Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Aslanapa Hakkında

Aslanapa, Kütahya'nın ve Türkiye'nin nüfus açısından en küçük olan ilçelerinden biridir. Küçük yüzölçümü ve düşük nüfus yoğunluğuna rağmen bazı dönemlerde yaşanan Aslanapa otobüs bileti ihtiyacı artışı zaman zaman ziyaretçileri görebiliyor. 

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan Aslanapa’nın diğer şekilleri dağlar, ovalar ve yaylalar olmak üzere şekildedir.  Bitki örtüsü olarak Akdeniz ikliminin etkilerinin hissedileceği maki ve ormanlık alanlar ağırlıktadır. 

Ekonomik faaliyetleri destekleyebilecek kayda değer bir sanayi kuruluşunun olmayışı ilçenin bu alanda diğer ilçelerden geri kalmasına sebebiyet veriyor. Küçük ve çok etkiye maruz kalmamış yapısıyla hala geleneksel yapısını koruyan Aslanapa'da öf be adetlerin uygulanması ve uyulması büyük önem taşıyor.

Aslanapa'nın Tarihçesi

Aslanapa en eski yerleşim birimlerinden biri olup bünyesinde milattan önce 2500 yıllara dayanacak kadar eski tarihi eserleri barındıran birçok ülkeden oluşuyor. Yaşanan olumsuzluklar ve yapılan başvurular neticesinde milattan önce 6 yüzyılda inşa edilmiş yapılar dikkat çekiyor. 

1982'de Aslanapa’nın bir köyünde bulunan MTA Enstitüsü’nün şubelerinden yapılan başvuru ve incelemeler sonucunda incelenen fosillerin ortalama 20 milyon yıl öncesine ait olabileceği düşünülmüştür.

Aslanapa ismi Kütahya üzerine çok derin araştırmalar yapan sanat tarihçisi Oktay Aslanapa’nın soyadından esinlenerek kullanılmaya başlanmıştır. 

Aslanapa isminin sözlük anlamı ise Dumlupınar Üniversitesi’nce yapılan çalışma ve araştırmalarına göre eski çağlarda yüce görülen hoca baba gibi kelimelerin yerine kullanılmış abi ya da büyük kardeşler için artık Aslanapa denmeye başlanmıştır. 

1967'de belediye olduktan sonra 20 yıl geçirip ilçe niteliği kazanan Aslanapa hala gelişmeye ve dönüşmeye devam ediyor.

Aslanapa’da Gezilecek Yerler

Küçük yüzölçümü ve sakin yapısıyla Aslanapa’da gezilecek yerler listesi maalesef çok uzun değil. Sakin mi huzurlu bir tatil planı yapılıyorsa Aslanapa otobüs bileti rezervasyonu bu planı tamamlayacaktır. 

Karadeğin Tümülüsü: Karadeğin köyünün sınırları içerisinde bulunan en son 1997 yılında Kaçak kazaya maruz kalıp kültür bakanlığından alınan izinle çok yakın tarihte kısa süreli kazı yapılıp tamamlanmıştır. Genel olarak pişmiş toprak lahit ve gömülü birçok günlük eşyaların yanında kadın riskleri de tespit edilen alandan çıkarılan eserlerin Roma devrine ait olduğu düşünülüyor.

Köyler ve Tümülüsler: Aslanapa’nın birçok köyünden hemen hemen benzer kalıntılara yaslanmıştır ortak teması dini ve günlük yaşam olan tümülüsler; merkez, Ören Köyü, Ortanca, Aslıhanlar, Göynükören, Karadiğin köylerinde bulunuyor.

Aslanapa’da Ne Yenir?

Aslanapa meşhur yemekleri ilçeye gelen ziyaretçiler için ev yemeği yapan restoranlarda hazırlansa da bu yemek kültürü ile büyüyüp el alışkanlığı geliştiren Aslanapa ev hanımlarının yaptıkları kadar lezzetlisini bulmak zordur.

Cimcik: Yumurta un tuz ve sudan makarna hamuruna yakın sert bir hamur elde edilir çok az bekletildikten sonra ikiye bölünüp mantı hamuru inceliğinde açılır ortadan kesildikten sonra cimciklenen hamurlar kaynamış suda haşlanır ve süzülür. Üzerine sarımsaklı sos ve pul biberli yağ gezdirilerek servis edilir.

Ilıbada Dolması: Çekilmiş göce ve dügü karıştırılarak bir kenara bırakılır. Yağ alındıktan sonra pembeleşinceye kadar kavrulan soğanların üzerine un eklenip birkaç tur karıştırılır. Daha sonra üzerine Göçe ve düğün karışımı dökülerek çok az su ekleyip pişirilir. Hazırlanan haç labada ile muska şekli alacak şekilde sarılarak tencereye dizilir normal sarma tarifi gibi pişirilir.

Aslanapa’da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Aslanapa ülkemizin batı tarafında bulunan ve yüz ölçümü olarak çok büyük olmasa da tarihi anlamda çok zengin ilkelerimizden biridir. lİ merkezine uzaklığı 38 kilometre olan Aslanapa’da sadece 2 mahalle bulunuyor. 

Aslanapa otobüs bileti alarak ilçeye geldikten sonra hem ekonomik hem de fiziksel anlamda hiçbir zorluk yaşanmayacaktır. Karayolundan 42 dakikada ulaşılabilecek Zafer havalimanı uzun yolculuklara karşın tercih edilebiliyor.

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır