Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Kapaklı Hakkında

Kapaklı, Tekirdağ'ın küçük yüzölçümlü ve idari anlamda yeni yapılanan ilçelerinden biridir. İlçeye il dışından gelenlerin yaz aylarında artışta olduğu Kapaklı otobüs biletlerinin satışlarından dahi anlaşılabiliyor. 

1900'lü yılların sonlarına kadar ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan Kapaklı Çerkezköy organize sanayi fabrikalarının açılması ile birlikte sanayi alanında gelişmeye başlamış ve bu konuda sağlanan istihdam sayesinde gelişmiş ve maalesef tarım ve hayvancılık önemini kaybetmiştir. 

Tekirdağ’ın iç kesimlerinde olduğu gibi Kapaklı ‘da da karasal iklim belirgin bir şekilde yaşanıyor. Yazları çok sıcak olmasa da kurak, kışlar ise yazlardan uzun ve genellikle eksi dereceleri düştüğünden karlıdır. 

Kapaklı'nın Tarihçesi

Sultan II. Abdülhamid Han tarafından Osmanlı Devleti döneminde göçmenlerin yerleştirilmesi için kurulan ve o zamanlar Kapaklıpınar köyü olarak bilinen ilçenin adı, meydanda bulunan bir su kuyusundan alınmıştır.

Zamanlarda duanın sunduğu imkanlar dahilinde sağlanan yerleşim yerleri zamanla iyileştirilmiş ve 1904'te padişahın istediği üzerine üst katın mektep, alt katı ise mescit olarak kullanılan köy camisi yapılmıştır. 

Zamanında köy muhtarının ihtiyaçları karşılaması için ayırdığı toprakların gelirleri ile ve köylünün yardımıyla imece usulü bir ilköğretim okulu yaptırılmış 1937 yılında Kapaklı'da faaliyete başlayan ilk ilköğretim okulu niteliği kazanmıştır.

1970'te Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yapımının alınmış ve 3 yıl sonra faaliyete geçmiştir. 1986 yılında belde olmaya hak kazanan kapaklı Birgül 2012 yılında ise birkaç beldenin birleştirilmesiyle ilçe niteliği kazanmıştır.

Kapaklı'da Gezilecek Yerler

Yeni oluşumlu yapısından kaynaklı Kapaklı gezilecek yerler doğal yaşam alanları ve inançsal merkezler olarak sınıflandırılabiliyor. Bu topraklarda birçok manevi değer barındırıldığından Kapaklı otobüs biletleri belli ve ilgili bir kesim tarafından satın alınıyor.

Nasuh Baba Türbesi: 1700'lü yıllarda yaşadığı tahmin edilen zat hakkında rivayet ötesinde bilgi bulunamamıştır. Mesut Baba'nın ölmeden önce öleceği zamanı bildiği ve eşine kendi evinin bahçesine gömülmek istediğini ilettiği söyleniyor. Yöre halkı özellikle çocuk sahibi olmak, çocuklarla ilgili şifa bulmak için türbeyi ziyaret ediyor.

Kazak Gölü: Bir derenin önüne sert çekilerek tarım ve hayvancılıkta kullanılmak üzere oluşturulan gölet, çevresinde yapılan çalışmalar ve düzenlemelerden sonra halkın uğrak noktası olmaya başlamıştır. Üzerine düşünülen projeler ve tasarılar sonucunda gölet çevresine yapılan piknik alanı, yürüyüş yolu, kır gazinosu, spor sahaları, çocuk oyun alanları, büfeler ve alışveriş yapılabilecek merkezler içeren bir mesire alanı oluşturulmuştur.

Kapaklı'da Ne Yenir?

Sayısız lezzetli ve uğraştırıcı tarifi olmasına rağmen kapaklı meşhur yemeklerinin en çok tatlı tarifleri ilgi görüyor.

Dilber Dudağı: Yoğurtlu bir baklava hamuru hazırlandıktan sonra hamur 24 parça bölünerek 5 saat boyunca dinlendirilir. Bezeler aralarına nişasta sürülerek 12'şer tane olmak üzere iki parçada üst üste konur. Yarım santim kalınlığına gelen hamur bir bardak veya kurabiye kalıbıyla yuvarlak şekillerde kesilir ve ortasına ceviz içi yerleştirilerek poğaça gibi kapanır. Kızarıncaya kadar pişirilen sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülerek servis edilir.

Gaziler Helvası: Bademler ve un tereyağında iyice karıştırılarak kavrulur. Üzerine şekerli süt azar azar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir ve helva suyunu çekip piştiğini gösterinceye kadar karıştırılır. Ocaktan alınan ve ağzı kapatılan tatlı yaklaşık 40 dakika dinlendirildikten sonra servis tabaklarına şekil verilerek paylaştırılır ve kuruyemişle süslenir.

Kapaklı'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Tekirdağ il merkezine uzaklığı 78 kilometre olan Kapaklı’da şehir dışı ulaşımının en tercih edilen şekli Kapaklı otobüs bileti alınarak ilçeye gelinmesidir. 

Hava yolu ulaşımında daha çok Çorlu havalimanı tercih edilirken erekli durumlarda bir saat 15 dakika uzaklıktaki İstanbul Havalimanı da kullanılabiliyor. 

Şehir içi ulaşımının sorunsuz bir şekilde sağlanabileceği halk otobüsleri ve minibüslerin ağları ilçenin neredeyse Kapaklı’nın her yerine sorunsuz bir şekilde varmanızı sağlayacaktır.

Kapaklı Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    2 saat
  • İzmir
    10 saat
  • Ankara
    10 saat
  • Bursa
    6 saat
  • Antalya
    16 saat
  • Trabzon
    18 saat
SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır