Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Lüleburgaz Hakkında

Lüleburgaz, Kırklareli ilimize bağlı bir ilçedir. Lüleburgaz ilçesine ulaşmak için Lüleburgaz otobüs bileti alarak ilçeye güvenli ulaşım sağlanabilmektedir. Lüleburgaz ilçesine çeşitli illerden hava yolu, kara yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Zengin tarihi ve arkeolojik eserleriyle bu ilçemiz, yerli ve yabancı misafirlerin seyahat yerleri arasındadır. Konaklama, yeme-içme gibi çeşitli avantajlar sağlayarak günün her saatinde aktiftir. Bu cazip fırsatlar için bu ilçeyi keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Konum: Lüleburgaz, Marmara Bölgesinde Kırklareli ilinin güneyinde yer almakta olup batıda Babaeski ve kuzeyinde Pınarhisar ilçeleri bulunmaktadır. Kırklareli ve Lüleburgaz arası mesafe 46 km’dir.

Nüfusu: Lüleburgaz ilçesinin, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre ( 2020) 152.192 olarak belirlenmiştir.

Yeryüzü Şekilleri: Lüleburgaz ilçesi, Marmara Bölgesinde Kırklareli ilinin güneyinde yer almakta olup 1018 kilometrekarelik bir alana kurulmuştur. Rakımı ise 30 metredir.

İklimi: Lüleburgaz ilçesi yazları sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlıdır. Kışın Balkanlardan gelen soğuk havadan etkilenmektedir.

Ekonomi: Bölge sanayi ve ticarette gelişmiş bunların yanı sıra tarım, ormancılık ve hayvancılık da yapılmaktadır. Yetiştirilen ürünler gerek yurt için de gerekse yurt içinde pazarlanmaktadır. Özellikle elma, armut, kiraz, şeftali, çavdar ve ayçiçeği üretiminde zengindir.

Lüleburgaz’ın Tarihçesi

Kırklareli ilinde yer alan Lüleburgaz tarih boyunca medeniyetlerin beşiği olmuştur ve birçok eski yerleşim yerleri de bulunmaktadır. Tarihte Trak, Roma, Bizans, Büyük İskender egemenliğinde kalmıştır. Lüleburgaz, Osmanlının Kuruluş döneminde Osmanlı Devletine geçmiştir. Dönem itibariyle çeşitli medreseler, okullar, saat kuleleri, çeşmeler, su kemerleri, telgrafhaneler, hanlar, hamamlar ve kervansaraylar yapılmıştır. Osmanlı devletinin yıkılış sürecine girmesiyle burada Fransız ve Yunan işgalleri başlamıştır. Vatanı kurtarmak için çeşitli cemiyetler kurulmuş olup bu cemiyetlerden biri de bölgede kurulan Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olmuştur. Osmanlı döneminde Burgaz, Cumhuriyet döneminde ise Lüleburgaz ismini almıştır. 1923 tarihinde ilçe olmuştur.

Lüleburgaz İlçesinde Gezilecek Yerler

Ülkemizin Marmara Bölgesinde yer alan Lüleburgaz ilçesine, hava yolu, kara yolu ve demiryolu kolayca ulaşım sağlanabilmektedir.  Bu ilçemize yapılan en kolay ulaşım Lüleburgaz otobüs bileti satın almaktır ve sonrasında bu muhteşem ilçeyi ziyaret edebilirsiniz. Lüleburgaz gezilecek yerler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü: Lüleburgaz deresi üzerine inşa edilen bu köprü Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır.

Zafer Çeşmesi: Çeşme bölgenin Bulgar işgalinden kurtulması anısına dikilmiştir. Yunan işgalleri nedeniyle tahrip olmuş ancak sonradan onarılmıştır.

Sokullu Mehmet Paşa Hamamı: Mimar Sinan tarafından inşa edilen bu yapı bölgenin en güzel yapılarından biridir. Klasik bir hamam olmasına rağmen üstü kubbeli yapısı dikkat çekmektedir

Lüleburgaz’da Ne Yenir? 

Ülkemizde yer alan tüm ilçelerin kendine özgü birçok geleneksel yemeği bulunmaktadır. Bu yemekler özel günlerde, kutlamalarda ve festivallerde hazırlanmaktadır. Lüleburgaz ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman mutlaka tatmanız gereken Lüleburgaz’ın meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Yoğurtlu Labada: Yabani pazı olarak bilinen Labada Trakya da çok tüketilen bir bitkidir. Labadanın yaprakları doğranır, kavrulur ve yoğurt eşliğinde servis edilmektedir.

Labada Sarması: Yabani pazının yaprakları haşlanır, isteğe bağlı kıyma eklenerek pirinçli, bulgurlu, soğanlı, sarımsaklı, domatesli ve baharatlı bir iç harç ile hazırlanmaktadır. 

Borani: Ispanak ve bulgur bir tencerede pişirilir, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı dökülerek lezzetlendirilmektedir.

Yahni: Sebze, et, ya da deniz ürünlerinin, et ya da kemik suyu ile hazırlanan bu yemeğe baharatlı bir de sos eklenerek servis edilmektedir.

Lüleburgaz’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kırklareli ilimizin incisi Lüleburgaz ilçesine hava yolu, kara yolu ya da demiryolu ile ulaşım hizmetleri sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile ziyaret edebileceğiniz bu ilçeye Lüleburgaz otobüs bileti satın alarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. İlçeye her yönden ulaşım imkânı sağlanmaktadır. Yakınlık sebebiyle Edirne, İstanbul, Bolu, Bursa ve Çanakkale şehirlerinden birçok ziyaretçi ilçeyi ziyaret etmektedir. Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine gidilecekse araç değiştirmeden direk olarak ulaşabilirsiniz. Otobüs ile seyahat edilecek ise terminale ulaştıktan sonra şehir içi otobüsler de tercih edilebilir. Kırklareli’ne 46 km uzaklıktadır. Tekirdağ iline 40 İstanbul iline ise 160 km uzaklıktadır. Hava yolu ile de seyahat edilebilir. Havalimanı, Lüleburgaz ilçesine 35 km’dir. Demiryolu hizmeti de mevcuttur. Lüleburgaz Tren İstasyonu ilçede bulunan bir tren istasyonudur, şehir merkezine yaklaşık 6 km uzaklıkta yer almaktadır. Gara ulaşım sağlandıktan sonra şehir içi otobüsler ya da ticari taksilerle ulaşım sağlanabilmektedir.

Lüleburgaz Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    2 saat
  • İzmir
    10 saat
  • Ankara
    9 saat
  • Adana
    16 saat
  • Bursa
    6 saat
  • Antalya
    15 saat
  • Trabzon
    19 saat
SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır