Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Abana Hakkında

Abana, Kastamonu ilimize bağlı yıl içinde en fazla ziyaretçinin geldiği popüler bir ilçedir. Abana ilçesine seyahat etmek için Abana otobüs bileti satın alarak rahatlıkla ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Abana ilçesine çeşitli illerden havayolu ve karayolu ile de ulaşım sağlamak mümkündür. Kastamonu’yu ziyaret etmeyi planlayanlar varsa Abana’ya uğramadan ayrılmasınlar. Gezilip görülmesi gereken pek çok harika yerlere sahip olan bu ilçemiz yerli ziyaretçiler başta olmak üzere yabancı ziyaretçilerimize ve ev sahipliği yapan eşsiz doğasıyla herkesin uğrak noktasıdır.

Konum: Abana ilçesi konum olarak Batı Karadeniz Bölgesi Kastamonu ilinde yer alır. Batısında İlişi, doğusunda Hacıveli ve ilerisinde kanyonların bulunduğu bir yerdir. Konum olarak dağlık ve denize yakındır. Kastamonu’ya 98 km uzaklıktadır.

Nüfusu: Abana ilçesinin, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre ( 2020) 4.049 olarak belirlenmiştir.

Yeryüzü Şekilleri: Abana ilçesinin yer aldığı bölge oluşum bakımdan dağlık ve engebeli bir yer üzerinde kurulmuştur. %80’ine yakını dağlık, %20’si plato ve yaklaşık %3’ü ise ovalık arazilerden oluşmaktadır. Kumsalları ve eşsiz manzarasıyla özellikle de yaz aylarında pek çok ziyaretçi bu bölgeye gelir.

İklimi: Abana ilçesi bulunduğu yer her iki farklı bölgenin konumundan da etkilenir.  Karadeniz iklimi görülür. İlçenin en yüksek yeri 300 rakımdır.

Abana’nın Tarihçesi

Kastamonu ilinde yer alan Abana en eski yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Tarihteki en eski adı Aiginetes dir. M.Ö 7.YY da küçük bir kıyı kasabasıdır. Abana ilçesinin asıl kurulduğu yer Hacıveli olarak kayıtlara geçmiştir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve pek çok milletten insan bu bölgeye yerleşmiştir. Bizanslılar, Romalılar ve Osmanlı Devleti burada söz sahibi olmuştur. Osmanlı Devleti’nin yıkılış sürecine girmesi ve ardından da Kurtuluş Savaşı mücadelesinin verilmesiyle Kurtuluş Savaşı yıllarında önemli bir üs olarak kullanılmıştır. İlk telsiz hatlarına sahip bu ilçe tarihi olarak da oldukça önemli bir yerdir. Cumhuriyet döneminde Abana ilçe olmuş ve kendisine bağlı köylere de ilçe olma statüsü verilmiştir.

Abana İlçesinde Gezilecek Yerler

Ülkemizin Karadeniz Bölgesinde yer alan Abana ilçesine, birçok ulaşım seçeneğinden faydalanabilirsiniz. Bu ilçemize yapılan en kolay ulaşım Abana otobüs bileti satın almak ve ardından bu harika bölgeyi keşfedebilirsiniz. Abana gezilecek yerler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Hacıveli Kanyonu: Şehrin kalabalık ve gürültülü yaşamında sıkılmış olanlar buraya geldiklerinde doğa yürüyüşü yapabilirler. Bu kanyonu gezip hoş fotoğraflar çekebilirsiniz.

Toza Seyir Tepesi: Abana ilçesinde yer alan bu seyir tepesine çıkarak manzarayı izleyebilirsiniz. Bu seyir tepesi Abana’nın merkeze uzaklığı 12 km’dir. Mavi ve yeşilin oluşturduğu bu görkemli renk cümbüşü buraya ilk kez gelen ziyaretçileri bile etkisi altına alıyor, ziyaretçiler bu bölgeye sürekli yaz kış sezonu fark etmeksizin ziyaret ediyor. Güneşin doğuşunu ve batışını izleyebilirsiniz.

Abana Müzesi: İlçenin tarihine dair önemli eserler yazılar ve geleneksel eşyalar Abana Müzesinde sergilenmektedir. Müzeye giriş ücretsizdir.

Küre Dağları Milli Parkı: Abana’ya uzaklığı 130 km’dir. Burada doğa yürüyüşleri yapılabilir, gün boyunca manzara izlenebilir, burayı gezerken köknar, meşe, eğrelti otu gibi çeşitli endemik bitkilere de rastlayabilirsiniz.

İnebolu Kent Müzesi: Abana’ya uzaklığı ortalama 23 km’dir. İlçenin tarihini, geleneklerini ve yaşam biçimini gözler önüne seren bu kent müzesi pazartesi günleri dışında her gün açıktır.

Abana’da Ne Yenir? 

Ülkemizde bulunan ilçelerin her birinin eşsiz pek çok yemeği vardır. Bu yemekler dini günlerde, bayramlarda, misafirlere ve akrabalara ikram edilir. Abana ilçesini ziyaret ettiğiniz zaman tatmanız gereken Abana’nın meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Kulaklı Makarna: Bir çeşit makarnadır, büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilir. Normal mantı hamuru hazırlanır, mantı içi için ise kıyma, soğan, maydanoz, tuz ve baharatlar hazırlanır ardından şekil verilip haşlanıp servis edilir.

Çarpan Çorbası: Yeşil mercimek, soğan, erişte, tavuk suyu, un, tuz, yağ ve baharatların hazırlanmasıyla yapılır. Yapımı oldukça basit bu çorba Abana’da her restoranda serrvis edilmektedir. 

Kaşık Helva: Margarin, sıvı yağ, un, ceviz, pudra şekeri ile hazırlanan bir tatlıdır. Kaşıkla şekil verildiğinden ismi ‘’ Kaşık Helvasıdır’’.

Abana’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kastamonu ilimizin turizm ve tarih cenneti Abana ilçesine hava yolu ya da kara yolu seçenekleri ile ulaşım hizmetleri sağlanabilmektedir. Kendi aracınız ile de ziyaret edebileceğiniz bu ilçeye Abana otobüs bileti satın alarak da seyahat işlemlerinizi eksiksiz tamamlayabilirsiniz. Abana’nın Kastamonu il merkezine olan uzaklığı 98 km’dir. Otobüs ile seyahat edilecek ise terminale ulaştıktan sonra şehir içi otobüsler ya da taksiler de tercih edilebilir. Hava yolu ile seyahat edilmeye karara verilmişse birkaç ay öncesinde uçak bileti alarak çok daha makul fiyatlara bütçenize göre bilet tercih ederek rahat bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Havalimanı, Abana ilçesine iki saatlik uzaklık vardır. 

Abana Hava Durumu

Sefer Süreleri

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır