Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

 En Ucuz Kalkandere Kalkışlı Otobüs Biletleri

 En Ucuz Kalkandere Varışlı Otobüs Biletleri

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Kalkandere Hakkında

Kalkandere Rize’ye bağlı ilçelerimiz arasında yer alıyor. Bu ilçeye ulaşımın en kolay yollarından birisi Kalkandere otobüs bileti alarak otobüs yoluyla gitmektir. Yerel halkın geçimini çoğunlukla çay tarımıyla sağladığı bölgede yaşam için gerekli tüm hastane, market, okul gibi imkanlar eksiksiz biçimde bulunmaktadır. Çayın hasat edildiği mevsimde ilçe merkezine çok kişi geldiğinden bu dönemlerde Kalkandere sosyal açıdan hareketli bir şehir olur.

Kalkandere Karadeniz’e 13 kilometre mesafede bulunur. Yüzölçümü 95 kilometre kare olup rakımı 150 metredir. Kalkandere ilçesini çevreleyen ilçeler İkizdere, İyidere, Rize merkez ve Trabzon iline bağlı olan Of ilçesidir. Kalkandere’nin neredeyse tamamı ormanlarla kaplı ve yepyeşildir. 

Kalkandere’nin Tarihçesi

1461 yılında Osmanlı topraklarına katılan Kalkandere bu tarihten önce çeşitli uygarlıkların kullandığı bir yerleşim yeridir. Osmanlı’dan önce Kalkandere’de hüküm süren uygarlıklar Persler, Selçuklular, Kimmerler olarak özetlenebilir. Selçukluların 11. Yüzyılda yaşanan büyük göçler sonucu Kalkandere’ye geldiği tahmin ediliyor. Bu uygarlıklardan sonra bölgede Trabzon İmparatorluğu hüküm sürmüştür. Fatih Sultan Mehmet’in 1461 yılında Trabzon İmparatorluğu adı verilen devleti yıkmasıyla birlikte bölgenin hakimiyeti Osmanlı’ya geçmiştir. Bölge, I. Dünya Savaşı esnasında kısa süreliğine Rus yönetimine geçmiştir. Cumhuriyetin kuruluşundan beri Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olan Kalkandere 1957 tarihinde ilçe olmuştur. 

Kalkandere’de Gezilecek Yerler

Karadeniz turlarında mutlaka uğranan Kalkandere’de gezilebilecek çok sayıda mevki bulunur. Bu mevkilerin çoğuna Kalkandere otobüs bileti alarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kalkandere’de gezilecek yerler şu şekilde özetlenebilir:

Çağlayan Şelalesi: Bölgenin en çok dikkat çeken doğal güzelliklerinden birisi olan bu şelale bölgeye her sene çok sayıda turist çekmektedir. Şelalenin çevresinde çay ocağı gibi çok sayıda yeme-içme mekanı bulunur. Gezginler bu mekanlarda ihtiyaçlarını giderebilir ve eşsiz doğa manzarasını izleyebilir. 

Zıvane Köprüsü Cami: Tamamı ahşaptan olan bu caminin arkasında ilginç bir tarih yatıyor. Zamanında Trabzon’a bağlı Of ilçesinden sökülerek Kalkandere’ye taşınan bu cami, bölgenin tarihi yapısını günümüze taşıyor. Caminin ahşap detayları sanata ilgi duyanların dikkatini çekiyor.

Kalkandere Piknik Alanı: Kalkandere ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta kurulmuş bu piknik alanının içinden dere geçiyor. Piknik alanındaki işletmede dereden yakalanan taze alabalıklar müşterilere servis ediliyor.  

Kalkandere’de Ne Yenir?

Adını balı ile duyuran Kalkandere’de yenebilecek çok sayıda otantik Karadeniz yemeği bulunuyor. Kalkandere’nin meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir: 

Bal: Kalkandere’de tüketilebilecek ürünler listesinin başında olması gereken bal, bölgenin ünlü gıda maddesidir. Tamamı ormanlarla kaplı Kalkandere’nin balı son derece kalitelidir. Sağlığa faydalarıyla öne çıkan bal tatlılarda sıklıkla kullanılır. 

Pepeçura: Karadeniz’in en sevilen tatlılarından birisi olan Pepeçura Kalkandelenlilerin de vazgeçemediği lezzetler arasındadır. Sıcak günlerde kişiyi ferahlatan Pepeçura, ezilen üzümlerden yapılır. 

Hamsikoli: Ayıklanan hamsiler ve doğranan yeşilliklerin mısır unuyla karıştırılıp fırınlanmasıyla yapılan Hamsikoli bölgede sıklıkla yenen yemekler arasındadır. Sıcak tercih edilse de Hamsikoli soğuk da yenilebilir. 

Vurma Lahana: Fasulye ve lahana haşlanarak mısır unuyla birleştirilir ve ezilir. Muhallebi kıvamına gelen Vurma Lahana yemeğine istenilen baharat eklenir. Kış günlerinin vazgeçilmez yemeklerindendir. 

Mıhlama: Kavrulan mısır ununa sıcak suyun eklenmesiyle yapılan Mıhlama bölgede en sık tüketilen yemeklerdendir. Mısır unu sıcak suyla iyice birleştikten sonra Mıhlama’ya tereyağı ve peynir eklenerek zenginleştirilir. 

Kalkandere’ye Nasıl Gidilir? 

Kalkandere’nin Rize il merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 17 kilometredir. Bölgeye Kalkandere otobüs bileti alarak kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kalkandere’ye ulaşmanın diğer yolları öncelikle Rize’ye gitmeyi içerir. Rize’ye uçak, özel araç, otobüs gibi taşıtlarla giderek sonrasında Rize’den Kalkandere’ye giden araçlara binebilirsiniz. 

Kalkandere Hava Durumu

Sefer Süreleri

Kalkandere Seferli Otobüs Firmaları

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır