Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

 En Ucuz Başiskele Kalkışlı Otobüs Biletleri

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Başiskele Hakkında

Başiskele, Kocaeli ilimize bağlı bir ilçedir. Başiskele ilçesine seyahat etmek için Başiskele otobüs bileti alınarak, rahatlıkla ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Başiskele ilçesine farklı illerden kara yolu, hava yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Turistlik açıdan birçok gezilecek ve görülecek yere sahip olan bu ilçemiz, her yaştan misafirlerimiz için de oldukça uygun bir yer olup, tatil planlarına dâhil edilebilir. Zengin tarihi ve arkeolojik eserleriyle bu ilçemiz, yerli ve yabancı misafirlerin seyahat yerleri arasındadır. Konaklama, yeme-içme gibi çeşitli avantajlar sağlayarak günün her saatinde 7/24 aktiftir. Bu cazip fırsatlar için bu ilçeyi keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Konum: Başiskele, Marmara Bölgesinin Çatalca-Kocaeli bölümünde yer almaktadır. İlçemiz Kocaeli il merkezine 23 km uzaklıktadır. Etrafı, batıda Gölcük, doğuda kartepe, güneyde Bursa’nın İznik ilçeleriyle komşudur.

Nüfusu: Başiskele, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre toplam nüfus ( 2020) 108.185 olarak belirlenmiştir.

Yeryüzü Şekilleri: Başiskele ilçesinde göller, dağlık ve engebeli araziler bulunmaktadır. İlçenin yüz ölçümü 209 kilometrekare, rakımı ise 45 metre olarak bilinmektedir.

İklimi: Başiskele ilçesinde yazlar sıcak ve az yağışlı, kışları ise ılık ve yağmurlu geçmektedir. En çok yağış Aralık, en az yağış Ağustos ayıdır. Kıyı şeridi boyunca uzan ormanlar dikkat çekmektedir. Bölgede çok sayıda meşe, ıhlamur, kestane ve defne türlerine rastlanmaktadır.

Ekonomi: Ekonomisi sanayiye dayanan bu ilçede tarım da yapılmaktadır. Topraklar verimli olmasına rağmen dağlık ve engebeli arazilerde tarım yapmak oldukça zordur. 

Başiskele’nin Tarihçesi

Kocaeli ilinin, Başiskele ilçesi en eski yerleşim yerlerinden biridir.  Tarihte Megara, Trak, Roma, Bizans, Makedonyalılar, Büyük İskender egemenliğinde ardından Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu egemenliğine girmiştir. Tarihte körfeze yakınlığı nedeniyle ve bu bölgede yaşayan insanların gerek sosyal gerek se ekonomik hayatını etkileyen Istakozlara atfen Astakoz adı verilmiştir. Liman kenti haline gelen bu yer Başiskele adını da buradan almaktadır. Ardında Selçuklu egemenliğine girmiş ancak Haçlı seferleri sırasında Bizans hâkimiyetine girmiştir. Osmanlı devletinde ise Orhan Bey tarafından fethedilmiştir. 2008 yılında ise ilçe olmuştur.

Başiskele’de Gezilecek Yerler

Ülkemizin Kocaeli ilinde yer alan Başiskele ilçesine, birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Bu ilçemize en kolay ulaşım için Başiskele otobüs bileti alabilir ve tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Başiskele gezilecek yerler başlıca şu şekilde sıralanabilir;

Başiskele Sahili: 2006 da yapımı tamamlanan bu yer, palmiye ağaçları içerisinde bulunmaktadır. Sahilde vakit geçirebileceğiniz Gözlem Evi, plajlar, kafeler ve restoranlarda bulanmaktadır. Doğal güzellikleri bakımından en dikkat çekici yerdir.

Parsık Mağarası: Sarkıt, dikit, sütun ve soğan şekilli damlataşları ile ziyaretçilerin sıklıkla ziyaret ettiği bir mağaradır.

Müflizdere Şelalesi/ Serindere Kanyonu: Marmara Bölgesinin en zorlu ve en güzel doğa yürüyüşüne sahip bu kanyonda 5 tane şelale bulunmaktadır.

Başiskele’de Ne Yenir?

Ülkemizde yer alan tüm ilçelerin kendine özgü birçok lezzeti bulunmaktadır. Yöreye has yemek kültürüyle ziyaretçilerini bekleyen Başiskele ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman denemiz gereken Başiskele’nin meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Ciğceli Kavurma: Kuşbaşı et, bulgur, süt kaymağı ve baharatlarla hazırlanan yöresel bir yemektir. Et kavrulur, hazırlanan pilavın üzerine kavurma koyulmaktadır. Yemeğe asıl tadı veren kavurmanın üzerine dökülen süt kaymağıdır.

Mancar Yemeği: Mancarlar kısık ateşte haşlanır, soğan yağda kavrulur ardından haşlanan mancarlar soğanla harmanlanarak pişirilmektedir.

Höşmerim: Tuzsuz taze peynir tavada sarartılır. Un, yağ ve şeker karıştırılarak pişirilmeye devam eder ve servis edilir.

Başiskele’ye Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kocaeli ilimizin, Başiskele ilçesine daha çok kara yolu, hava yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile gidebileceğiniz bu ilçeye, Başiskele otobüs bileti satın alarak da rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Karayolu ile Kocaeli ilinden Başiskele ilçesine 23 km uzaklıktadır. İl merkezinden Başiskele ilçesine günün her saati sefer düzenlenmektedir. Otobüs ile ulaşım sağlandıktan sonra otobüs firmalarının servisleri tercih edilebilir ya da şehir içi otobüsler ve ticari araç imkânları da sağlanmaktadır. Kocaeli, Başiskele ilçesine ulaşmak için hava yolunu tercih edecek misafirlerimiz, bulundukları şehrin havalimanından Başiskele ilçe merkezinde yer alan Kocaeli Cengiz Topel Havalimanına ulaşabilirler. Havalimanından ilçeye özel araç ya da toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır. Demiryolu ile ulaşımı tercih etmek isteyen misafirlerimiz TCDD seferleri ile Kocaali’ye demiryolu üzerinden ulaşabilirler. Kocaeli demiryolu istasyonlarından yine özel araçla ya da toplu taşıma araçlarıyla Başiskele ilçesine ulaşmak mümkündür.

Başiskele Hava Durumu

Sefer Süreleri

Başiskele Seferli Otobüs Firmaları