen dolayı birçok gezilecek yer ve tadılacak yemekleri olan bu ilçemiz, tatil için buraya gelen tüm sakinlerine uygun tesisler sağlayarak en çok ziyaret edilen rotalar arasında yer alıyor. Sizlerde cazip avantajlardan faydalanmak istiyorsanız tatil rotanıza dâhil edebilirsiniz.

Konum: Pınarbaşı ilçesi doğusunda Azdavay ilçesi, batısında Bartın ili, kuzeyinde Cide ilçesi ile komşudur. Pınarbaşı merkez Kastamonu ilinde yer almakta olup Pınarbaşı merkez Pınarbaşı ilçesine bağlıdır. Pınarbaşı merkez bağlı olduğu ilçe merkezine 11 km uzaklıktayken Kastamonu şehir merkezine 61 kilometredir.

Nüfusu: Pınarbaşı ilçesinin, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre ( 2020) 5.756 olarak belirlenmiştir.

Yeryüzü Şekilleri: Pınarbaşı ilçesinin yer aldığı bölge dağlık ve engebeli bir araziye sahiptir. Dağlar arasında kalan yerler vadi ve küçük platoların olduğu bir yerdir. Yüzölçümü 571 kilometrekare rakımı ise 650 metredir. Kurt girmez Dağı( 1338 m) ve Büyük Dağı( 1136 m)  bu bölgenin en yüksek dağlarındandır.

İklimi: Pınarbaşı ilçesi Karadeniz iklimi ile karasal iklimin hâkim olduğu bir bölgedir bu sebeple kışlar uzun ve son derece soğuk geçer yaz mevsimi ise kısa ve sıcaktır. İlçenin yaklaşık % 63’ü ormanlarla kaplıdır. Dağların yüksek kesimlerinde iğne yapraklı ağaçlar alçak kesimlerinde ise makiler görülür.

Pınarbaşı’nın Tarihçesi

Kastamonu ilinde yer alan Pınarbaşı ilçesi tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bölgeyi sırasıyla Kimmerler, Lidyalılar, İranlılar, Helenler, Pontus Rum İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu egemenlik altına almışlardır. 1460 yılı itibariyle Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katılmıştır. Bu ilçe Pınarbaşı adını almadan Erkemle olarak bilindiği ve bu yerleşim alanının Romalılar döneminde oldukça kalabalık olduğu kayıtlara geçirilmiştir. Tarihte burası Romalılar ve Bizanslılar için önemli bir yerleşim ve ticaret alanı haline gelmiştir. Tarihi kalıntılarıyla zengin Sümenler köyü civarında mağaralar ve hamamlar bulunmaktadır.

Pınarbaşı İlçesinde Gezilecek Yerler

Ülkemizin Karadeniz Bölgesinde yer alan Pınarbaşı ilçesine, karadan ve havadan ulaşım seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.  Bu ilçemize yapılan en kolay ulaşım Pınarbaşı otobüs bileti satın almaktır ve sonrasında bu muhteşem bölgenin keşfedilmemiş yerlerini ziyaret edebilirsiniz. Pınarbaşı gezilecek yerler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Valla Kanyonu: Pınarbaşı ilçesi, Muratbaşı köyü sınırlarında yer almaktadır. Kanyonun ilçeye olan uzaklığı ise 26 km’dir. Maceraperest ve doğaseverlerin keyifli zaman geçirebileceği harika bir kanyondur.

Ilgarini Mağarası:  Pınarbaşı ilçesine uzaklığı 36 km’dir. Sorkun yaylasından geçip dik yamaçları aşarak patika yoldan mağaraya 2 saatte ulaşmam mümkündür. Mağaralardan daha önceden buralarda insanların yaşadığına dair izlere rastlanmaktadır. Yolun aşağısında küçük bir düzlük bulunmaktadır. Bu düzlükte kilise kalıntıları ve mezarlar vardır.

Ilıca Şelalesi:  Pınarbaşı ilçesi Ilıca köyü sınırlarında yer anan bu şelale 12 km uzaklıktadır. Ilıca köyünden yaya olarak bu bölgeye gidilirse yaklaşık yarım saat ya da 45 dakikadır. Etrafı ağaçlar, ormanlar ve çeşitli bitkilerle çevrilidir. Şelalenin üst kısmında kayaların aşınması sonucu oluşan oyuklar da şelaleyi daha da özel hale getiriyor.

Pınarbaşı’nda Ne Yenir? 

Ülkemizde yer alan ilçelerin tümünde eşsiz pek çok yemek vardır. Bu yemekler dini günlerde, bayramlarda ikram edilir. Pınarbaşı ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman denemeden dönmemeniz gereken Pınarbaşı’nın meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Kara Çorba: Kara Çorba Pınarbaşı’nın en lezzetli ve besleyici çorbalarından biridir. Halk arasında çok sevilen bu çorba içenlere direnç ve güç verdiğinden neredeyse her öğün tükettikleri tatlı ekşili bir çorbadır. Kızamık ekşisi, tavuk eti, tavuk suyu, un ve baharatlarla tatlandırılan bu çorba misafirlere sıcak servis edilir.

Mıklama: kıyma, kuru soğan, yumurta, salça ve tereyağıyla hazırlanan yöresel bir yemektir.

Paça Çorbası: Paça çorbası hemen hemen her hile yapılmaktadır ancak Kastamonu’nun yöresel çorbalarından Paça çorbası Kastamonu sarımsağının eklenmesiyle ayrı bir tat verir. Patates, su, sarımsak, nişasta, yoğurt, yumurta ve baharatlarda hazırlanan bir çorbadır.

Pınarbaşı’na Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kastamonu ilimizin şelale ve kanyon cenneti Pınarbaşı ilçesine hava yolu ya da kara yolu ile ulaşım hizmetleri sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile ziyaret edebileceğiniz bu ilçeye Pınarbaşı otobüs bileti satın alarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. İlçeye her yönden ulaşım imanı sağlanmaktadır. Ankara, İstanbul, Bolu gibi büyükşehirlerden Kastamonu ilinin Pınarbaşı ilçesine gidilecekse araç değiştirmeden direk olarak ulaşabilirsiniz. Otobüs ile seyahat edilecek ise terminale ulaştıktan sonra şehir içi otobüsler de tercih edilebilir. Hava yolu ile seyahat edilmeye karara verilmişse birkaç ay öncesinde uçak bileti alarak çok daha uygun avantajlı seçeneklerle bilet satın alabilirsiniz. Pınarbaşı Kastamonu’ya 97 km, Karabük’e ise 75 km uzaklıktadır. 

Pınarbaşı (Kastamonu) Hava Durumu

Sefer Süreleri

Pınarbaşı (Kastamonu) Seferli Otobüs Firmaları

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır