Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Giresun Hakkında

Giresun, Karadeniz Bölgesi’nin doğu kesiminde yer almaktadır. Satın alacağınız Giresun otobüs bileti ile her ilden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Fındık üretimi ile tanınan Giresun, aynı zamanda da kiraz üretimi ile de ön plandadır. Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Sivas ve Ordu illeri ile komşudur. Giresun’da bulunan yerli kesimin çoğunluğunu Çepniler oluşturmaktadır. İlin en önemli geçim kaynağı fındık üretimidir. Fındık üretiminin yanı sıra; balıkçılık ve tarımda geçim kaynakları arasında yer almaktadır.

Giresun’un Tarihi

İl, Miletos kolonisi olarak kurulmuştur. Miletos, milattan önce 6. yüzyılın ilk yarısında oluşan deniz imparatorluğudur. Yunanca ismi Kerasus’dur. Bu isim yabani kiraz ağaçlarının fazla olmasından dolayı verilmiştir. Dünyaya kiraz yayılımının buradan gerçekleştiği rivayet edilmektedir. 1397 yılında Türkmen beyi Emir Oğlu Süleyman tarafından fethedilerek Türk topraklarına katılmıştır. Türkmen boylarından olan Çepnilerin şehre ilk yerleşenler olduğu ve günümüzde de yerli halkın büyük bir kısmının Çepnilerin oluşturulduğunu bilinmektedir. Giresun 1397 yılından günümüze kadar hiçbir düşman işgaline uğramamıştır.

Giresun’da Gezilecek Yerler

Giresun otobüs bileti temin ederek şehre ulaşım sağladıktan sonra, Giresun gezilecek yerler listenize bakarak keyifli bir tura başlayabilirsiniz. Listenizde mutlaka olması gereken bazı yerleri araştırarak, sizlere sunuyoruz.

Şebinkarahisar Kalesi: Şebinkarahisar ilçesinin kuzey kısmında yer almaktadır. Kalenin ilk kuruluşunun Roma Dönemi öncesine kadar gittiği bilinmektedir. Şehirden basamaklı yol ile ulaşılan kalenin giriş kapıları sivri kemerli olup, iki yanında yarım daire planlı birer kule bulunmaktadır. 1915 Ermeni isyanı sırasında kale zarar görmüş olmasına rağmen, günümüzde ziyaretçi kabul etmeye devam etmektedir.

Meryem Ana Manastırı: Şebinkarahisar ilçesinin 11 km doğusunda yer alan Sarıyer Köyü’nde bulunmaktadır. Bizans Dönemi’ne ait bir yapıdır. Kayaların ortasında bulunan büyük bir oyuk içerisine inşa edilmiştir. Manastır; yatakhane, kilise, yemekhane, çeşme gibi birçok yapıyı içinde barındırmaktadır. 2014 yılından itibaren turizme açılmıştır.

Giresun Müzesi: Eski kaynaklara göre yapının adı Aziz Nikola Kilisesi olarak bilinmektedir. 19. yüzyılın ortalarından kaldığı bilinen yaklaşık 250 yıllık Ortodoks Kilisesidir.  1924 yılına kadar kilise olarak kullanılan yapı, 1948-1967 yılları arasında cezaevi olarak kullanılmıştır. 1982-1988 yılları arasında ise Turizm Bakanlığı tarafınca restore edilecek, 1988 yılında müze olarak hizmete açılmıştır.

Giresun’da Ne Yenir?

Giresun’un meşhur yemekleri denilince ilk akla gelen Karalahana Çorbasıdır. Kentte birçok farklı lezzet sizleri beklemekte. Denenmesi gereken başlıca lezzetleri sizler için hazırladık.

Karalahana Çorbası: Karalahana birçok yemeğin yapım aşamasında tercih edilmektedir. Karalahana, fasulye, soğan ve tereyağı ile hazırlanır ve sıcak bir şekilde servis edilir.

Fasulye Turşusu Kavurması: Kentte sulu yemek olarak tüketilmektedir. Fasulye ve turşunun, karabiber veya pul biber eklenerek harmanlanması ile pişirilmektedir.

Pezik: Pirinç, soğan, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağ ile hazırlanmaktadır. Akşam yemeklerinde sıklıkla tercih edilen pezik, turşu olarak da servis edilmektedir.

Görele Pidesi: Yerli ve yabancı herkesin beğenisi kazanan pide, kavurmalı ve yumurtalı olarak hazırlanıp, üzerine tereyağı ve çeşitli peynirler eklenerek servis edilmektedir. Giresun’da genellikle sabahları yenmektedir.

Mendek Çorbası: Baldıran otu, soğan, et, pirinç, biber ve su ile hazırlanan çorbanın besin değeri oldukça yüksektir. Kış aylarında özellikle tercih edilen çorbanın, birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir.

 Sıkça Sorulan Sorular

Giresun otobüs bileti ile şehre karayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehirdeki havaalanı Ordu il sınırları içerinde kalmakta olup şehir merkezine 30 km uzaklıktadır.

Karayolu ile ulaşım sağlanması halinde bazı büyük illerimizden şehre olan mesafe ve varış sürelerine değinelim. İstanbul-Giresun arası 928,5 km ile yaklaşık 11 saat, Ankara-Giresun arası 599 km olup yaklaşık 8 saat ve İzmir-Giresun arası 1.287 km ile 14 saatlik bir ulaşım süresine sahiptir.

Giresun Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    15 saat
  • İzmir
    18 saat
  • Ankara
    10 saat
  • Adana
    15 saat
  • Bursa
    15 saat
  • Antalya
    18 saat
  • Trabzon
    2 saat
SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır