Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

İmranlı Hakkında

İmranlı ilçesi, iç Anadolu Bölgesi'nin doğusunda bulunan ve Sivas iline bağlı olan bir ilçedir. İmranlı ilçesine gezmek ve görmek isteyenlerin İmranlı otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlamaları mümkündür. İmranlı ilçesi denizden 1650 m yükseklikte bulunur. İlçenin bulunduğu konum itibariyle batısında Zara ilçesi, doğusunda Erzincan iline bağlı olan Refahiye ilçesi, güneyinde Divriği ilçesi, kuzeyinde Akıncılar ve Suşehri ilçesi bulunur. İmranlı ilçesine bağlı toplam 39 mezra ve 100 adet köy vardır. İlçede karasal iklimin etkileri hissedilir. AK Parti himayesinde olan ilçenin belediye başkanı Özkan Demir, kaymakamı Abdulkadir Zengin’dir. 2022 itibariyle İmranlı ilçesinin nüfusu 7352 olarak belirlenmiştir.

İmranlı’nın Tarihçesi

Geçmişte farklı medeniyetlerin yerleşkesi olarak kullanılan İmranlı, tarihte önemli yer tutan ilçelerden biridir. Zira bu bölgede güçlü ve mühim imparatorlukların yaşadığı bilinir. Bölgeye ilk kez gelenlerin Hititler olduğu tahmin edilir. Tarihi kaynaklarda da geçmişte İmranlı ilçesinin bulunduğu bölgenin Hititler'in yaşadığı dönemlere tarihlenmesi, bu görüşleri doğrular niteliktedir. Hititlerin ardından bölgeye Perslerin, Roma İmparatorluğunun ve Bizans İmparatorluğunun egemen olduğu anlaşılmıştır. Bir dönem Müslüman Arapların eline geçen bölge Malazgirt Savaşı'nın ardından Türklerin eline geçmiştir. Bölgede Danişmentliler'in, Selçukluların, Moğolların ve Eretna Beyliğinin hüküm sürdüğü tespit edilmiştir. Son aşamada Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir bölge haline gelen İmranlı, ilçe statüsüne de kavuşmuştur.

İmranlı’da Gezilecek Yerler

İmranlı ilçesinde gezmek isteyenler İmranlı otobüs bileti alarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler.

İmranlı ilçesinde gezilecek yerler şöyle sıralanabilir;

Koyunkaya Mesire Alanı: İmranlı ilçe merkezine yaklaşık 12 km uzaklıkta bulunur. Zengin bitki örtüsü ve doğal su kaynaklarıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken bu mesire alanında piknik yapmak, temiz hava almak ve dinlenmek mümkündür. İmranlı ilçe merkezinden Koyunkaya Mesire Alanına ulaşım biraz zor olsa da bu mesire alanının ilçede bulunan en hoş alanlardan biri olduğunu söylemek mümkündür.

İmranlı Barajı: İmranlı ilçe merkezine yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunur. Kızılırmak Nehri'nin üzerinde bulunan barajın 1994 ila 2002 yılları arasında yapıldığı anlaşılmıştır. Balık yetiştiriciliği yapılan bu barajın akarsu yatağından 49 m yüksekte olduğu tespit edilmiştir. 2019 yılında baraj ve baraj gölünün çevirisi koruma altına alınmıştır.

Merkez Camii: İmranlı ilçe merkezine bağlı olan Çarşıbaşı Mahallesinde bulunur. Geçmişte caminin bulunduğu bölgede bir mescit olduğu bilinir. Eski bir cami olduğu bilinen Merkez Camii'nin herhangi bir kitabesi bulunamamıştır. 

İmranlı’da Ne Yenir?

İmranlı’nın meşhur yemekleri şöyle sıralanabilir;

Aşure Çorbası: “Meyveli aşı” olarak da bilinir. Sivas yöresine özgü lezzetlerden biridir. Klasik aşureden biraz farklı olsa da en az aşure kadar lezzetli ve popüler olduğu söylenebilir. Tarçın, hoşaflık üzüm, kara üzüm, kuru kayısı, fasulye, nohut, yarma ve toz şeker kullanarak hazırlar. İmranlı ilçesi başta olmak üzere Sivas'a bağlı tüm ilçelerde sevilerek tüketilir.

İmranlı Usulü Sarımsaklı Bulgur Pilavı: Klasik bulgur pilavından farklı olan İmranlı usulü bulgur pilavı, sarımsak ilavesiyle oldukça lezzetli hale gelir. Pilavlık esmer bulgur ya da pilavlık bulgur, tereyağı, sarımsak, su, tuz ve tercihe bağlı olarak et ya da tavuk bulyon kullanarak hazırlanır.

İmranlı’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?

İmranlı ilçesi bağlı olduğu Sivas il merkezine biraz uzaktır. İmranlı ilçe merkeziyle Sivas il merkezi arasında yaklaşık 113 kilometre mesafe bulunur. Sivas il merkezinden İmranlı ilçe merkezine gitmek üzere şahsi aracıyla yola çıkan bir kişinin tahmini varış süresi 1 saat 20 dakikadır. Sivas il merkezinden İmranlı ilçe merkezine gitmek üzere İmranlı otobüs bileti alarak yola çıkan bir kişinin tahmini varış süresi 1 saat 40 dakikadır.

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır