En Ucuz Akhisar Kalkışlı Otobüs Biletleri
En Ucuz Akhisar Varışlı Otobüs Biletleri
Akhisar Hakkında
Akhisar, Manisa ilimize bağlı bir ilçedir. Akhisar ilçesine seyahat etmek için Akhisar otobüs bileti satın alarak, rahatlıkla ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Akhisar ilçesine farklı illerden kara yolu, hava yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Turistlik açıdan birçok gezilecek ve görülecek yere sahip olan bu ilçemiz, her yaştan misafirlerimiz için de oldukça uygun bir yer olup, tatil planlarına dâhil edilebilir. Zengin tarihi ve arkeolojik eserleriyle bu ilçemiz, yerli ve yabancı misafirlerin seyahat yerleri arasındadır. Konaklama, yeme-içme gibi çeşitli avantajlar sağlayarak günün her saatinde 7/24 aktiftir. Bu cazip fırsatlar için bu ilçeyi keşfetmeye başlayabilirsiniz.
Konum: Akhisar, Ege Bölgesinde yer almaktadır. İlçemiz Manisa il merkezine 51 km uzaklıktadır. Batıda Aliağa, kuzeyde Sındırgı ve Gördes ilçeleri ile komşudur. Yüzölçümü bakımından Manisa ilinin en büyük ilçesi konumundadır.
Nüfusu: Akhisar, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre toplam nüfus ( 2020) 174.850 olarak belirlenmiştir.
Yeryüzü Şekilleri: Akhisar ilçesi, kuzeydoğu yönüne ilerledikçe yükseklik artmakta olup dağlık ve engebeli bir alana; engebenin de az olduğu düz ovalar üzerine kurulmuştur. Akhisar ilçesi Batı Anadolu Fay Hattın üzerinde yer aldığı için pek çok fay hattı üzerindedir. I. Ve II jeolojik zamanda oluşan volkanik kayaçlar, mermer, kireç taşı ve kumtaşı ayrıca çok sayıda kömür, krom ve linyit madenleri de bulunmaktadır. Akdeniz iklimi görülmesi sebebiyle Alüyval topraklarda bulunmaktadır. İlçenin yüzölçümü 1.645 kilometrekare, rakımı ise 93 metredir.
İklimi: Akhisar ilçesinde, makro klima Akdeniz iklimine sahip olup kuzeydoğusunda Akdeniz ve karasal iklimi yaşanmaktadır. En sıcak ay Temmuz iken en soğuk ay Ocak’tır. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Akhisar Ovasının yüksek kesimlerinde karaçam, kızılçam, ladin gibi makiler bulunmaktadır. Engebeli alanlarda ise armut, mersin, incir ve zeytin yetişmektedir.
Ekonomi: Ekonomisi tarım, sanayi ve ticarete dayanmaktadır. Topraklar tarıma elverişli olduğundan pamuk, tütün ve zeytin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bunların yanı sıra tahıl, baklagiller, çeşitli meyveler ve sebze üretimi de yapılmaktadır.
Akhisar’ın Tarihçesi
Manisa ilinin, Akhisar ilçesinin tarihi Cilalı Taş Devrine kadar uzanmaktadır. Lidya, Pers, Makedonya, Roma, Bizans, Anadolu Türk Beylikleri ve Osmanlı egemenliğine girmiştir. Özellikle Roma döneminde sanayi kenti olan Akhisar’da dokuma ve deri üretimi gerçekleşmiştir. Ardından Saruhanoğlu beyliğinin egemenliğine girerek Akhisar adını almış ve bölge hızla Türkleşmeye başlamıştır. II. Bayezid döneminde ise Osmanlı devleti egemenliğine girmiştir. Bu dönemde geleneksel dokumacılığın yanı sıra çorap, pamuk bezi ve iplik boyası üretimi yapılmıştır. Osmanlı yıkılış sürecine girdiğinde Yunanlar ve İngilizler Akhisar’ı işgal etmiştir. Bu bölgeyi işgalden kurtarabilmek için yerel direniş cemiyetleri tarafından düşman işgalinden kurtulan bölge sonrasında Nüfus Mübadelesinin yapılmasıyla Bulgaristan’dan gelen Türkler bölgeye yerleştirilmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile Manisa’ya bağlanmıştır.
Akhisar’da Gezilecek Yerler
Ülkemizin Manisa ilinde yer alan Akhisar ilçesine, birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Bu ilçemize en kolay ulaşım için Akhisar otobüs bileti alabilir ve buradaki muhteşem yerleri ziyaret edebilirsiniz. Akhisar gezilecek yerler başlıca şu şekilde sıralanabilir;
Tepe Mezarlığı Ören Yeri: Bronz çağ dönemine ait izlere rastlanmış ve ticari faaliyetlerini gerçekleştirilmiştir. Ardından bölgeye Romalıların yerleşmesiyle, sur kalıntıları ve sikkeler bulunmuştur.
Çağlak Deresi: İlçe merkezine 56 km uzaklıktadır. Burada bulunan mesire alanı bölgeye gelenlere piknik yapma avantajı da sağlamaktadır.
Paşa Camii ve Hamamı: Sarı Ahmet Paşa tarafından inşa ettirilen bu yapı Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşımaktadır.
Akhisar’da Ne Yenir?
Ülkemizde yer alan tüm ilçelerin kendine has birçok lezzeti bulunmaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçemiz yemek kültürü ile de oldukça zengindir. Yöreye has yemek kültürüyle ziyaretçilerini bekleyen Akhisar ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman tatmanız gereken Akhisar‘ın meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;
Akhisar Köftesi: Kuzu etinden yapılan köfte, maydanoz, soğan ve çeşitli baharatlarla odun ateşinde hazırlanmaktadır.
Sinkonta: Balkabağından yemeği yapılan bu yemek fırınlanıp kızartıldıktan sonra servis edilmektedir. Baharatlar eşliğinde servis edilmektedir.
Akhisar Katmeri: Balkanlardan göçen Türklerin getirdiği bu lezzetli hamur işi sac üzerinde pişirilerek servis edilmektedir.
Akhisar’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Manisa ilimizin, Akhisar ilçesine daha çok kara yolu, hava yolu ve demiryolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile gidebileceğiniz bu ilçeye, Akhisar otobüs bileti satın alarak da rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Karayolu ile Manisa ilinden Akhisar ilçesine 51 km uzaklıktadır. İl merkezinden Şehzadeler ilçesine günün her saati sefer düzenlenmektedir. Otobüs ile ulaşım sağlandıktan sonra otobüs firmalarının servisleri tercih edilebilir ya da şehir içi otobüsler ve ticari araç imkânları da sağlanmaktadır. Akhisar ilçesi İzmir’e 80 km, İstanbul’a 470 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Manisa, Akhisar ilçesine ulaşmak için hava yolunu tercih edecek misafirlerimiz, bulundukları şehrin havalimanından 110 km uzaklıktaki İzmir ilinde bulanan Adnan Menderes Havalimanına ulaşabilirler. Havalimanından ilçeye özel araç ya da toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır. Demiryolu ile ulaşımı tercih etmek isteyen misafirlerimiz TCDD seferleri ile Manisa’ya demiryolu üzerinden ulaşabilirler. Bandırma- İzmir ve Ankara- İzmir demiryolları üzerindedir. Manisa demiryolu istasyonlarından yine özel araçla ya da toplu taşıma araçlarıyla Şehzadeler ilçesine ulaşmak mümkündür. Sağladığı ulaşım imkânı ile en çok tercih edilen ilçeler arasında yer almaktadır.
Otogarlar
En Çok Seyahat Edilen Otobüs Rotaları
Akhisar
Hava Durumu
Sefer Süreleri
Akhisar
Seferli Otobüs Firmaları